Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ankara Büyükşehir Belediysi'nin Yeni Logosu

djkop

🌱Yeni Üye🌱
birde benim bildiğim van kedisinin gözleri renkli olur

gorguluoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence van belediyesi yazsaydın daha iyi olurdu

xovier

🌱Yeni Üye🌱
bence film afişine veya mama reklamında kullanılabilir bu logo

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
ankaraya çok yakışmış:tongueout: kedi
Bunu tasarlayan grafikerde Ankaralı ise bundan iyisi şamda kayısı

Son düzenleme:

hlmrt

🌱Yeni Üye🌱
ilk gördüğümde hiç inanmamıştım hadi canım bu ankara logosu olmaz saçmalama demiştim arkadaşıma ama cidden öyleymiş hiç ama hiç yakışmamış manevi kalbimiz, ulu önder gazi mustafa kemal atatürk'ün kabrinin olduğu kente yakışmamış 10 üzerinden 1 bile vermem

gumusejder

🌱Yeni Üye🌱
Siz bir de bu logonun uygulamalarını görün! Logo tire çalışılmadığı için haliyle dijital alınıp, bas-kes'den bihaber dangalakların elle kestikleri folyoları sağa sola yapıştırıyorlar. Kimse bunlara dijitalde renklerin solacağını da söylemediği için silinip çamura dönüyor başkentimizin sözde yeni logosu... Kimler, hangi "yetkiye" ya da "unvana" dayanarak seçti bu logoyu pek merak ediyorum(!)

Bütün bunlar bir yana, logo dediğin, yani amblem bir simge değil midir? Bir kavramın görsel tanımı, anlatımı, yorumu değil midir? E peki Türkiye'nin başkentini düşününce, onca kültürel değeri bir yana bırakıp aklınıza bir tek "kedi" mi geliyor Allah aşkına?!! Olay burada biter aslında ama teknik açıdan değerlendirmeye devam edersek; yahu altta mal gibi duran çizgi, sırıtan kedi mi demek oluyor -sempatik kedi mi oldu o çizgiyi koyunca. Biri bu gerizekalılara kedi anatomisinde ağzın böyle olmadığını hatırlatmadı mı acaba? Ha bir de renkli gözlü kediye gelince, sarı/mavi Ankara Kedisi yerine tanıtımlarda yeşil/mavi gözlü halis muhlis Van Kedileri kullanılınca Van'lılar pek bozulmuş haliyle bizimkilere...

Bir önceki Atakule'li Cami'li logomuz da zaten mahkemelik olmuştu yanılmıyorsam, hatta iptali yönünde karar bile çıkmıştı yıllaaar önce. Kullanılmadı mı sanıyorsunuz? Memleketin dört bir yanında kullanıldı o komik logo da...

yavuzcan1905

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence eskisi guzeldi tabiki yenilik güzeldir ama gittikçe muhabbet kotuye gidiyo yeni tasarımlar berbat nerden çıktıysa şu kedi ya nefret ettirdiler bana şahsen :)

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
bence eskisi guzeldi tabiki yenilik güzeldir ama gittikçe muhabbet kotuye gidiyo yeni tasarımlar berbat nerden çıktıysa şu kedi ya nefret ettirdiler bana şahsen :)

Belediye logoyu yeniden değiştirmiş durumdadır.
Eski logonun neredeyse aynısı sadece yıldızlarda değişiklik var
minare daha belirgin
ve ankara kalesi daha büyük

buyrun bu eskisi
7yWUZ.jpg

be kedisi
7H4DW.jpg

bu da geçen hafta itibari ile yenisi
joOYk.jpg

yavuzcan1905

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ha şöyle ya :D bu seferde renk çok parlak olmuş gibi ama kediden iyidir dimi :D

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
ha şöyle ya :D bu seferde renk çok parlak olmuş gibi ama kediden iyidir dimi :D

eskiye rabet muhabbeti olur mu bilemem ama ankaranın logosu (eski olan) önceleri hoşuma giderdi. Zeki bir şekilde kocatepe camii'inden atakuleye, ankara kalesinden merkez 3 ilçeyi simgeleyen yıldıza ve tabiki hilal yıldız simgesine kadar bir çok simge zekice yerleştirilmiş.

Kedili logo daha sempatik olmasına ramen ankarayı kesinlikle yansıtmıyordu ve teknik olarak hatalı bir logo.

en son logo ise çok basit bir modernizasyondan ibaret.
modernizasyonda en önemli adım akılda kalıcı ve daha sadeleştirilmiş bir tasarım olmalı (benim görüşüm)

ki nitekim alanında en profesyoneller ile çalışan google
chrome browser da bu işlemi yaptı.
soldaki eski logoda ne kadar gereksiz ayrıntı var ise silinmiş
1lZpg.jpg

bence ankaranın daha modern, keskin çizgilerden kurtulmuş ve dinamik bir logoya ihtiyacı var.

son yapılan logo halen hantal iyice bakmayınca görülemeyen kısımlar var.
göz yoruyor, algıda seçicilik yine düşünülmemiş. Ankarada bu logonun altından çıkabilecek çok iyi ajanslar var. KESİNLİKLE YARIŞMA YAPILMASIN yoksa çakma basit bir logo 2. olur hiçbir logo 1.liğe değer görülmez. Birilerinin cebi de para dolar.

sero swordson

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bir resmi kurumdan çok, ticari bir işletmenin ya da markanın logosu gibi olmuş.
logo güzel; ancak kuruma uygun değil.

Lambada

🏅Acemi Tasarımcı🏅
2 türlü düşünmek lazım kısa süreçli bir kampanya ve uzun vadeli resmiyet. Nitekim BAŞKENT'in hitit(eti) logosu hatta güneşli olanı:) Anadolu Güneşi babında şevklendiren ve Ankara'nın Anadolu Güneşi oluşunun yansımasıydı. Bu tabiki uzun vadeli bir resmiyet.

Kedi olayına gelince:) Kısa vadeli, yine bir amacı Ülkemizin Güneşi'ne bağlayan etik(?) bir yapılandırmadır. Böyle şeylere fazla takılmamak lazım. Bizler zaten bir oluşu, yazını, kavramı ve olayı hatta hatta öyle olmasını istediğimizi temsil eden işler yapmıyor muyuz?

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
bence atakule ankarayı yansıtmamalı , tarihi bir değeri ve önemi yok. ankara kalesi odaklı bir logo çalışması ankarayı daha iyi temsil eder bence. yeni logoda varla yok arası , sıradan vatandaş orda kale olduğunu bile farketmez

Semih Taneri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski logosu olan Hitit Güneşi'nden sonra Atakule-Kocatepe Camii temalı yeni logosu değiştiği dönemde hayli konuşulmuş, dikkat çekmişti. Yanılmıyorsam Melih Gökçek'in 3. dönemi hedeflediği sıralarda yaptırmıştı. Bu arada 3. dönemi temsilen 3 yıldıza dikkatinizi çekerim. Şimdi de çok fazla bir değişiklik yapmadan -sadece bazı bölgelerden eski mevcut logo kesimlere uğramış- yıldızlar 5'e çıkmış. Önümüzdeki mahalli seçimlerde Melih Bey 5. dönem başkanlığı için hazırlanıyor.

Buradan da anlaşılıyor ki bu gibi logolar her zaman ısmarlama usulü yapılmaktadır. Yarışmalar açıldığında boşuna sağınızı solunuzu yırtmanıza gerek yok yani. :)

Ha bu arada revize edilmiş son logonun ilkine göre daha kaba saba olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ayrıca kedi gözü logoya hiç değinmiyorum. Zira tam bir rezalet!

Selamlar, saygılar...