Neler yeni

arkadaşlar bu kareyi nasıl yakalıyorlar :(

heyyamo

🌱Yeni Üye🌱
mesafeye bakılırsa geniş açıyla çekilmiş olması kuvvetle muhtemel.
aynı zamanda hdr. (arkadaşlar hdr yi açıklamış)
photoshop ta var.

zuzu68

🌱Yeni Üye🌱
Cevap vermek istiyorum, şöyle yapılıyor, fotoğraf makinesini sabitliyorsunuz önce, 3 farklı ışık ayarında hareketsiz duran nesneyi makineyi hiç kıpırdatmadan çekiyorsunuz, photoshop şurada devreye giriyor, 3 fotoğrafı HDR denilen bir teknikle photoshopda birleştiriyorsunuz. Yani fotoğraf gerçek 3 kareden oluşuyor.Kolay gelsin....

GlooM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guvenceylan.net
Bazı plug-in lerde bu etkiyi veriyor artık. Mesela Nik software nin çıkardığı Viveza 2 isimli plug in yada Topaz adjust güzel sonuçlar çıkarabiliyor.

GlooM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guvenceylan.net
TopazAdjust_wm.jpg

Mesela bunun gibi :)

SONEA

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar çok merak ettiğim bir konu var ve bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum aşağıdaki fotoğrafdaki görüntü nasıl yakalanıyor veye fotoğraf makinasının ayarları nasıl olmalı nasıl bir makina kullanılmalı lütfen acil yardım

53001143674804879161777.jpg

Bu fotoğrafta Hdr uygulaması kullanılmıştır.. internetten Hdr ile ilgili araştırma yaparsanız yeterince bilgiye sahip olursunuz ;)

irfanalp1

🌱Yeni Üye🌱
merhaba,
yukarıda ki fotoğraf ta HDR tekniği uygulanmış olabilir , bu teknikle ilgili bilgi almak ve daha fazla örneği görmek için google de ufak bir arama sonucu linki veriyorum..
https://tr.wikipedia.org/wiki/HDR

m43stro

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bu tür fotoğraflara, fotoğrafçılıkta HDR (High Dynamic Range) çalışması denmektedir.. bunu yapabilmek için dslr makinede bi ayar çekmek gerek ve aynı fotoyu +1/-1 ışıkla çekmek gerek tabi daha çok hareketsiz nesnelere HDR çalışması yapılır.. daha sonra çektiğiniz bu 3 foto (orjinal, +1 ışık -1 ışık) yu ps de hdr olarak birleştirirsiniz ve işte bu foto gibi çalışmalar elde edersiniz :)

GencSaVaScI

🌱Yeni Üye🌱
HDR denilenbir yöntem

araştırısanız detaylarına ulaşabilirsiniz.

cem-mac

🌱Yeni Üye🌱
Manipülasyon yapılmış yani birkaç karenin birleşmesinden elde edilmiş.

sihirbaz 35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fotograf ile ugrasılamıs acıkcası arkadaslarında dedıgı gıbı bulutlar bunun en ıyı kanıtı bence

panic34

🌱Yeni Üye🌱
fotoğrafı büyüterek olabildiğince baktığın zaman hdr olduğu alenen göze batıyor zaten.. 14 mm altı bir objektifle çekildiği için de geniş açı bozulması yaşanmış..

photoshop yok diyen arkadaşlar için ise,(bana göre) haklısınız yok..

HDR çünkü fotoğraf makinesinden kaynaklanan bir olay, -2/0/+2 ev ile çekildiği için yalnızca 3 fotoğrafı birleştirmek için kullanılan herhangi bir programla yapılmış olabilir bu fotoğraf..

mysthic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sevgili sinem burda fotoshop kullanılarak gökyüzü daha bir bulutlu hale getirilmiş dikkat edersen yapı sanki güneşli bir havada çekilmiş gibi duruyor fotoshopun yapamadığı birşey yapılar üzerine düşen gölgelerden tamamen kurtulmaktır :D

erayeren

🌱Yeni Üye🌱
HDR (High Dynamic Range), fotoğrafçılıkta fotoğrafa uygulanan bir tekniktir.
Farklı EV değerleri ile çekilen fotoğrafların birleştirilmesi ile meydana geliyor; birleştirme işlemi için çok sayıda program mevcut.
Ayrıca; Adobe'un CS5 koleksiyonunda Photoshop yenilikleri arasında HDR Toning olarak bulunmaktadır. Eski versiyonlarda ise Exposure, Sharpen ve Shadows&Hightlights değerleri ile oynayarak orijinal HDR'ye yakın fotoğraflar elde edilebiliyor.