Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

arkadaşlar bu kareyi nasıl yakalıyorlar :(

yavruch

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım bu fotoğrafda hdr denilen bir teknik kullanılmış,
bu teknikte aynı pozlama değişik ışık değerleri ile birden fazla pozlandıktan sonra aynı fotoğraflar özel bir proğram üzerinde üst üste konularak böyle bir fotoğraf elde ediliyor
photoshopda bunu elde etmek çok zordur.

tam tersine, photoshopta bunu yapmak en kolay yontemdir.

hatta +1 0 -1 seklinde cekilmemis olsa bile...

Biraz arastirip yorum yazalim lutfen

kurbagaprens

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu bir fotoğrafçılık tekniğidir. Herkes rahatlıkla yapabilir. Genel olarak tripod kullanılarak 3-5 farklı ışık ayarı ile fotoğraf makinası oynatılmadan aynı kare fotoğraflanır. Ardından photoshop yardımı ile bu resimlere HDR tekniği uygulanır. Bazı fotoğraf işleme programlarında bu etkiyi tek fotoğraf üzerine de uygulayabilrsin.

akberrak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Photosopla oynanmış bir resim doğal değil yani

teomanyak30

🌱Yeni Üye🌱
HDR tekniği uygulanmıştır Ben bu tekniği uygulamak için PPHOTOMATIX PRO kullanıyorum. HDR 3 veya daha fazla karenin özel bir programla birleştirilmesi sonucu oluşturulmaktadır.Tek karedende (RAW olmak şartıyla) HDR yapılabilir. Standard olan 3 kare ile HDR yapmakdır. 3 kare -2 , 0 , +2 pozlama değerine göre alınır. Işığın şiddetine ve karanlık yüzeylerin algılanabilmesine göre birer stop - veya + pozlama ilaveleriyle çekim devam ettirilir.

singul

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sinangulec.com
Geniş bir açılı bir lens değil.
Photoshop yerine HDR tekniği ağır basıyor.
ışığı güzel kullanılmış bir kare.
fazlaca abartılacak yönü yok.

fotocharming

🌱Yeni Üye🌱
Bu tip karelere HDR deniyor arkadaşlar .. 3 farklı diyafram ayarında çekilmiş aynı kareye HDR filtresi uygularsanız bu hale gelir. onun dışında farklı bir photoshop müdahalesine gerek yoktur.

Alman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Diyafram değil poz ayarı... ;)

porcelain

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
biraz psde oynanmış kesin de. fotoğraf makinasının pozlama ayarları ile ilgili bir durum benim böyle çekimlerim var 3 farklı poz ile çekim yapıp PS'de Merge to HDR diyorum ve ışık ayarlarlarını soruyor ve tamamdır. tabi farklı yöntemler vardır. ama ben bu tarz çekimleri o yöntemle yapıyorum

Son düzenleme:

cantas

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar çok merak ettiğim bir konu var ve bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum aşağıdaki fotoğrafdaki görüntü nasıl yakalanıyor veye fotoğraf makinasının ayarları nasıl olmalı nasıl bir makina kullanılmalı lütfen acil yardım

53001143674804879161777.jpg

Öncelikle Merhaba,

Hayallerini yıkmak istemem ama genel olarak bu tarz fotoğraflar RAW formatında çekildikten sonra ışık düzenlemeleri yapılarak JPG formatına dönüştürülür. Sonrasında Photoshop da Color Efex Pro 3.0 Tool kullanılarak şu anda gördüğünüz haline sokulur.

Kalın sağlıcakla.

beyhanok

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle Merhaba,

Hayallerini yıkmak istemem ama genel olarak bu tarz fotoğraflar RAW formatında çekildikten sonra ışık düzenlemeleri yapılarak JPG formatına dönüştürülür. Sonrasında Photoshop da Color Efex Pro 3.0 Tool kullanılarak şu anda gördüğünüz haline sokulur.

Kalın sağlıcakla.

aynen katılıyorum

Şükrü KAR

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.karreklam.com
Bu Tarz Çekimlere HDR Deniyor.
Aynı Obje 3 ayrı diyafram değerinde çekilip Adobe Photoshop ta Automate sekmesi altında marge to hdr ile yapılır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

fikacorsa

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bu resimde fitre kullanımışlar hama nın sitesinden fitreyi görebilirsiniz

dempoxut

🌱Yeni Üye🌱
HDR resim olma ihtimali yüksek bilgisayardan yapılıyor

sinirtas24

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.yirmi4reklam.com
bu tekniğin ismi hdr arkadaşlar. ben forma yeni katılan biriyim yazınızı daha yeni gördüm hdr diye googlede aratırsanız hdr yapımı ile ilgili photoshop ve hdr programlarıda bula bilirsiniz hdr programı isteyen olursa link verebilirim.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
bu tekniğin ismi hdr arkadaşlar. ben forma yeni katılan biriyim yazınızı daha yeni gördüm hdr diye googlede aratırsanız hdr yapımı ile ilgili photoshop ve hdr programlarıda bula bilirsiniz hdr programı isteyen olursa link verebilirim.

HDR konusunda yanlış bilgilendiğiniz gibi, bu konudaki diğer mesajları okumadığınız da anlaşılıyor..

Ayrıca Google'da da aratsanız muhtemelen şu bilgilerle karşılaşacaksınız.. Okumanızı öneriyorum.. Arkadaşlarımız nedir, ne değildiri çok güzel anlatmışlar.. :)

https://www.grafikerler.net/hdr-high-dynamic-range-nedir-t46602.html

https://www.grafikerler.net/hdr-nedir-ne-degildir-t7024.html

Ayrıca gerekli olan Photoshop eklentisini de şuradan indirebilirsiniz..

https://www.grafikerler.net/photoshop-hdr-plug-in-t65197.html