Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

askıda ekmek

evren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Askıda ekmek, parası ödenmiş bir ekmeğin alınmayıp fırında bir sepette ayrılıp ihtiyacı olan kişini aldığı bir yardımlaşma kültürüdür.
askdaekmek.jpg

Benzer konular

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
askıda kahve duymustum bende:)
çalışma genel olarak güzel eline sağlık

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
düşünce ve çalışma güzel eline sağlık

iksir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Amacına uygun, sade güzel bir çalışma.

evren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim arkadaşlar.

N. Eser ULUHAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ajhans.net
Bu fikir 4 sene önce Aydın ilinde yapıldı bi kaç Ajans tarafından başlatarak.
Ama hiçte rağbet görmedi pekte reklamı yapılmadı yada.

Güzel bir fikir ancak afiş pek hoş olmamış. Yani bu fikre benzer bi havası yok afişin.
Hadi Filistin'e yardımı esirgemeyin der gibi olmuş sanki.

Emeğine Sağlık.

evren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorumun için teşekürler N. Eser ULUHAN

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu yardımlaşma benim hep hoşuma gitmiştir.Duyarlı davranışın için şahsım adına teşekkürler...
Çalışmana gelince keşke ekmeklere bukadar çok gölge vermeseydin.Emeğine sağlık...

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu fikir 4 sene önce Aydın ilinde yapıldı bi kaç Ajans tarafından başlatarak.
Ama hiçte rağbet görmedi pekte reklamı yapılmadı yada.

Güzel bir fikir ancak afiş pek hoş olmamış. Yani bu fikre benzer bi havası yok afişin.
Hadi Filistin'e yardımı esirgemeyin der gibi olmuş sanki.

Emeğine Sağlık.

Kesinlikle katılıyorum . DÜşüncesiz bir eleştiri gibi olmasın fakat fikir size ati olmadığına göre ve sadece afişe bakıp yorum yapacak olursak ben dikkatimi çekicek yada bu kadar düşünceli bir kampanyaya gidecek bir afiş göremedim ...

İyi çalışmalar:utann:

serbay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
manalı bir çalışma.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Paylaşım için teşekküler
Bu konuyu ilk kez duyuyorum...
Bilgilendirdiğin için teşekkürler
saygılar

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Emeğinize sağlık fikir açısından güzel, ama tasarım olarak biraz daha çalışma üzerinde durulması gerekiyor.(tabi fikir kendimize ait olsa çok daha iyi )

ben bu fikri çok önceden duymuştum Aydın da yapılan kampanyadan çok
İtalya "due caffee, uno sospeso" adında çok karşıma çıktı tabi kim daha önce düşündü bilemiyorum,tabi sanırım her ürüne göre uydurulabilir :)

Askıda Bir Kahve
Ünlü İtalyan sinema sanatçısı Vittorio de Sica bir TV röportajında anlatıyor :

İtalya' da Napoli' nin kenar mahallelerinden birinde, bir Cafe-Bar da, espressolarimizi içiyoruz.İçeri giren müşterilerden biri, barmene "due caffee, uno sospeso" (iki kahve, biri askıda) diyor, iki kahve parası veriyor, bir kahve içip gidiyor, barmen de tezgahın üzerinde asılı duran çiviye bir küçük kağıt asıyor.

Biraz sonra iki kişi içeri giriyor: "due caffee e un sospeso" (iki kahve ve bir askıda) diyorlar, üç kahve parası verip, iki kahve içip gidiyorlar, barmen gene bir küçük kağıt daha asıyor tezgahın
üstündeki çiviye...

Bunun gün boyu böyle sürdüğü anlaşılıyor.
Derken üstü başı biraz eski, püskü, belli ki fakir biri bardan içeri girdi, barmene "un caffee sospeso" (askıdan bir kahve) dedi, ve barmenin hazırladığı kahveyi içip, para ödemeden çıkıp gitti. Barmen de tezgahın üzerine asmış olduğu kağıtlardan bir tanesini aşağı indiriverdi...

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Emeğinize sağlık fikir açısından güzel, ama tasarım olarak biraz daha çalışma üzerinde durulması gerekiyor.(tabi fikir kendimize ait olsa çok daha iyi )

ben bu fikri çok önceden duymuştum Aydın da yapılan kampanyadan çok
İtalya "due caffee, uno sospeso" adında çok karşıma çıktı tabi kim daha önce düşündü bilemiyorum,tabi sanırım her ürüne göre uydurulabilir :)

Askıda Bir Kahve
Ünlü İtalyan sinema sanatçısı Vittorio de Sica bir TV röportajında anlatıyor :

İtalya' da Napoli' nin kenar mahallelerinden birinde, bir Cafe-Bar da, espressolarimizi içiyoruz.İçeri giren müşterilerden biri, barmene "due caffee, uno sospeso" (iki kahve, biri askıda) diyor, iki kahve parası veriyor, bir kahve içip gidiyor, barmen de tezgahın üzerinde asılı duran çiviye bir küçük kağıt asıyor.

Biraz sonra iki kişi içeri giriyor: "due caffee e un sospeso" (iki kahve ve bir askıda) diyorlar, üç kahve parası verip, iki kahve içip gidiyorlar, barmen gene bir küçük kağıt daha asıyor tezgahın
üstündeki çiviye...

Bunun gün boyu böyle sürdüğü anlaşılıyor.
Derken üstü başı biraz eski, püskü, belli ki fakir biri bardan içeri girdi, barmene "un caffee sospeso" (askıdan bir kahve) dedi, ve barmenin hazırladığı kahveyi içip, para ödemeden çıkıp gitti. Barmen de tezgahın üzerine asmış olduğu kağıtlardan bir tanesini aşağı indiriverdi...

Evet evet şimdi hatırladım. bu hikayeyi daha önce duymuştum ama gerçek oduğunu bilmiyordum
Evet ekmek için kullanılması güzel ama bizim ülkemizde uygulabilir mi o tartışılır...

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Evet evet şimdi hatırladım. bu hikayeyi daha önce duymuştum ama gerçek oduğunu bilmiyordum
Evet ekmek için kullanılması güzel ama bizim ülkemizde uygulabilir mi o tartışılır...

hayat şartlarıyla alakalı bir durum,çoğu kişi kendi maddi özgürlüğünü sağlayamamışki,sağlayanlarda duyarsız .Tabiki böyle bir kampanya olsa ilgi görse keşke ama demekki arkadaşların söylediği gibi tutmamış.

Atlanturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yorum farkı!

hayat şartlarıyla alakalı bir durum,çoğu kişi kendi maddi özgürlüğünü sağlayamamışki,sağlayanlarda duyarsız .Tabiki böyle bir kampanya olsa ilgi görse keşke ama demekki arkadaşların söylediği gibi tutmamış.

kim ne derse desin, eğrisiyle doğrusu benim fikrim:

Eğer böyle bir uygulama başlar ise, halktan birkaç kişi doyar (!)
Ben bunun Türkiye'de uygulanabileceğine inanmıyorum. Fırıncılar insanları mutlu ederek tatlı reklamını yapmış olacaklar ancak. Bu sistem belli bir süre işler belki :)) sonra fırıncı bakar ki, emeksiz para akıyor :D zengin olur çıkar. Evet, gerçekten bir kişinin karnı doymuş olur :)

Not: Aydın ya da başka bir il/ilçedeki vakıa ile muhattabiyetim yoktur, olamaz da.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
kim ne derse desin, eğrisiyle doğrusu benim fikrim:

Eğer böyle bir uygulama başlar ise, halktan birkaç kişi doyar (!)
Ben bunun Türkiye'de uygulanabileceğine inanmıyorum. Fırıncılar insanları mutlu ederek tatlı reklamını yapmış olacaklar ancak. Bu sistem belli bir süre işler belki :)) sonra fırıncı bakar ki, emeksiz para akıyor :D zengin olur çıkar. Evet, gerçekten bir kişinin karnı doymuş olur :)

Not: Aydın ya da başka bir il/ilçedeki vakıa ile muhattabiyetim yoktur, olamaz da.

Bende sana katılıyorum ve bu uygulamanın kesinlikle suistimal edileceğini düşünüyorum...
Tıpkı akbili olmayıpta elden para veriyorsanız; metrobus 1,40 olmasına rağmen 1,50 lira verdiğinizde para üstü verilmediği gibi!!!!Günde ortalama 40.000 insan taşıyorlar metrobüsle; varın gerisini siz düşünün...
Daha çok büyümemiz lazım çooookk....