Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Asp ile Ne Sitesi Yapmak İstersiniz

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım sen 1. basamaktan 10.ya atlıyorsun olmaz ki :) kimse bir halt öğrenemez bu şekilde. özel bir kurumda eğitmenlik yaptım oradaki notları burada yayınlasam sorun teşkil edermi bilmiyorum? yönetici arkadaşlar bu konuda bilgi verirseler sevinirim.

öncelikle asp.net nedir ne değildir bahsetmen lazım sondan başa doğru gitmek hiç mantıklı değil. en en önemlisi kesinlikle masterpage üstüne basa basa anlatılmalı. sonrasında class yapıları db'ler vs.

vaktim yok işlerim yoğun yoksa güzel birşeyler hazırlardım. umarım vaktim olur ilgilenebilirim.

kolay gelsin.

Benim de anlatmaya çalıştıgım buydu :) Teşekkür ederim.

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım sen 1. basamaktan 10.ya atlıyorsun olmaz ki :) kimse bir halt öğrenemez bu şekilde.

arkadaşım bu nasıl bir tabir anlamadım ki başlamadan kırdın hevesimi ve bizde zaten özel kurumlarda neyin ne olduğunu bilmem ama web uslubunda baştan sona gitmeyi planlamıştık ben tutupta asp hop alın yazın demedim ama ben bu konuyu dondurdum senin dersleri takip edicem ve burda başlamadan arkadaşlarda daha iyi bir dil olan asp.neti öğrenirler güzelde bir olay olur !

eğer asp için direnen varsa arkadaşlar bunun içnide elimden geleni yaparım.

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşım bu nasıl bir tabir anlamadım ki başlamadan kırdın hevesimi ve bizde zaten özel kurumlarda neyin ne olduğunu bilmem ama web uslubunda baştan sona gitmeyi planlamıştık ben tutupta asp hop alın yazın demedim ama ben bu konuyu dondurdum senin dersleri takip edicem ve burda başlamadan arkadaşlarda daha iyi bir dil olan asp.neti öğrenirler güzelde bir olay olur !

eğer asp için direnen varsa arkadaşlar bunun içnide elimden geleni yaparım.

dostum amacım hevesini kırmak değil. birçok özel kurumda eğitmenlik yaptım tecrübelerime dayanarak sadece öneride bulunmak istedim. kırdıysam kusura bakma ;)

Saygılar.

darkeagle17

🌱Yeni Üye🌱
konuya ara verilmiş ama devam etmesini isteriz :smile:
Dreamweaver programımız var 0dan asp ve ya php ile köy portalı kurma anlatılsaydı daha iyi olurdu :smile:
asp ve php bilen arkadaşlarımız sayesinde tüm grafikerler.net üyeleri bir takım bilgiler kazanıyor konunun güncel kalması ve devam etmesi dileğiyle :wink:

E

energy_explode

Guest
arkdaşalar bende bireysel olarak böyle bir çalışma hazırlayıp asp.net sql server ortamında size sunmak isterdim ancak vaktim yok bu konuyu başlatan arkadaşlarımı tebrik ediyorum yanlız söylemek istediğim birşey var asp.net e meraklı ve bişeyler yapmak isteyen arkadaşlar özel mesajla bana ulaşırlarsa .net konusunda yardımcı olmaya çalışırım

İyi Çalışmalar

Atlanturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben asp konusunda sıfırım. Ben de takip etmek istiyorum sizi, ama açıkçası cesaret edemiyorum. Başlayınca gerisi gelir inşallah. Karşılık beklemeyen yardımlarınız ve ince düşünceleriniz için çok teşekkürler sizlere

emine_ihsan

🌱Yeni Üye🌱
ben de bi site yapmak istiyorum yani yapmak zorundayım ama hiç bişey bilmiyorum lütfen banada yardımcı olun

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ve başlıyoruz arkadaşlar

şimdi öncelikle ISS kuracağız

ISS nedir derseniz size nutuk çeker gibi anlatım yapmayacağım ISS Nedir diye yazın googleye okuyun.
ISS bizim bilgisayarımıza kuracağımız ve makinemizde asp / asp.net gibi dosyaları çalıştıracağımız windows sistemlerinin ek bir özelliğidir. Biz bu özellik sayesinde asp osyalarını çalıştıracağız ve sitemize başlayacağız.
Kurulum için bir site buldum resimli anlatmışlar buyrun kurun
https://www.bilgisayardershanesi.com/bilgisayar_dersleri/iss-kurulumu.html

Not: xp yada diğer windows sistemlerini kullanıyorsanızişetim sisteminizin ISS özelliğini desteklemesi lazım yoksa kurulum yapamazsınız. Örneğin XP Home kullanıcısı NŞA da ISS kuramaz XP profesyonel Kullanması Gerekir. Gibi ben Xp kullanıyorum genelininde XP kullandığını var sayıyor ve işe başlıyorum diğer tüm ISS soru ve sorunlarınız lütfen google Amcama sorun o biliyor cevapları ;)

Şimdik Sitemize Başlıyoruz Arkadaşlar bir taslak yapıyoruz bu taslak nedir derseniz ben sitede alt bölümdesabit olacak kısımları ayarladım
sabit bölümleri :
1- üst kısım (banner ve menüler)
2 - Sağ Blok (Döviz Hava Durumu Kayan Son Eklenenler Modulu Arama Modulu)
3- Sol Blok (Kategoriler Resimler Modulu)

orta alan boş ora sürekli değişicek şekilde ayarlıyacağız

benim yaptığım tasarım bu arkadaşlar

Son düzenleme:

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
veritabani genel tablo

veritabani.jpg

evet sonunda başladık öncelikle Microsoft Office Access kullanarak veritabani oluşturuyoruz.
site klasörümüzün içine veri adında bir klasör açalım ve içinde boş biryerde sağ klik

2vtolusturma.png

accsess dosyamız oluştu şimdi üstünde sağ klik ad değiştir deyip veritabani adimizi veriyoruz.
ben "grafikerlerhaber" olarak verdim adını ...
şimdi çift tıkalyıp açalım

3vtac.png

şimdi açtık veritabanimizi ve tabloları oluşturmaya başlayalım

altaki resimdeki gibi 1- 2 -3 adımlarını uygulayalım
4vttabloolustur.png

şimdi geldik sutun oluşturmaya sutun adı ve sutunun türünü ayarlayıp çıkış yapalım (x e basalım)

5sutunolustur.png

evet diyerek kaydedelim
6kaydedilsinmi.png

tablo adını verelim
7tabloadi.png

8birincilanahtar.png

burda diyorki birincil anahtar oluşturulsunmu nedir bu birincil anahtar
hani id leri farkettiyseniz otomatik sayı yaptık veri türlerini.
bu birincil anahtarda id lerin otomatik olarak birer birer artmasını sağlıyor.
böylelikle her yeni kayıta yeni bir numara atamış oluyor
ilerdede biz mesela diycezki sayfalarda 5 nolu haberi oku ...
oluştur diyoruz ve tamamdır ilk tablomuz oluştu...
9olustu.png

siz en üste verdiğim veritabani genel görüntüsündeki veri türlerini aynen oluşturun
ve tablo adlarınıda verin

Son düzenleme:

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi bütün tabloları oluşturduk ve ilişkilendirmeye geçeceğiz nedir bu derseniz.
kısaca anlatıyım kategorileme mantığı nedir arkadaşlar ?
şimdi biz ekonomi haberleri için katogori numarası belirleyeceğiz örneğin

1 - ekonomi haberleri
2- siyaset haberleri

ve haberleri kaydederkende bu haber ekonomi haberi demek yerine numarasını vereceğiz.
yani bir haber okudunuz lan bu ne haberi yahuuu diyip kategori numarasına bakıcaksınız
1 yazıyorsa ekonomiymiş 2 yazıyorsa siyasetmiş yahu diyip geçiceksiniz ...

ilişkilendirmede budur işte tabloları böyle ilişkilendireceğiz ve ekonomi haberlerini tıklayınca
ekonomi haberleri dizilecek karşımıza...

şimdi burda dikakt etmek istediğim bir nokta var veri ilişkilendirme yapılacak veri türü her zaman aynı olmalıdır.
mesela biz haber tablosundaki kategori_id biz sayi yaptık ve kategoriler tablosundaki kategori_id de (otomatik)sayı yani veri türleri aynı olmalı
lütfen buna dikkat edin.
şimdi açtık veri tabanımızı ve başlayalım ilişkilendirmeye.
araçlar / ilişkileri tıklıyoruz
1iliskilendirme.png

şimdi 2tane tablomuzu ekle diyeceğiz tabiki birisi kategori tablosu diğeride haberler tablosu
üstüne gelip ekle diyoruz ikiside düşüyor ekrana
11iliski2.png

ve kapat deyip gelen pencereyi kapatıyoruz
12iliski3.png

şimdi dikkatli oluyoruz kategori tablosunu sola aldım haberleri sağ tarafa ve
burası önemli kategori tablosundaki kategori_id ye sol tıklıyor mauseyi bırakmadan haberler tablosundaki
kategori id nin üstüne sürükle bırak yapıyoruz
ve alttaki gibi bir pencere geliyor karşımıza

13iliski4.png

bakın dikakt edin bu resimdeki tablolara kategori_id ve kategori_id olarak doğru yerleşmiş

tamamsa oluştur diyoruz vee....alttaki gibi bir çizgi oluşmuş ise tammdır tebrikler ilişkilendirme tamamlanmıştır.

keşke hayattada ilişkiler böyle çabuk olsa değilmi =)

14iliski5.png

veritabani örneğini buradan indirebilirsiniz.

https://rapidshare.de/files/48709987/grafikerlerhaber.mdb.html

Son düzenleme:

haticegok

🌱Yeni Üye🌱
bu site yapımının kod kısmı daha oluşmadımı eğer mümkünse bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bir haber portalı yapmam lazım ancak yeterli bilgim yok asp olmasıda iyi bir seçim

ersdal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.akustikyazilim.net
çok güzel gidiyor takip edip siz bitirin yeni bi konu ben başlatayacağım. böyle konu konu daha iyi öğreniliyor...

KARLI

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar bu konuyu kilitleyip adminler ilk sayfaya konu devamı su sayfada gibi bir link yerlestirip ayrı bir sayfaaçarsanız daha iyi olur ve daha tutulur kimse bu konuda site yapıldığını anlamaz

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tekrardan merhaba uzun bir aradan sonra isteyen varsa derslere KARLI kardeşiminde dediği gibi yeni bir konuyla ama içerikle devam edebiliriz ne dersiniz ?