Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Autocad Hakkında

oxside

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.systemdonanim.com
Arkadaşlar autocad ile 3dmaks kadar gerçekci render alabilirmiyim? Bu program sadece mimarlar yada mühendisler içinmidir araç tasarımı, mobilya tasarımı, ürün tasarımı yapabilirmiyim?

Benzer konular

fadora

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşım... autocad programı aslında cad mantığının çekirdeği merkezidir... birçok mühendislik, güzel sanatlar, endüstriyetl tasarımcı ve mühendislik alanında yer alan kişilere hitap eden bir programdır. mühendisliğide açmak gerekirse mimar, makine, inşaat, bilgisayar, elektrik, elektronik...vs yani birçok kişi kendi mesleği ile alakalı olarak bu programı kullanarak çözüme ulaşırlar... bir iki meslek dalı ile sınırlandırmak yanlış olur... ben autocadin 2d mantığını sanırım ömrümün sonuna kadar kullanırım... ama 3d si bana göre ağır ve uğraştırıcı... makine ve teknik ekipmanlar çizerken güzel ama dediğim gibi çok akıcı ve arayüzü çok gelişmiş değil... 3d studio max'te daha çok endüstriyel ürünler ve mimari ürünler tasarlanır... eğer kastettiğin bunun gibi bir tasarıma ait render ise 3d studio max ile kıyaslamak son derece yanlış olur... 3d max bu anlamda çok daha profosyonel bir programdır... yani gerçekçi efektler renderlar almak... ama autocad mantığı birçok programı öğrenmenede fayda sağlayacaktır... bahsini ettiğim tasarım kategorileri ile alakalı... bu cümleyi söylerken grafik konusunu tamamen ayrı tutuyorum... benim yorumum bu şekilde olur... ama autocad bilmekte her zaman fayda var...