Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Avea new render

Benzer konular

tükenmezkalem

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu kez de ışıkta az problem var gibi hocam eline sağlık gayet hoş çalışma ayrıyeten

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
tükenmezkalem haklı ışık yetersiz geldiği için beyazlar griye dönmüş. Yansıyan ışık miktarının az olmasından dolayı (yanıllmıyorsam) lekeye benzer izler çıkmış. Yer döşemeleri bu haliyle daha iyi. Işık miktarını ve ışık yansıma ayarlarını bir miktar yükselterek daha düzgün duracağı kanısındayım ...

ceylan8

🌱Yeni Üye🌱
afişleri yerleştirdiğin alanlara dikkat et. ışık ve gölgeler bulanık. ayrıntıların hakim renk içerisinde kaybolup gitmiş. renk uyarlamalarına da dikkat. Spot ışıkların alyans renkleri çok sırıtmış. Spotlar da öyle üçerli gruplarla hoş durmamış. Spot ışık koyuyorsan onların hüzmelerini de ihmal etme

muss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız benim için değerlidir.

delicambo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
diğer eleştirilere katılmakla birlikte bir de son renderda en soldaki afiş sağdan kırpılmış... bir de yaptığın sanal stüdyonun duvarında bir boşluk mu var? o arkadaki gökyüzü mü? bir de yerdeki karolar çok az yansıma istiyor gibi. elinize sağlık...

muss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
diğer eleştirilere katılmakla birlikte bir de son renderda en soldaki afiş sağdan kırpılmış... bir de yaptığın sanal stüdyonun duvarında bir boşluk mu var? o arkadaki gökyüzü mü? bir de yerdeki karolar çok az yansıma istiyor gibi. elinize sağlık...

evet orda boşluk var ve gözüken gökyüzü soldakı afiş kırpılma değilde afişi koyduğumuz alanın 2-3 cm içeriye koyuluyo uzerine seffaf pleksi gelecek ama ben koymadım zemin konusunda haklısınız bıraz yansıma olabılır. iç mekan render de kullanmam yada kullanmamam gerek şeyler konusunda fikir verebilirseniz sevinirim mesela dışardan gökyüzü ışıgını verdim içeriye hemde 2 yerden ayrıca içerde light ışıkta kullandım..... sizce başka yollarıda varmıdır ???..

slow1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.slowgraphicdesign.blogspot.com
ışık olayı en önemli konu. eline sağlık çalışma güzel fakat render böyle güzel bir çalışmayı sunum yapmak için en önemli konu.

spotların içine renk materyalinden sadece lüminance beyaz ve değeri 200 olarak gir ve bu materyali spotlara koy.

standın renk materyallerine reflection + fresnel + fresnel blur 10 değerini gir- reflection değeri 5 fresnel değeri 30 olarak ayarla. yansımalar için. ( aynı değeri zemin materyali içinde uygulayabilirsin)

anladığım kadarıyla çok aşırı ışık kaynağı var hepsini sil ve tekrar baştan tam standın karşısına standın ebatında bir plane object koy yukarıda bahsettiğim 200 değerinde ayarlanmış luminance materyali plana uygula ( bu light panelimiz olacak) aynı panelden standın sol tarafınada bir adet ekle.

render ayarlarına gir. ( normal render için bahsediyorum)

Antialiasing : best olmalı
Filter : stil image olmalı
Ambient occlusion : açık olmalı
Global illumination : açık olmalı + ( IR+ stil image) Diffuse depth 1 veya 3 olsun 3 de kastıracaktır. fakat daha detaylı sonuç alacaksın.

ışık olarak soft box yapmış oluyoruz anlattığım teknikte. soft box ayrı bir konu fakat en kısa yoldan yakın sonuç elde edilecek tekniği anlatmaya çalıştım.

umarım anlatabildim :) tekrar ellerine sağlık kardeşim. başarıların daim olsun

saygılarımla..

muss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok teşekkür ederim kardeşim ağzına sağlık...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
standın renk materyallerine reflection + fresnel + fresnel blur 10 değerini gir- reflection değeri 5 fresnel değeri 30 olarak ayarla. yansımalar için. ( aynı değeri zemin materyali içinde uygulayabilirsin)

anladığım kadarıyla çok aşırı ışık kaynağı var hepsini sil ve tekrar baştan tam standın karşısına standın ebatında bir plane object koy yukarıda bahsettiğim 200 değerinde ayarlanmış luminance materyali plana uygula ( bu light panelimiz olacak) aynı panelden standın sol tarafınada bir adet ekle.

render ayarlarına gir. ( normal render için bahsediyorum)

Antialiasing : best olmalı
Filter : stil image olmalı
Ambient occlusion : açık olmalı
Global illumination : açık olmalı + ( IR+ stil image) Diffuse depth 1 veya 3 olsun 3 de kastıracaktır. fakat daha detaylı sonuç alacaksın.

Öncelikle verdiğin bilgiler için tşk.ler. Benim merak ettiğim değerleri nasıl bu kadar net verebiliyorsunuz? Verdiğiniz değerler ortalama olarak her (iç mekan) sahnede kullanılabilir mi ? Sahne ölçüsünü tahmin ettiğiniz için mi bu değerleri veriyorsunuz? Verdiğiniz değerler render boyutuna göre değişiklik gösterir mi?
... (Arka arkaya çok soru sordum ama ışık olayına bir türlü aklım ermiyor kusura bakmayın)

slow1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.slowgraphicdesign.blogspot.com
2s5by.jpg

cevapsız bırakmamak adına hızlıca bir render aldım . light panelimizi objemizin boyutuna göre ayarlarız. örnek olarak yukardaki resim fikir verebilir.

bu normal render içindir. v-ray için de aynı teknikle fakat ortama göre (güneş ışığı vs gibi etkenler varsa) değişiklik gösterebilir.

Kaliteli render için teknik önemli. normal light. spot light vs light lar da elbette kullanılır ama mekana, yapılan işe göre hepsinin görevi ayrıdır.

ben muss kardeşime studio sunum tarzı renderlar için teknik anlatmaya çalıştım.

yukardaki resim ve yazdıklarım umarım sorularınıza cevap olmuştur.

herkese iyi çalışmalar. Saygılarımla.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
cevapsız bırakmamak adına hızlıca bir render aldım . light panelimizi objemizin boyutuna göre ayarlarız. örnek olarak yukardaki resim fikir verebilir.

bu normal render içindir. v-ray için de aynı teknikle fakat ortama göre (güneş ışığı vs gibi etkenler varsa) değişiklik gösterebilir.

Kaliteli render için teknik önemli. normal light. spot light vs light lar da elbette kullanılır ama mekana, yapılan işe göre hepsinin görevi ayrıdır.

ben muss kardeşime studio sunum tarzı renderlar için teknik anlatmaya çalıştım.

yukardaki resim ve yazdıklarım umarım sorularınıza cevap olmuştur.

herkese iyi çalışmalar. Saygılarımla.

Verdiğiniz cevap için tşk.ler Şu anda deneyemiyorum ama notumu aldım en kısa zamanda deneyeceğim... (pc sorunlu cd-rom sorunlu olmasa format atacağım ama şimdilik sürünmeye devam ediyorum gecikmeli cevap bu yüzden)