ışık olayı en önemli konu. eline sağlık çalışma güzel fakat render böyle güzel bir çalışmayı sunum yapmak için en önemli konu.
spotların içine renk materyalinden sadece lüminance beyaz ve değeri 200 olarak gir ve bu materyali spotlara koy.
standın renk materyallerine reflection + fresnel + fresnel blur 10 değerini gir- reflection değeri 5 fresnel değeri 30 olarak ayarla. yansımalar için. ( aynı değeri zemin materyali içinde uygulayabilirsin)
anladığım kadarıyla çok aşırı ışık kaynağı var hepsini sil ve tekrar baştan tam standın karşısına standın ebatında bir plane object koy yukarıda bahsettiğim 200 değerinde ayarlanmış luminance materyali plana uygula ( bu light panelimiz olacak) aynı panelden standın sol tarafınada bir adet ekle.
render ayarlarına gir. ( normal render için bahsediyorum)
Antialiasing : best olmalı
Filter : stil image olmalı
Ambient occlusion : açık olmalı
Global illumination : açık olmalı + ( IR+ stil image) Diffuse depth 1 veya 3 olsun 3 de kastıracaktır. fakat daha detaylı sonuç alacaksın.
ışık olarak soft box yapmış oluyoruz anlattığım teknikte. soft box ayrı bir konu fakat en kısa yoldan yakın sonuç elde edilecek tekniği anlatmaya çalıştım.
umarım anlatabildim
tekrar ellerine sağlık kardeşim. başarıların daim olsun
saygılarımla..