Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Basılı Materyallerin Boyutu Yardım!

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Arkadaşlar ,mesela bir logonun ,el ilanının ,afişin .... vb basılı meteryallerin ölçüleri nedir?Yani örneğin corelde veya photoshopta bir logo hazırlayacağım diyelim sayfa ölçüleri ne olmalıdır?Standartı nedir?Sadece bunlar değil bildiğiniz bütün çalışmaların sayfa ölçülerini burada paylaşabilir misiniz?:sweating:

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar ,mesela bir logonun ,el ilanının ,afişin .... vb basılı meteryallerin ölçüleri nedir?Yani örneğin corelde veya photoshopta bir logo hazırlayacağım diyelim sayfa ölçüleri ne olmalıdır?Standartı nedir?Sadece bunlar değil bildiğiniz bütün çalışmaların sayfa ölçülerini burada paylaşabilir misiniz?:sweating:

baskıda logo,resim vb materyallerin belli standart bi boyutu yok yani calıstıgın sayfaya gore mizanpajı kendin ayarlıcaksın logoyu tum sayfayı kaplayacak sekilde koyabileceğin gibi koselere yada istediğin biyere kucuk olarakta koyabilirsin bu yaptığın tasarıma bağlı bişey el ilanı ve afiş turu seylere gelince bunlarda standart kullanılan kağıt ebatlarına göre değişir el ilanın a6 olabileceği gibi a3 de olabilir afişlerde aynı sekilde bunlar aynı zamanda gelen talebe gore de değerlendirilir bence sen once ozellikle a grubu kagıt olculerini arastır ve bunların olculerini ogren daha sonrada kagıtcılarda kullanılan standart tabaka kağıt ölçülerini öğren çünkü her cins kağıt her istediğin ölçüde tabaka olarak satılmıyor ve matbaalar genelde basacakları işi tabakadan en az fireyle kesecekleri olculere göre belirliyor

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Peki dediklerini anladım fakat yapılan logo tek bir yerde kullanılmıyor ki yeri geldiği zaman bir tabelada bazende bir kartvizit te kullanılıyor.Benim öyle bir ölçüde çalışmam lazımki logoyu küçülttüğümde veya büyülttüğümde çözünürlüğü bozulmasın.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
vector yaparsan bozulmaz :)

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
teşekkür ederim bu daha iyi bir açıklama oldu.