Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskı için Pdf'ye aktarma

poemlove

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba,

yapmakta olduğum dergi çalışmaları için baskıya uygun halde InDesign dosyasını kaydetmek istiyorum. Siyah-beyaz iyi bir baskı için PDF yaparak kaydetmem yeterli midir, yoksa tüm görsel ve fontları da içine alan paket mi yapmam gerekiyor.

PDF için "High Quality Print" ile "Press Quailty" özellikleri var. En iyi çıktı için hangisi gerekir. Dergilerden birisi büyük olasılıkla fotokopicinin ellerine kalacak. O nedenle onu PDF yapmam gerekiyor.

Burada ve Adobe'un yardım sayfasında yaptığım aramalarda bir türlü bu bilgiye erişemedim. InDesign'da ilk çalışmam. Yardım ederseniz çok sevinirim. Acil bir durum.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Merhaba,

yapmakta olduğum dergi çalışmaları için baskıya uygun halde InDesign dosyasını kaydetmek istiyorum. Siyah-beyaz iyi bir baskı için PDF yaparak kaydetmem yeterli midir, yoksa tüm görsel ve fontları da içine alan paket mi yapmam gerekiyor.

PDF için "High Quality Print" ile "Press Quailty" özellikleri var. En iyi çıktı için hangisi gerekir. Dergilerden birisi büyük olasılıkla fotokopicinin ellerine kalacak. O nedenle onu PDF yapmam gerekiyor.

Burada ve Adobe'un yardım sayfasında yaptığım aramalarda bir türlü bu bilgiye erişemedim. InDesign'da ilk çalışmam. Yardım ederseniz çok sevinirim. Acil bir durum.
Baskıya hazır hale geldikten sonra Package* yada PDF yapmak ve bu şekilde yapmanın kararını matbaaya sorarak bir mütebakata varıp kendiniz veriniz..
Çünkü her matbaa işi aynı şekilde kabul edemeyebilir..
Package* yapıp göndermek daha mantıklısı elbette resimler ile oynama(Baskıya uygun hale getirme) şansları olabilir..
Ayrıca Package* yaparak arşivinize almanız daha sağlıklıdır..

Ve Ayrıca PDF yapacaksanız "High Quality Print" yapmanız gerek.. "Press Quality" seçeneğini düzenlememişseniz eğer PDF'niz RGB modda olacaktır ve baskıda istediğiniz renkleri** göremeyebilirsiniz

* Package: Package ( File < Package ) Çalışmanızı (*.INDD dosyanızı), imaj ve vektörlerinizi, fontlarınızı paketleme görevini üstlenmiştir.

** Baskıda istediğiniz renkleri göremeyebilirsiniz derken, Mod RGB olduğundan siyah görünen tüm renkler Registration (Cross rengi) olarak görünecektir..
Daha türkçesi.. Siyah görünen yazıların altında diğer CMY renkleri de olacağından baskı ustası tabiriyle çamur gibi bir iş çıkacaktır..
İyi çalışmalar..

poemlove

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Safari,

çok teşekkür ederim. Yanıtınızı kaydedip tüm çalışmalarda açıp okuyacağım bir kaynağa sahip oldum. İnanıyorum ki, temel başvuru olarak bu bilginiz birçok amatörün işine yarayacaktır.

Keşke böyle temel yönlendirmeler listeli ve düzenli bir şekilde insanlara ulaşsa.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Safari,
çok teşekkür ederim. Yanıtınızı kaydedip tüm çalışmalarda açıp okuyacağım bir kaynağa sahip oldum. İnanıyorum ki, temel başvuru olarak bu bilginiz birçok amatörün işine yarayacaktır.
ulaşsa.
Rica ederim..