Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskıda gölge sorunu

harleyman16

🌱Yeni Üye🌱
Slm roland sp540v dijital makinede yaptığım bazı baskılar gölgeli çıkıyor bu gölge kat kat farklı tonlarda sanki boya dağılması gibi çalışmaları hertürlü şekilde bastım 150-300-600 dpi, siyah-beyaz, büyük ölçü, küçük ölçü, rgb,cmyk,folyo kalitesi ne yaptıysam o gölgelenmeleri kaybedemedim ama internetten yada başka bir yerden bulduğum resmi o an bastığımda baskıyı gayet kaliteli alıyorum bastığım çalışmalarda büyük ihtimal sorun var bunu her çalışmamda yapmıyor arasıra olan birşey ne yapmam gerekiyor bilen varsa yardım

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım bu problemi sadece küçük boyutlu resimleri büyütüp basarken yaşıyorsunuzdur değil mi?

Resmi büyütürken, örneğin Photoshop'ta; "İmage Size"da "Resample Image" seçeneğini aktif ediyorsanız program, çözünürlüğü değiştirmeden resmi büyütmek için boşlukları "kafasına göre" noktalarla doldurmak zorunda.. Gölge dediğiniz istenmeyen pixeller bu şekilde oluşuyor.

Daha büyük görsellere veya boyut büyüten BenVista PhotoZoom gibi bir programa ihtiyacınız var.

İnceleyiniz:

https://benvista-photozoom.softonic.de/

harleyman16

🌱Yeni Üye🌱
bu öyle bir şey değil küçük resmi büyüttüğümde yada dpi oynadığımda biliyorum pixel parçalanmasını bu daha farklı çift görme gibi birşey yapıyor resmin üzerinde iki üç gölgeye çıkıyor ilki kalın diğeri ondan ince o şekilde resmin kenar hatlarını dağıtıyor

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Resmi büyütmeden mi basıyorsunuz yani?