Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskıya hazırlama

wexsi

🌱Yeni Üye🌱
merhaba corelde daha yeniyim orta seviyelerdeyim. bazı calısmalarım oldu ilk defa baskıya hazırlayacam bana bir yardımcı olursanız sevinirim.
benim baskıya hazırlamam soyle
1. sayfayı secip ctrl + E yapıyorum
2. cıkan converter sayfasında tiff formatını secip export diyorum
3.cıkan convert to bitmap sayfasında sayfa olculerini %100 diyor
burayı tasma payı olarak %101 olarak ayarlıyayım mı?
4.resorution u 600 dpi yapıyorum
5.cmyk color 32bit diyip ok diyorum

benim bildigim boyle lütfen yanıslık varsa duzeltin.forum da arastırdım 2 konu var ama anlayamadım :)
ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Neden tiff olarak export ediyorsunuz?
Buna gerek varmı, eğerki Corel değil başka bir formatta yollamanız gerekiyorsa çalışmayı PDf yapın...
Dikkat etmeniz gereken noktala şunlar;
Çalıştığının görselleri 300 dpi ve CMYK olarak corele alın.
İşiniz bitip baskıya yollayacağınızda grupları çözüp Edit / Select all/Text deyip Ctrl+Q ile fontları Convert edin, tabi efekt uyguladığınız (Drop shadow vd) fontlar varsa efektleri ayırıp öyle convert edin fontlatı, yoksa seçemezsiniz...
Sonra transparency efekti varsa onları bitmap yapın garanti olsun, sorun çıkartabilir baskıda o halde...
Ve overprint uygulamalarınız varsa ön izleme ayarlarından kontrol edin...
Birde zaman zaman şu sorun çıkıyor, bir görseli sayfa içinde döndürmüşseniz, yani açısı sıfırdan değişmişse son halinde tekrar convert to bitmap yapın, zaman zaman filmcilerde buda sorun çıkartabiliyor.. Son zamanlarda başıma gelmedi ama eski sürümlerde oluyordu.
Kolay gelsin.

wexsi

🌱Yeni Üye🌱
TESEKKURLER AMA BİRAZ DAHA BUNLARI NASIL YAPABİLİLCEGİMİ SOYLERSEN DAHA İYİ OLUR
MİSAL TİFF DEGİLDE DİREK COREL FORMATI UZERİNDEN Mİ GOTUREYİM MATBAA YA ?

HAZIRLADIGIM SAYFADAN BİR GORUNTU

Uploaded with ImageShack.us

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Bu çalışmada mesela dikkat etmen gereken şeyler...
Ürün fotoğraflarını photoshopta 300 dpi ve transparan olarak CMYK Tiff kaydedip Corel'e o şekilde alman...
Sonrada Fontları seçip Ctrl+Q ile convert etmen...
Tab, taşma paylarını filan unutmamlısın. Matbaa eğerki Corel çalışmıyorsa Corel'den PDf yapıp o şekilde yollayabilirsin.

wexsi

🌱Yeni Üye🌱
Abim allah razı olsun zaten butun resimleri photoshoptan dekupe yapıp arka zemin transparan olarak kaydettim.cok tesekkur ederim.