Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bay bayan grafikermiş

parantez

♾️Grafik Gurusu♾️
erkeklerin işsiz kalmasındaki en büyük etken bayanların çalışıyor olmasıdır. elbetteki bayanda çalışmalıdır. ama her sektörde olmamalılar bence. işsiz kalan bir bayan evinde kalıp (evliyse şayet) çocuklarının gelişimi ve ev işleriyle uğraşabilir. ama bir erkek evde kaldığı zaman bunların çoğunu yapamaz. bulaşık, çamaşır, yemek, çocuk doğurma (istesede yapamaz zaten.) bebek bakımı vs. vs...
bu konudaki görüşüm, belli iş kolları dışında öncelikle erkeklerin çalışmasıdır.

Son düzenleme:

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Bayanlara karşı çoğu erkeğin bakış açısı farklı... Bakış açısı farklı derken illaki cinsel yönden olucak DEMİYORUM...
Ama Bazı iş yerlerinden gözlemlerim var.. daha önceki veya şimdiki önemli değil... Bu bahsedeceğim durumu çok kez gördüm...
Yapım gereği bazı durum ve hareketlere göre mantık yürütürüm derin derin düşünüp başımı ağrıtırım...
Mesela çalışmış bulunduğum işyerlerine benden sonra işe başlayanlar oldu... Bu kişilere işverenlerin sergilemiş oldukları hareketleri dikkatle izledim ve her zamanda izlerim... Her fırsatta mantıklı yada mantıksız önemli yada önemsiz hiç mühim değil konu ne olursa olsun bayan çalışanlarla sürekli muhatap olma çabası içerisine girdiler... Karşıtarafın duruşu çok önemli burda.. Olayın akışını yada durumun gelecek zamanlardaki evresini bayanlar kendisi belirlicektir..
Geyik olsun diye bu laf cümbüşünün içerisine girerse eğer bu durumun burada sınırlı kalacağınıda zannetmiyorum... Bu konuşma boyutu gittikce samimileşiyor sonra yemeklerde gece eğlencelerinde son buluyor...

Bu konu üzerine o kadar çok yazılabilir ve bu yazdığım benim gördüğüm bir durum... Herkez böyle yada bayanlar işine bakmıyor da demiyorum öyle bi düşüncemde olmadı...
Fakat erkeklerin bayanlara karşı bir zaafının olduğu aşikar...
Ama iş arkadaşlığı ve dışarıdaki arkadaşlığı birbirine karıştırmamak gerekir diye düşünürüm...

Neden bayan grafiker diye sorulduğu zaman binlerce cevap bulabilirsiniz sorunuza.. kimisi der bayanlar erkeklere göre daha yumuşak düşünüyor tasarımları daha yumuşak, bayanlar daha temiz çalışıyor vs.. bunu uzatabiliriz ...
Bayan veyahut erkek tercih meselesidir... bana göre grafiker aranıyorken aranması gereken kriterin bayan yada erkek olmaması gerekir.... Ön planda olması gereken TASARIM TASARIM TASARIM....

erkeklerin işsiz kalmasındaki en büyük etken bayanların çalışıyor olmasıdır. elbetteki bayanda çalışmalıdır. ama her sektörde olmamalılar bence. işsiz kalan bir bayan evinde kalıp (evliyse şayet) çocuklarının gelişimi ve ev işleriyle uğraşabilir. ama bir erkek evde kaldığı zaman bunların çoğunu yapamaz. bulaşık, çamaşır, yemek, çocuk doğurma (istesede yapamaz zaten.) bebek bakımı vs. vs...
bu konudaki görüşüm, belli iş kolları dışında öncelikle erkeklerin çalışmasıdır.

Peki çoğu bayan neden çalışır ?
Şartlar neyi gerektirir ?

Önceki zamanlarda pek fazla bayan çalışan olmazdı (Her dal için geçerli).
Çoğu bayanın mecburiyetten çalıştığını düşünüyorum (bazı dallar hariç)...
Açık ve net konuşmam gerekirse ben eşimin hiçbir şekilde ki özellikle özel sektörde çalışmasını istemem... Bu durumun maçolukla alakasının olmadığını da belirtmek isterim...
Çünkü bana göre bir bayan evinde oturmalı zaten yüklerinin çok ağır olduğunu düşünürüm... Çalıştığı yada çalışacağı yer ev olmalı... hele ki birde çocuk durumu varsa.... Bir örnek olarak hergün aynı ortamda bulunduğum iş arkadaşım... Evli ve çocuğu var her fırsatta günde onlarca kez evini (annesini) arar ve çocuğunun sesini duyar... Ve konuşmasını görmeniz gerek sanki konuşmuyor çocuğu karsısında seviyor... Annenin çocuğa, çocuğunda anneye olan özlemi ortada... Haftada 1 günün çocuğuyla zaman geçirmesi için yeterli olcağını düşünmüyorum... İlerde okul durumu olduğunda ki zorluğu siz düşünün... bu durumdada evlat yetiştirilir elbette ama hep birşeylerden yoksun kalınıyor bana göre... Ama gel gelelim ki ülke ve ekonomi şartları bu dumu pek mümkün kılmıyor...
Çoğu kişi çalışan eş arıyor...

Son düzenleme:

parantez

♾️Grafik Gurusu♾️
Bayanlara karşı çoğu erkeğin bakış açısı farklı... Bakış açısı farklı derken illaki cinsel yönden olucak DEMİYORUM...
Ama Bazı iş yerlerinden gözlemlerim var.. daha önceki veya şimdiki önemli değil... Bu bahsedeceğim durumu çok kez gördüm...
Yapım gereği bazı durum ve hareketlere göre mantık yürütürüm derin derin düşünüp başımı ağrıtırım...
Mesela çalışmış bulunduğum işyerlerine benden sonra işe başlayanlar oldu... Bu kişilere işverenlerin sergilemiş oldukları hareketleri dikkatle izledim ve her zamanda izlerim... Her fırsatta mantıklı yada mantıksız önemli yada önemsiz hiç mühim değil konu ne olursa olsun bayan çalışanlarla sürekli muhatap olma çabası içerisine girdiler... Karşıtarafın duruşu çok önemli burda.. Olayın akışını yada durumun gelecek zamanlardaki evresini bayanlar kendisi belirlicektir..
Geyik olsun diye bu laf cümbüşünün içerisine girerse eğer bu durumun burada sınırlı kalacağınıda zannetmiyorum... Bu konuşma boyutu gittikce samimileşiyor sonra yemeklerde gece eğlencelerinde son buluyor...

Bu konu üzerine o kadar çok yazılabilir ve bu yazdığım benim gördüğüm bir durum... Herkez böyle yada bayanlar işine bakmıyor da demiyorum öyle bi düşüncemde olmadı...
Fakat erkeklerin bayanlara karşı bir zaafının olduğu aşikar...
Ama iş arkadaşlığı ve dışarıdaki arkadaşlığı birbirine karıştırmamak gerekir diye düşünürüm...

Neden bayan grafiker diye sorulduğu zaman binlerce cevap bulabilirsiniz sorunuza.. kimisi der bayanlar erkeklere göre daha yumuşak düşünüyor tasarımları daha yumuşak, bayanlar daha temiz çalışıyor vs.. bunu uzatabiliriz ...
Bayan veyahut erkek tercih meselesidir... bana göre grafiker aranıyorken aranması gereken kriterin bayan yada erkek olmaması gerekir.... Ön planda olması gereken TASARIM TASARIM TASARIM....

Peki çoğu bayan neden çalışır ?
Şartlar neyi gerektirir ?

Önceki zamanlarda pek fazla bayan çalışan olmazdı (Her dal için geçerli).
Çoğu bayanın mecburiyetten çalıştığını düşünüyorum (bazı dallar hariç)...
Açık ve net konuşmam gerekirse ben eşimin hiçbir şekilde ki özellikle özel sektörde çalışmasını istemem... Bu durumun maçolukla alakasının olmadığını da belirtmek isterim...
Çünkü bana göre bir bayan evinde oturmalı zaten yüklerinin çok ağır olduğunu düşünürüm... Çalıştığı yada çalışacağı yer ev olmalı... hele ki birde çocuk durumu varsa.... Bir örnek olarak hergün aynı ortamda bulunduğum iş arkadaşım... Evli ve çocuğu var her fırsatta günde onlarca kez evini (annesini) arar ve çocuğunun sesini duyar... Ve konuşmasını görmeniz gerek sanki konuşmuyor çocuğu karsısında seviyor... Annenin çocuğa, çocuğunda anneye olan özlemi ortada... Haftada 1 günün çocuğuyla zaman geçirmesi için yeterli olcağını düşünmüyorum... İlerde okul durumu olduğunda ki zorluğu siz düşünün... bu durumdada evlat yetiştirilir elbette ama hep birşeylerden yoksun kalınıyor bana göre... Ama gel gelelim ki ülke ve ekonomi şartları bu dumu pek mümkün kılmıyor...
Çoğu kişi çalışan eş arıyor...

bu yoruma katılıyorum. aynı fikirdeyim. ayrıca bayanlar neden çalışır? soruna ise cevap vermek gerçekten zor. çalışma sebebi evli bayan için değişir, kızlar için değişir, maddi durum, can sıkıntısı, erkeklerden neyimiz eksik mantığı, kariyer için... velhasıl bu işin içinden birkaç cümle yazarak çıkacağımızı zannetmiyorum. en güzeli kişinin kendi çevresinde yapacağı gözlemdir. her birey bulunduğu ortamda çalışan bayanın şartlarını gözlemleyip ona göre filkir edinebilir galiba.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Yazılanlara baktım parantez ve C3ng0 bayanların çalışmasından yana değilsiniz sanırım :surprised:
ama bu yanlı tutumunuz sadece kendi özel hayatınızda kalır umarım :D

Çalışmak isteyen herkes sektörü ne olursa olsun gereken yeterliliğe sahipse çalışabilir, bayan veya erkek farketmez.

İşverenlerin bayan erkek ayrımı yapmasının da, haklı veya haksız yanları olabilir.
Bu durumda çalışacağınız yeri iyi ölçüp biçmeli ve yanlış yerlerde çalışmamalısınız, her sektörde dürüst ve ikiyüzlü işverenler mevcut.

Bu arada şimdiye kadar çalıştığım yerlerin birkaçında patronun yüzünü ayda bir belki görüyordum :D
Diğer çalıştığım yerlerin birkaçında da her gün patronla beraber çalışıyorduk.
Hiçbirinde yanlış bir durum yoktu. Çünkü amaç üretmekti :)

İş başa düşüyor yani, pirincin taşını iyi ayıklamak gerekiyor arkadaşlar :D

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Evet çalışmasından yana değilim...
Söylediklerim kendi görüşümdür herkez böyle yapsın demiyorum zaten hepyek :)
Her iş yeri de aynı değil tabiki... çok temiz iyi insanları sadece amacın üretmek olduğu iş yerleride var...

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Çok özür dilerim yaaa!
bende öyle yazmıştım (Bay bayan stajyer) diye,
ne yapıcam şimdi intiharmı etsem.
Neden bundan bukadar rahatsız oluyorsunuzki bu bir açıklamadır.
Gereksiz değildir keyfe keder.
Sizi rahatsız ettiğim için tekrar af diliyorum...

sepultura6

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
C3ng0 sana katılıyorum arkadaşım adamların kendılerıne öz guvenı yok çalışanlarına mecbur oldukları için kendılerını tatmın etmeye çalışan magandalar bunlar bayanlr yuz vermıyınce işlerinden oluyor alın yenı bı arkadaşım çıktı işten artık dahmul edemiyorum vs. diyip uzatmıyım konuyu he alın bıde bugun çıkan bi haber artık yuh diyorum

https://www.grafikerler.net/bay-bayan-grafikermis-t63386p3.html

incelşeyin dicek bişey yok artık sözun biti an bayanları bu bi çok gerizekalı erkekler *** objesi olarak görmeler çıldırtıyor beni kendilerine güveni olmuyan sömüürgeci kişilikler yakında çıkaracağım piskoloji kitabında bu tarz olaylarada yer verecegim insanların zaafları ve sömürgecilikleri

sepultura6

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
lazdım lınk çıkmamış haberı verıyorum

Böyle sekreterlik ilanı görülmedi
ABD'nin Chicago kentinde bir avukat verdiği 'sekreter arıyorum' ilanı yüzünden mesleğinden olabilir. Zira avukat görülmemiş bir ilan verdi.

İlanda, sekreterin görevleri arasında kendisi ve hukuk şirketindeki ortağıyla 'üçlü grup yapmanın' da bulunduğunu belirten, iki çocuk babası avukat Samir Chowan, ilginç taleplerde bulunmayı da ihmal etmemiş.

Gazeteport'un haberine göre, avukat, iş başvurusu yapanlardan vücut ölçülerini ve bir fotoğraflarını göndermesini de istiyor. İlanda işe başvuracakların, flörte eğilimli bir izlenim verecek şekilde giyinmeleri ve 'cinsel çekiciliğe' sahip olmaları da talep ediliyor.

Baro yetkilileri, şikayet üzerine avukat hakkında soruşturma başlattı

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆

Zihniyete bak. Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği gençliğin neyseki düşük bir kısmı böyle. Neyseki...

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bastıra bastıra bayan arayan bir yerlede ben çalışmam olur biter,sapık ve bilgisiz insandan kimseye yarar gelmez..
Buradan duyurulur tüm işverenlere :D

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
bu arada ben yılar önce bi iş görüşmesine gitim kız disket dahi takmasını bilmiyordu güzeldi kız ben se adam 3 program istemiş ben 100 ün üzerinde program vs. bilgisne sahibim beni değil kızı aldı hesap edin ve bu arada bu ülkede sanata degerveren yok kırızden önce kaç ülkeden teklif geldi yabancı dıl olmadından gidemedim sanatan kesınlıkle anlamıyor bu ülkedeki kendını patron sananlar herkez değil yanlızca onlar kendılerını bilirler

Bu konu içinde o kadar çok dikkat çekecek konuşma varken, ben en çok senin 100 ün üzerinedeki program bilgine takıldım :)
Bana sayabilirmisin şu 100 programı, gerçekten çok merak ettim.

sepultura6

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
zihniyet derken nedemk istyosun ve atamla ne ilgisi var bu olayın senin gibi sadece hava yapmaya çalışan bi tipin agzına yakışmıyor atamın ismi laranamı neysin biz neden bahsedyoruz sen neden kendini begenmişlik yapma mustafa küçük kardeş o programlar özel yazılım programlarıdır ok başka sormak istedin bişey varsa cevaplıyım sadece grafiker değilim

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
zihniyet derken nedemk istyosun ve atamla ne ilgisi var bu olayın senin gibi sadece hava yapmaya çalışan bi tipin agzına yakışmıyor atamın ismi laranamı neysin biz neden bahsedyoruz sen neden kendini begenmişlik yapma mustafa küçük kardeş o programlar özel yazılım programlarıdır ok başka sormak istedin bişey varsa cevaplıyım sadece grafiker değilim

Benim sorduğum sorunun neresinde kendini beğenmişlik var ben anlayamadım. Kendi görüşlerini elbet söyleyeceksin ama bunları söylerken uslubuna dikkat edeceksin. Madem 100 program biliyorsun, birçok kişi yetiştirdin, bilgini kültürünü bu tür tartışmalar için değil sitede bu işe yeni başlayanlar için harcayabilirsin

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bay- bayan çalışan ayrımına ben de tamamen karşıyım ama bunu farklı yönlere çekenleri de ben anlamıyorum.. Az önce bir iş ilanının yorumunda okuduğum şeye inanamadım. Arkadaşın ismini vermek doğru olmaz ama söylediği şey yenilir yutulur cinstende değildi.. " Bayan çalışana hem grafik işleri yaptırılıyor, hem çay kahve işleri hemde diğer ihtiyaçlarını karşılıyor" diye bir yorum....

Gerçekten yazık bu zihniyetteki insanlara...

Bende bayan grafikerim ama bakın 2 senedir işsizim!
Sebep: "TECRÜBE"....

MagiC_She58

🏆Pro Tasarımcı🏆
bencede..ama walla erkekler bu işi daha iyi yapıo..kabul edip saygı duymak lasım..bu benm fikrim:)ben bi bayan olarak öyle düşünüorum..

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Gereksiz mesajlar silinmiştir. Arkadaşlar konu ne olursa olsun, tavırlarınızı ve yorumlarınızı kişiye özel değil konuya özel yapın.

Son düzenleme: