Bayanlara karşı çoğu erkeğin bakış açısı farklı... Bakış açısı farklı derken illaki cinsel yönden olucak DEMİYORUM...
Ama Bazı iş yerlerinden gözlemlerim var.. daha önceki veya şimdiki önemli değil... Bu bahsedeceğim durumu çok kez gördüm...
Yapım gereği bazı durum ve hareketlere göre mantık yürütürüm derin derin düşünüp başımı ağrıtırım...
Mesela çalışmış bulunduğum işyerlerine benden sonra işe başlayanlar oldu... Bu kişilere işverenlerin sergilemiş oldukları hareketleri dikkatle izledim ve her zamanda izlerim... Her fırsatta mantıklı yada mantıksız önemli yada önemsiz hiç mühim değil konu ne olursa olsun bayan çalışanlarla sürekli muhatap olma çabası içerisine girdiler... Karşıtarafın duruşu çok önemli burda.. Olayın akışını yada durumun gelecek zamanlardaki evresini bayanlar kendisi belirlicektir..
Geyik olsun diye bu laf cümbüşünün içerisine girerse eğer bu durumun burada sınırlı kalacağınıda zannetmiyorum... Bu konuşma boyutu gittikce samimileşiyor sonra yemeklerde gece eğlencelerinde son buluyor...
Bu konu üzerine o kadar çok yazılabilir ve bu yazdığım benim gördüğüm bir durum... Herkez böyle yada bayanlar işine bakmıyor da demiyorum öyle bi düşüncemde olmadı...
Fakat erkeklerin bayanlara karşı bir zaafının olduğu aşikar...
Ama iş arkadaşlığı ve dışarıdaki arkadaşlığı birbirine karıştırmamak gerekir diye düşünürüm...
Neden bayan grafiker diye sorulduğu zaman binlerce cevap bulabilirsiniz sorunuza.. kimisi der bayanlar erkeklere göre daha yumuşak düşünüyor tasarımları daha yumuşak, bayanlar daha temiz çalışıyor vs.. bunu uzatabiliriz ...
Bayan veyahut erkek tercih meselesidir... bana göre grafiker aranıyorken aranması gereken kriterin bayan yada erkek olmaması gerekir.... Ön planda olması gereken TASARIM TASARIM TASARIM....
erkeklerin işsiz kalmasındaki en büyük etken bayanların çalışıyor olmasıdır. elbetteki bayanda çalışmalıdır. ama her sektörde olmamalılar bence. işsiz kalan bir bayan evinde kalıp (evliyse şayet) çocuklarının gelişimi ve ev işleriyle uğraşabilir. ama bir erkek evde kaldığı zaman bunların çoğunu yapamaz. bulaşık, çamaşır, yemek, çocuk doğurma (istesede yapamaz zaten.) bebek bakımı vs. vs...
bu konudaki görüşüm, belli iş kolları dışında öncelikle erkeklerin çalışmasıdır.
Peki çoğu bayan neden çalışır ?
Şartlar neyi gerektirir ?
Önceki zamanlarda pek fazla bayan çalışan olmazdı (Her dal için geçerli).
Çoğu bayanın mecburiyetten çalıştığını düşünüyorum (bazı dallar hariç)...
Açık ve net konuşmam gerekirse ben eşimin hiçbir şekilde ki özellikle özel sektörde çalışmasını istemem... Bu durumun maçolukla alakasının olmadığını da belirtmek isterim...
Çünkü bana göre bir bayan evinde oturmalı zaten yüklerinin çok ağır olduğunu düşünürüm... Çalıştığı yada çalışacağı yer ev olmalı... hele ki birde çocuk durumu varsa.... Bir örnek olarak hergün aynı ortamda bulunduğum iş arkadaşım... Evli ve çocuğu var her fırsatta günde onlarca kez evini (annesini) arar ve çocuğunun sesini duyar... Ve konuşmasını görmeniz gerek sanki konuşmuyor çocuğu karsısında seviyor... Annenin çocuğa, çocuğunda anneye olan özlemi ortada... Haftada 1 günün çocuğuyla zaman geçirmesi için yeterli olcağını düşünmüyorum... İlerde okul durumu olduğunda ki zorluğu siz düşünün... bu durumdada evlat yetiştirilir elbette ama hep birşeylerden yoksun kalınıyor bana göre... Ama gel gelelim ki ülke ve ekonomi şartları bu dumu pek mümkün kılmıyor...
Çoğu kişi çalışan eş arıyor...