Ben hem patronum ve yanımda çalışan grafikerlervar, hem de kendim grafikerim ve kendi işyerimde çalışıyorum

Ama daha önce kendimden başka patronlarım da oldu...
Sanırım iki açıdan cevap verebilecek durumdayım
Benim grafiker halim: Patronumun şunları anlamamasını anlayamıyordum.. Bir grafiker çalıştığı ortamın rahat, huzurlu, pozitif olmasını ister ki yaptığı iş tamamen kafa işi, bir grafiker yaptığı işle ilgili seminerlere gitmek, eğitimler almak, ufukun genişletmek ister, tasarım yapabilmek için gereken donelerin (CD, Kitap, dergi gibi) temin edilmesini ister, performanslı çalışabilmesi için iyi bir makine ister, yanında techizat ister.. benim önceki patronlarım bunu istediğimde beni anlamıyorlardı...
Huzur istiyorum, bu odaya grafikerler dışındaki elemanlar çok fazla girip çıkmasın, burada konuşmasın dediğimde anlamıyordu.. işi gereği gelecek diyordu
Odamız ferah olsun tıkış tıkış çalışmayalım diyordum, geniş oda lazım diyordum "Salon salomanje mi olmalı" diyordu
Seminer var, fuar var gitmek istiyorum dediğimde, "e sen gidersen senin işini kim yapacak, işler aksayacak" diyordu
Resim arsivi lazım dediğimde "internetten indir diyordu

Dergiye abone olalım dediğimde "bakarız diyordu, dergiye hiç abone olamadık

Bu bilgisayarın bakıma ihtiyacı, çökecek yakında dediğimde "ya 10 yıldır kulanılıyor şimdi mi çökecek diyordu, ben de 10 yıldır kullanılıyor, hiç bakım görmemiş, onun için çökecek zaten diyordum

50 yıl mı kullanılacak...
Önceki akşam işlerimi yetiştireceğim diye işten 3 saat geç çıkmama rağmen, ertesi sabah 10 dk geciktiğimde "neden geciktin" diyordu
Tasarım yaparım, tasarımın t sinden bile anlamadığı halde tasarıma müdahale ederdi...berbat ederdi...
Maaşım az, geçim kaygısı taşımamalıyım, kafamda kiramı nasıl ödeyeceğim kaygısı olmamalı dediğimde, açgözlü olduğumu düşünürdü, piyasada senin yarı fiyatına çalışacak onlarca grafiker var" diyordu, onların neden benim aldığım maaşın yarısına razı olduğunu hiç düşünmüyordu...
Burada grafiker olan ben haklıydım...
Benim patron halim: Yanımda çalışan arkadaşlar öyle rahat öyle rahat ki... ben miyim patron onlar mı anlamıyorum... Benim tek istediğim benim çalıştığım gibi grafikerlik yapmaları, iş sorumluluğuna sahip, acil kavramını bilen, kriz yönetiminden anlayan, çözüm üretebilen, kendini geliştiren, olayları müşteri gözüyle değerlendirebilen, bilgiye aç, msn de chat yapmak yerine iki efekt daha öğreneyim çabasında olan, vaktini iyi kullanan, fırsatları değerlendiren, sabah 9 aksam 18 memur mantığıyla çalışmayan ve bütün bunları yapamamasının bilincinde olan ve bu bağlamda maaşını haketmediğini düşünüp vicdan sahibi olan grafiker istiyorum... Gün boyu 50 kez bilgisayarın başından kalkıp toplamda 2-3 saatini boşa harcayan ve bunun üstüne ben 5 dk lık ekstra bir iş verdiğimde "bölünüyorum, konsantrasyonum dağılıyor, işlerim birbirine giriyor demeyen grafiker istiyorum... hastayım dediğinde bugün evinde dinlen, yarın gelirsin dediğimde iki gün daha gelmeyerek bunu suistimal eden grafiker istemiyorum, müşteriye perşembe günü iş teslim etmesi gerektiğini bildiği halde perşembe günü herhangi bir sebeple işe gelmeyen grafiker istemiyorum...
Burada patron olan ben haklıydım...