Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

BGLT'na logo tasarımı

srknemr

🌱Yeni Üye🌱
daha önce aynı konuyu açmıştım ancak, yanlış anlaşıldığım yada yanlış hareket ettiğim için konu kilitlenmiş. tasarımı gerçekleştirdim yorum ve önerilerinize sunuyorum.

logo1tekbayrakharita.jpg

Benzer konular

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Şimdi resim eklemek için doğru yöntemi bulmuşsunuz.

Çalışmanız hakkında pek birşey yazmamışsınız.O halde bizde sorularla doğruyu bulalım.
Çalışmanın kompoziyon fikri tamamen sizemi ait, yoksa bu konuda birileri tarafından yönlendirildinizmi, örneğin arka zeminde bulunan haritayı koyma fikri sizemi ait?

srknemr

🌱Yeni Üye🌱
Resim eklemek için doğru yöntemi buldum evet.. :smile: Balıkesir Genç Liderler Topluluğu'na logo tasarımı gerekliydi. pek bir fikrim yoktu ancak gün boyu düşüncelere dala dala bu sonucu çıkartabildim. haritayı koyma fikri bana ait. logonun tamamını kendim tasarladım. herhangi bir yardım almadım. Topluluk kişisel gelişim, kariyer planlama ve hedeflerine ulaşma konusunda seminer toplantı gezi vs düzenliyor.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Aslına bakarsan yardım alsanız da söyleyeceklerim değişmezdi.
Yaptığın iş bir logo değil afiş, dergi içi reklamı veya daha başka birşey ama logo değil.

Çalışmada logoya uyabilecek tek unsur, etrafındaki çerçeve.
Bir grafiker olarak bunları nasıl göremediniz hala düşünüyorum.

srknemr

🌱Yeni Üye🌱
Aslına bakarsan yardım alsanız da söyleyeceklerim değişmezdi.
Yaptığın iş bir logo değil afiş, dergi içi reklamı veya daha başka birşey ama logo değil.

Çalışmada logoya uyabilecek tek unsur, etrafındaki çerçeve.
Bir grafiker olarak bunları nasıl göremediniz hala düşünüyorum.

Asıl mesleğim grafikerlik değil.. profesyonel bir grafiker de değilim. Amatör desek daha doğru olur. Logo da resim kullanılmaz diye bir kural varmış. Ben saygı duyuyorum ancak delinmez bir kural değildir diye düşünüyorum. Logodaki anıt resim balıkesirin en güzel yeri ve toplulukla örtüşen bir yer. Balıkesirin göbeğinde tüm şehri ayaklarınızın altında hissedebileceğiniz bir yer.

Bu yüzden bu resmin olması gerekiyor logoda. Yani çizim yapabilecek kadar prof değilim. En azından bu resmi çizemem gibi geliyor. Ama bu konuda yardımcı olmak isteyen veya yönlendirecek olan çıkarsa memnuniyetle dinlerim. Bu arada topluluğun kurucusu benim, bu yüzden fazla vakit ayıramadım lgoya. Bu yüzden sizden öneri ve yardımlarınızı bekliyorum..

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Hayır yanlış anlamayın lütfen, mesleği kısmında grafiker yazıyorda ondan bu eleştirileri yönlendirdim. Bu bölüm profesyonel tasarımcıların işlerini yayınladıkları bir alan. Bu nedenle çalışmalarınıza gelecek ağır eleştirilerden biz sorumlu değiliz.

Bu arada bir yanlışıda düzeltelim, nasıl amatör doktor yoksa, amatör grafiker diye bir kavramda yoktur.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Hayır yanlış anlamayın lütfen, mesleği kısmında grafiker yazıyorda ondan bu eleştirileri yönlendirdim. Bu bölüm profesyonel tasarımcıların işlerini yayınladıkları bir alan. Bu nedenle çalışmalarınıza gelecek ağır eleştirilerden biz sorumlu değiliz.

Bu arada bir yanlışıda düzeltelim, nasıl amatör doktor yoksa, amatör grafiker diye bir kavramda yoktur.

Eğer amatör grafiker olsaydı amatör doktorun yapacağı ameliyat gibi bir hizmet mi verirdi demek istiyorsunuz hocam?

:)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Öyle bir kavram yok, eğer olsaydı: İnsanlar çevremizdeki bilboardalara, tabelalara dönerdi veya el ilanlarına. Allahtan yok. :sweating:

Öyleyse bu arkadaşın mesleğinde grafiker yazmasıda büyük bir hata olduğunu buradan anlayabiliyoruz. Zaten kendiside bu konuyu itiraf ettiğine göre sanırım en kısa zamanda bunu değiştirecektir.

srknemr

🌱Yeni Üye🌱
Öyleyse bu arkadaşın mesleğinde grafiker yazmasıda büyük bir hata olduğunu buradan anlayabiliyoruz. Zaten kendiside bu konuyu itiraf ettiğine göre sanırım en kısa zamanda bunu değiştirecektir.

Yapıcı eleştirilerin tamamına alınmam, aksine beni geliştirdiği için bana memnuniyet verir. Ancak şu konuda düzeltme yapmak isterim, amatörden kastım tecrübeydi. Nasıl ki doktora çıktığınızda uzman mı istersiniz diye soruyorlar ve böyle bir ayrım yapıyorlarsa, aynen bu şekilde bende logoda uzman değilim. Bu forumda sadece logodan oluşmuyor..

Kısaca bahsetmek isterim. Ben 8 yıldır corel ve photoshop la ekmeğimi kazandım. Ek iş olarak yaptım. Bu esnada bikaç bölüm bitirdim üniversitede. Yaptığım işler ise kartvizit, el ilanı, broşür, katalog, afiş ve özellikle de son 1 yıldır anahtarlık, bardak altlığı, kalem. yani sadece tasarımla uğraşan biri değilim. Tüm bunların satış ve tahsilatını da kendim yapıyorum. Bir mekana bağlı değilim. İşçisi de patronu da grafikeri de benim. Yani mesleğimi değiştirmeme gerek yok.

Öte taraftan logo hakkında yorum yazmıştım. Bu logoyu geliştirmeme yardımcı olursanız memnun olurum. Yani anıt resmini kullanmam gerekli. Onu çizmelimiyim yoksa başka nasıl yapabilirim? bu yönde önerilerde bulunursanız benim için çok verimli olur.

srknemr

🌱Yeni Üye🌱
Uzun çabalar sonunda geldiğim noktayı paylaşmak istiyorum. Devam etmelimiyim yoksa bu işten vazgeçmem mi gerekiyor? İşte geldiğim nokta;

newlogo1s.jpg

tango-mm

🌟Usta Tasarımcı🌟
Logo çizimi yaparken vektörel bir program kullanırsanız rahat edersiniz.Gördüğüm kadar logonun bir kısmı çizim bir kısmında fotoğraf kullanmışsınız, ayrıca fotoshop efektlerini kullanmayın bu logonun birçok alanda kullanılır olması gerekir, zorluk yaşayabilirsiniz
şimdiye kadar olan bölümde ilk logoya nazaran bir gelişme tabiiki var neden bu işten vazgeçeceksiniz anlamadım kimse anasından bu işin ustası olarak doğmadı. Son yüklediğiniz logoyu tamamiyle vektörel olarak çizmeye çalışın renklerde sadeliğe dikkat edin (renk geçişlerini kastediyorum) çizimlerde zorlanıyorsanız buradaki herkes sanırım yardımcı olacaktır. Azminizi kutluyorum

srknemr

🌱Yeni Üye🌱
Logo çizimi yaparken vektörel bir program kullanırsanız rahat edersiniz.Gördüğüm kadar logonun bir kısmı çizim bir kısmında fotoğraf kullanmışsınız, ayrıca fotoshop efektlerini kullanmayın bu logonun birçok alanda kullanılır olması gerekir, zorluk yaşayabilirsiniz
şimdiye kadar olan bölümde ilk logoya nazaran bir gelişme tabiiki var neden bu işten vazgeçeceksiniz anlamadım kimse anasından bu işin ustası olarak doğmadı. Son yüklediğiniz logoyu tamamiyle vektörel olarak çizmeye çalışın renklerde sadeliğe dikkat edin (renk geçişlerini kastediyorum) çizimlerde zorlanıyorsanız buradaki herkes sanırım yardımcı olacaktır. Azminizi kutluyorum

İlk yapıcı eleştiri.. teşekkür ederim. Logonun tamamını corelde yaptım. Atatürk ve Türk bayrağını resimin orjinalinden vektör haline getirdim ve ordan kesip kullandım. kalan tüm kısımlarını corelde çizdim. gölgelendirmeler dediğiniz gibi sağlıklı değil. sütunların temel renklerine de karar verebilmiş değilim. Bu yüzden biçok eksiğe rağmen paylaşım yapıp sizden öneri rica etmek istedim.

Vazgeçme konusuna gelince ben bu resmi kullanmaktan vazgeçmeyi düşünerek söylemiştim. yoksa asla tasarım vs den vazgeçmem geçemem. biraz da inatçıyım. zorla da olsa canım da çıksa yaparım. Uçamazsın diyecekler bana çıkar 20.kattan atlar uçtum derim yaparım:rofl: o derece azimliyimdir.

ancak eleştiriler yapıcı değil. bu olmamış, böyle olmaz vs vs. bunlar eleştiri değil boş laftır. neden böyle bir site var? neden paylaşım yapıyoruz. olmamış demek için mi? hayır... nasıl olması gerektiğini söylemek, farklı fikir ve bakış açılarını kazanmak kazandırmak, yönlendirmek için paylaşım yapıyoruz. Bu yönde yorum ve önerileri hepimizi geliştirir. Herkese paylaşım dolu çalışmalar.. öneri ve fikirlerinizi lütfen paylaşınız.. teşekkür ederim..

blackpearl

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.pdftasarim.com
Tartışma konusunu atlayıp, logo! nuz hakkında yorum yapmak istiyorum..

Logo, temsil ettiği kurumu en sade ve akılda kalıcı ifade eden bir öğedir. Bu bakımdan logoda, ( tüm tasarımlar da dahil ) az element kullanılması o logoyu başarılı kılar.

Eğer illaki heykeli koymak istiyorsanız daha abstract ( soyut ) hale getirip kullanmanızı tavsiye ederim. Arkadaki haritada da çok fazla detay var. Detaylar asıl vurgulamak istediğiniz şeyi kapatır. Bunlara dikkat ederseniz daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz..

İyi çalışmalar dilerim

srknemr

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaki haritada da çok fazla detay var.

En son haline bakmadınız sanırım logonun. 2.sayfanın başına eklemiştim. Harita ve resim yok yeni halinde. çizim yaptım. Tabi eksiğim var epey. Renklendirme vs vs. Ayrıca anıtı kullanmak istiyorum. Buna uygun bir logo gerçekleştirme çabasındayım. bu konularda önerilerinizi ve fikirlerinizi esirgemeyiniz. Teşekkür ederim yorum yapan herkese.