Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bıçak izleri konusunda öneri isteği.

ozgurc34

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar.
Bir kutu tasarımı yapmak istiyorum(ilk tecrübem). Elimde pdf olarak bıçak izleri var. bu pdfi Ai içine atarak direkt buçak izi olarak kullanmalımıyım yoksa pen aracı ve rectangle aracı ile tek tek çizmelimiyim. Yani hangisi doğru olur. Pdf'i ayrı bir layerda tutup çalışmaları başka layerda yapabilirim ancak baskıya gittiğinde komik duruma düşmeyeyim diye soruyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
Orjinal bıçak izlerini kullanmanız ve saklamanızda fayda var...
Bıçağınızı, cut isimli ayrı bir layer oluşturup orada saklı tutun.
Ayrıca oluşturmuş olduğunuz cut isimli layera çift tıkladığınızda
açılan pencerede
74086102.gif

Printin üzerindeki tiki kaldırırsanız iş baskıya gönderildiğinde CUT layer ı
gözardı edilecektir

Ek Bilgi: Baskıda Gözardı edilecek Layerlar,Layers Panelinde İtalik biçimde gösterilir
uffntitled1.gif

Son düzenleme:

ozgurc34

🌱Yeni Üye🌱
Cevap için çok teşekkürler, çok faydalı oldu. Bir kaç şey daha soracak olursam,

Elimdeki pdf formatındaki bıçak izi orjinal mi bilemiyorum. Yani orjinal bıçak izi bu şekilde pdf olarak mı gelir? ve ben bunu Aİ içerisine sürükle bırakla atıyorum. Bu nekadar doğrudur? bıçağı pdf olarak bu şekilde atınca 4 layer geliyor. 3 ünde birşey yok gibi gözüküyor. Bunları silmelimiyim? Corel yada psdem iyidir. bıçağı birinde çizerek ai formatında atsam daha iyi olurmu?

71845012.jpg

Bir de bleed konusu var. Bu pdf den kırpma payını ayarlayabilieceğim bir alan varmı. Yoksa çalışmaları bu ölçülere göre yaparak psd yada tif şeklinde linkli olarak mı yerleştirmeliyim? yerleştirmelerde çalışmaların bıçaklara tam olarak oturmasını hizalama aracı ile mi yapmalıyım. bu hizlama pratik olarak nasıl yapılır.

49747318.jpg

vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.