Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bilimsel bir gerçek. Lütfen karanlikta yatin!

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
1,300
Tepkime puanı
37
Yaş
50
Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasinda salgilanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak. Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon. Hormon diger aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelere karsi koruma sagliyor, Üreme sistemiyle baglantisindan tutun da yorgunluk, isteksizlik gibi durumlarin nedenlerini de olusturabiliyor. Su anda bu hormon yaslanmayi geciktirici etkisinden dolayi da üzerinde önemle durulan bir hormon. isin can alici noktalarindan birisi hormonun cocuklar üzerindeki tesiridir. Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayilarinin artmasindan sonra yapilan arastirmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocuklarin kesinlikle karanlik ortamlarda yatirilmalari. Çünkü melatoninin güçlü salgilanmasinin kansere karsi koruyucu etkisi oldugu biliniyor. Ancak bu hormon isiga duyarli. Deneylerde uyuyan kisinin hormon salgisi izlenirken ışığın açıldiginda hormonun azaldigi, karanlikta yogun olarak salgilandigi tesbit edilmis. Bilimsel bir gerçek. Lütfen karanlikta yatin ve çocuklariniz uyurken isigi kapatin.. Unutmayin körlerde kanser olma orani 0' a yakindir.
Ayrıcageceleri, televizyon, bilgisayar ve cep telefonu vb. elektronik aygıtların olmadığı ya da prize takılı bulunmadığı bir ortamda uyumaya çalışın, prize takılı olan aygıtlar siz uyurken, enerjinizden çalar ve zinde kalkmanızı zorlaştırır. (Dolayısıyla da 2 saatte alacağınız uykuyu 4 saatte alırsınız.)
 

Benzer konular

N/A7

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
11 Kas 2007
Mesajlar
579
Tepkime puanı
12
Yaş
40
ben bunu daha önce başka bi sitede okumuştum evet çok doğru paylaşımın için teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
1,556
Tepkime puanı
26
Yaş
59
çok ciddi ve güzel bir konuya değinmişsin handemir.:)
bilmeden yaşam şeklimizle nelere çanak tuttuğumuzun çok açık bir göstergesi bu..
paylaşımın için çok teşekkürler..

saygılarımla
 

N/A9

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
6 Ara 2007
Mesajlar
506
Tepkime puanı
5
Güzel bir paylaşım sağolasın handemir bu arada bende şunu ekleyeyim Melatonin hormonu güneş doğmaya başladığında azalır çünki yukarıda yazıldığı gibi ışığa duyarlıdır. Bunun için eğer güneş doğmadan saat 5 gibi uyanırsak o gün süper zinde oluruz... ve normalden iki kat daha fazla enerjiyle güne başlarız... Aklınızda bulunsun :)
 

eray_k

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
126
Tepkime puanı
2
Yaş
34
Web sitesi
er-art.deviantart.com
Gece cidden bazen 3,5 gibi uyanıyorum... Saat 4, 4,5 olduğu zaman bir değişiklik, bir eksiklik olduğunu hissediyorum.. Belki de sebebi bu hormondur... Ayrıca karanlıkta uyumak ile aydınlıkta uyumanın, istirahat bakımından farkını çok iyi biliyorum :) Konu için teşekkürler :)
 

sezgi-sirin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
314
Tepkime puanı
6
karanlıkta yatmanın bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum. Paylaştığın için sağol.
 
Üst