Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bir inşaat firması için yapmış olduğum logo (çelik inşaat)

Onur DAL

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım bir emek sarf etmişsin sonuçta tabiki böyle bi çalışma yapmak isteyen herkes en iyisini yapmak ister.fakat biraz daha çaba sarf edip daha iyilerini yapabileceğine inanıyorum.çalışmanda çok fazla renk kullanmışsın şekillerdeki karmaşa bi yana renk karmaşasıda çok fazla.bu konudaki ümidini kırmak için söylemiyorum yanlış anlama.hangi sektör için logo yada amblem çalışıyorsan ve aklına yaratıcı bir fikir gelmiyorsa başka firmaların kullanmış oldukları logo veya amblemlerini ufkunu açmak açısından incelemeni tavsiye ederim(kopya et demiyorum kesinlikle).ayrıca çalışma yapacağın sektörle ilgili araştırma yapıp bilgi sahibi olursan daha net ürünler ortaya çıkarabilirsin.çalışmlarında başarılar diliyorum.kolay gelsin....

snr61

🌱Yeni Üye🌱
hemşerim yol yakınken bu işten vazgeç

hknmbn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.siluettanitim.com
Bu çalışmayı hangi proğramda yaptın ?

Paintte yapılmış gibi gözüküyor eğer corelde yaptıysan hiç söyleme proğramın bi şanı şerefi var yazık olmasın güzelim proğrama :)
"Program"dır Orjinali..

Çalışma İçin Söyleyecek Tek Bişey yok Eline Sağlık Ama Kitap Yazmadan Önce Okumanın Gerekliliği Kadar Bu Da O Derece Önemli ve Sabır Gerektiren Bir Durum,Denilebilecek Tek Şey Biraz Daha İnceleme..

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
logo tasarlamaya başlamadan önce o sektörle ilgili firmaların logolarını, amblemlerini ve yazı fontlarını incelerseniz.

neyi yapmalı? neyi yapmamalı?
daha farklı nasıl yapabilirim?
hangileri klasik? hangileri modern?

gibisinden sorulara da cevap almış olursun.

bu demek değildirki al onu kopyala
sadece fikir vermesi açısında incelemekte yarar vardır.

saygılar...

BeCh

🏅Acemi Tasarımcı🏅
paLmiyeLer oLmamı$ dierLeri ßence güzeL
ama turuncu ve beyaz kuLLanarak bir inşaatı misali verebilirsin :)
yada tugLa gibi yaparsın :)

iLk çaLışmaya göre Gerçekten Çok güzeL

iLk ÇaLışmamı hatırLamak biLe istemiyorum :)

yilmazlar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
seni acımasızca eleştirenler moralini bozmasın esra ben işini çok beğendim tam benim tarzımda. cıvıl cıvıl, renkli ve göze dolu dolu geliyor.... başarılarının devamını dilerimm....

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
ya niye bu kadar ustunegidiyorsunuz yok paintte yapmis yok bu isi birak v.s yapildiklarindan anlasildigi uzere belliki vektorel bir programi kullanabiliyor.Onun yerine selimsel arkadasin verdigi gibi tavsiye verirseniz daha iyi olur dusuncesindeyim

ohikayedekimal

🌱Yeni Üye🌱
daha iyisini küçük bir ücret karşılığı yapabilirim. İnşaat logosu için belli logo kalıpları vardır onları düşün.Bu kadar fikir verdim bak.Ama yinede yapamıyorsan pm at.Belli bir yüzdede anlaşalım.Sadece fikir vereyim.

dfree

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu logo olmamış bence,müşteriye göstermeyin sakın bence:(

covenant

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Logo amblem ilşkisi farklıdır heryerde bu yarattığın logoyu kullanmaları mümkün değil bu kadar renk sahibi, şekilleri barındıran, açık olmak gerekirse çok çok kötü bir örnek benim size tavsiyem internet gibi bir erişime sahipsiniz araştırınız örneklere bakınız yalın ve etkileyici logolar binlerce, kusura bakmayın bu benim fikrim ama tavsiye edilipte düzeltilecek bir yeri yok malsef. iyi günler

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
lütfen bu çalışmaya alternatif çalışmalar yap rica ediyorum. (yeterince vicdanlı bir eleştiri sanırım) :) eline sağlık

Pınar Bozdemir

👑Efsanevi Grafiker👑
logoları çok iyi incelemeniz lazım.
Çok karışık bir logo.Daha fazla çalışmalısınız.

The Dude

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Helal olsun diyelim arkadaşlar genede..İlk tasarımına göre iyi :).

Yiğidim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İnternetten İnşaat ve Yapı firmalarının logolarını incelemeni öneririm...

ajansmert

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok ilginç,yorum yapan arkadaşlara bakıyorum da anlayamıyorum; haziran 2008 de paylaşılmış bir ilk deneme çalışması ile alakalı olarak 3 hafta önce ( paylaşımdan 13 ay sonra) "olmamış,sen bunu müşteriye gösterme" tarzında yazılar yazılıyor...Arkadaşlar yorum yaparken konu ne zaman açılmış bir bakınız.bu konunun sahibi arkadaştan ricam; son yaptığı bir çalışmayı paylaşması ve 1 yılda ne kadar yol alınabiliyor göstermesi,herkese saygılar.

madarin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.medyamutfak.com
inşaat firmaları genelde daha oturaklı daha az renkten oluşan logoları tercih ediyorlar ,yada benim gözlemlediğim bu ,birincisi daha oturaklı bi font seç ve daha az renk kullan ,o çatıları ve palmiyeleri çıkar,illaki bi palmiye kullanmayı uygun görüyorsan fontun renginde bi palmiye gövdesi dokusunu yazının harflerinden biri için kullan,mesela daha detaylı bi palmiye dokusundan oluşan i harfinin gövdesi ve biraz daha stilize hatta tribal yapraklarla i harfinin noktalarını oluşturabilirsin bir diğer noktada logonun başında kullandığın ev motifi öncelikle çok ama çok sıradan unutmamalıki logo isteyen bir müşteri kendini tanımlayacak farklı kılacak hatta kendi yapılanmasında şirketindeki eksik kalmış profosyonelliği kapatıcak bir yapıt ister nasıl desem bi sanat galerinin içindeki resimler belki çok dandiktir ama o galerinin başına öyle bir resim yada öyle bir heykel koyarsınki herkes içerdekileri görmek isteği ile yanar tutuşur :) logonun başındaki ev ile ilgili bir diğer noktada üzerindeki etiket yazı ,bir logo yaparken unutulmaması gerekekn temel şey onun ebatının değişeceği ve bu değişiklik genelde küçülmesidir bu nedenle yüzde elli hatta yirmibeşine bile küçülse yazısı çizgisi imajı seçilebilmelidir son olarak internetten logo incelemeni ve illustrator kullanmanı öneririm ve hiçbirimiz grafiker olarak doğmadık çalışır istersen yaparsın ;) kolay gelsin