Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bir konuda bana yardım edermisiniz..

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
Bende onu anlatmak istiyorum :) tabi ki mümkün. Kendi yöntemimi beğendirmek istemiyorum ama size attığım psd dosyasında bu mümkün. iki smart object dosyası içi içe dikkat ederseniz.ilk olarak attığım psd dosyasındaki smart obje yi açın. daha sonra tekrar karşınıza bir smart obje layer ı gelecek. onuda açın. buraya istediğiniz resmi atıp kaydedin ve kapatın. (aslında size adımları yazmıştım. ordan yapmanız daha doğru olacak çünkü benim kullandığım resmin çözünürlüğü sizinkinden farklı olabilir). şimdi ise blur uygulanırsınız ama psd de zaten uygulanmış halde. layer mask ı (siyah-beyaz olanı) değiştirmelisinizki istediğiniz yer blur olsun. yani sizin deyiminizde oraya beyaz renkte bir nesne koyunki o nesne blur olsun. bu işlemden sonra kaydedip kapatın. ve döndük asıl dosyamıza (bu arada kaydedip kapattıklarımız smart obje dosyaları) derken bitti :D

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazdıklarınızdan bir şey anlamadım :D

bana yapıp verebilirmisiniz ama bakın fotoğrafı değil nesneyi :)
bekliyorum..

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
çok hazırcısın kardeş verdim ya zaten :D
senin nesne dediğin smart objenin içindeki mask. onu değiştirecen.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Böyle birşey ps nin mantığıyla uyuşmaz. Sen diyorsunki elimde sihirli bir pencere olacak, fotoğrafın neresinde gezdirirsem arkası bulanık gözükecek. Olmaz ps de , boşuna uğraşma.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
ZxxxE
Hocam konuyu okumadınız sanırım ben nesneye blur vermek istiyorum image dosyasına değil.

Sanırım siz yazdıklarımı okumadınız. Örnek resimde gösterdiğim şerit şeklindeki mat görünümlü yer ayrı bir layer layeri nereye taşırsan orası mat görünür, başka bir dosyaya atarsan o dosyadaki yer mat görünür. Sen nesne, imaj, blur vs. derken layer mantığını gözardı ediyorsun ...

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
BlueX ;

hazırcılıkla alakası yok yapamıyorum zaten yapabilsem konu açmam veya senden rica etmem:D
banada mümkün değil gibi geliyor.

yapabilen varsa buyrun yapsın görelim :)

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
tuğba hn. sanırım fotografçılık ile ilgili hiç bilginiz yok. Dahası altındaki yazıları bile okumaya uğraşmamışsınız. Sizin örnek olarak göstermiş olduğunuz manzara resmi fotografın netlik ayarı ile ve diyafram enstamtene ilişkisi sonucu ortay çıkar. Diyaframın kısıklığı veya açıklığı buna parale olarak enstantenein durumu fotografta böyle etkiler verir. Fotofçıda bu örneği ön plandaki alanı nasıl renklerini değiştirdim nasıl daha cazip hale getirdim diye kısaca yapılanları açıklıyor anladığım kadarıyla. Özel bir efekt yok. Ha sizin istediğniz efekt şu şekilde olabilir. bir resmi üst layere çoğaltın komple belli bir oranda blur verin. sonra net kalmasını istediğiniz yerleri uygun bir fırça ile silin.

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
firkete ;

Fotoğrafçılık mı ? Ne alakası var bu slider la bahsettiğin şeyin?
Adam bunu Javascript ile yapmış, ve 3 adet katman ile yapmış javascript kodlarından hepsini okuyabiliyormuyum.
Photoshop'da bu blur effecti mümkünmü diye sordum ki bence mümkün iyi bir kullanıcı gayet rahatlıkla yapar bunu. Ben iyi bilmiyorum ama herkes şöyle yapsan olur deyip duruyor bana çevremde ama yapan yok bu ne tevafuk :)

KOnuda BlueX arkadaşım ilgilendi çok teşekkür ederim kendisinden ayrıca.

firkete madem dediğin gibi oluyor yapılabiliyor yapıp paylaşırmısın görelim ?

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
Gösterin o zamanda inanalım. Ben biraz inceledim ve hep java kodlamasıyla yapılmış hepsi, hiç ps de yapılmışına rastlamadım. Araştırın göreceksiniz.

Konuda yazdığım yorumları inceleyiniz ve bir de psd dosyası paylaştım bunun için link

firkete ;

Fotoğrafçılık mı ? Ne alakası var bu slider la bahsettiğin şeyin?
Adam bunu Javascript ile yapmış, ve 3 adet katman ile yapmış javascript kodlarından hepsini okuyabiliyormuyum.
Photoshop'da bu blur effecti mümkünmü diye sordum ki bence mümkün iyi bir kullanıcı gayet rahatlıkla yapar bunu. Ben iyi bilmiyorum ama herkes şöyle yapsan olur deyip duruyor bana çevremde ama yapan yok bu ne tevafuk :)

KOnuda BlueX arkadaşım ilgilendi çok teşekkür ederim kendisinden ayrıca.

firkete madem dediğin gibi oluyor yapılabiliyor yapıp paylaşırmısın görelim ?

Sıradaki videolu dersim bununla ilgili olabilir :D

vulturemess

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.gurkanweb.com
Sanırım anlatmak istediğini anladım . Sen bunu js ile değilde css ilede yapabilirsin , İstediğin boyutta beyaz bi resim kaydet. Kullandığın Slider'da konumlandır. Css'inde Opacity sini düşür. ama ordaki gibi blur efekti olmaz ama ona benzer birşey olur. en pratik çözüm bu aklıma gelen

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
BlueX ;

sen nesneye blur vermiyorsun ki ama resime blur veriyorsun yani ben o nesneyi alıp başka bir resime koyduğumda blurluk gidicektir matlık yani. Nesneye Mat'lık ver helal olsun diyeceğim gerçekten :) kaç gün oldu hala çözebilen yok ya şaştım kaldım :)

vulturemess

bende olup olmayacağnı bilmiyorum belki yapan çıkar diye tahmin ediyorum :/

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Konuda yazdığım yorumları inceleyiniz ve bir de psd dosyası paylaştım bunun için link

Sıradaki videolu dersim bununla ilgili olabilir :D

Sen arkadaşın dediğini anlayamıyorsun, senin verdiğin dosyadakini herkes biliyor. Önemli olan o alttaki parçyı yer değiştirdiğin zaman arkasınındaki görüntününde değişmesi . Şimdi anladın mı acaba ? :)

Bende beni bilgilendirecek şaşırtacak bir şey bekliyordum. Dediğim gibi ps de böyle bir şey imkansız. Ne zaman gerçekleşir? blending optionsta blur efekti eklendiği zaman.

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
Sen arkadaşın dediğini anlayamıyorsun, senin verdiğin dosyadakini herkes biliyor. Önemli olan o alttaki parçyı yer değiştirdiğin zaman arkasınındaki görüntününde değişmesi . Şimdi anladın mı acaba ? :)

Bende beni bilgilendirecek şaşırtacak bir şey bekliyordum. Dediğim gibi ps de böyle bir şey imkansız. Ne zaman gerçekleşir? blending optionsta blur efekti eklendiği zaman.

Bildiğiniz gibi smart obje nin çalışma mantığında olduğu gibi içine ne koyarsanız onun üzerinde çalışırsınız. Blur eklenmiş bir kareyi farklı bir resme taşımak istiyorsanız o resmi smart object ye atmanız gerekir. Siz windows taki aero efektini diyorsunuz. yani her pencere taşındığında blur arkaya göre değişsin. Benimde size anlatmak istediğim bunun Ps deki bir yolu.bunun içinde ilk olarak resmi smart a atmak daha sonra nesneyi taşımak yani mask ı değiştirmek.

Düzeltme:Yada şuan aklıma geldi. Bunun için bir action da yazılılabilir. İstenilen bölge seçilince action çalıştırılır. Ps size direkt olarak istediğinizi verir:wink:

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
İyide arkadaşın istediğini yapamıyorsunki? Senin bildiğini ps yi biraz karıştıran çoğu kişi biliyor zaten. Benim dediğim ise bunun ps de yapılamıycak olması. Çünkü ps katman mantığıyla çalışır, arkadaşın istediğinde blur arkadaki katmanda olması lazım. Yani objeyi nereye sürüklersen , arkadaki resmin o kısmının blurlaşması lazım ki bunun ps de bir yolu yok.

Soruyu soran arkadaş zaten senin söylediğin yöntemi bildiğini ancak isteğinin farklı olduğunu belirtiyor zaten.

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
İyide arkadaşın istediğini yapamıyorsunki? Senin bildiğini ps yi biraz karıştıran çoğu kişi biliyor zaten. Benim dediğim ise bunun ps de yapılamıycak olması. Çünkü ps katman mantığıyla çalışır, arkadaşın istediğinde blur arkadaki katmanda olması lazım. Yani objeyi nereye sürüklersen , arkadaki resmin o kısmının blurlaşması lazım ki bunun ps de bir yolu yok.

Soruyu soran arkadaş zaten senin söylediğin yöntemi bildiğini ancak isteğinin farklı olduğunu belirtiyor zaten.

bi önceki yorumun son kısmını dikkatli okuyunuz. Mask ının içinideki beyaz kısmı taşıdığınızda veya değiştirdiğinizde o kısım blur alacak..

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
BlueX arkadaşım peki bunu yapıp koyarmısın madem oluyorsa mask'ı değiştir dediğin gibi paylaş bakalım olmaz mı ? :/

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
BlueX arkadaşım peki bunu yapıp koyarmısın madem oluyorsa mask'ı değiştir dediğin gibi paylaş bakalım olmaz mı ? :/

Aslında elinde psd dosyası var bunu senin denemen lazım. ama yinede atıyorum :)
BCEVq.jpg

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışma dosyasını aynen bu şekil atarmısınız nesneye uyarlı şekilde