Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bir sorum olucaktı Photoshop ile logo çalışması yapıyorum

puckish

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür.Ama baktım en uygun burası gibime geldi.
Photoshop ile logo çalışması yapıyorum.Bazı şekillere gerçekçilik vermek açısından filter menusunde bulunan efectlerden vermek istiyorum bunun bana herhangi bi eksisi olurmu acaba? eksi derken boyutlarda oynanma oldugunda sorun teşkil edermi anlamında soruyorum.(saçma geldiyse kusura bakmayın..:) :smile:

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Bitmap programların hepsi ile yapılmış bütün çalışmalarda, boyut değişikliği sorun çıkarır. Efekt verin, vermeyin, ne yaparsanız yapın..

Sorunuzdan Photoshop'un kısıtlı vektörel fonksiyonlarını kullanmaya alıştığınız sonucu da çıkarılabilir ama, eğer boyut değiştirecekseniz mutlaka vektörel bir programla çalışmalısınız. Illustrator veya Corel'e de alışsanız iyi olacak gibi.. :)

puckish

🌱Yeni Üye🌱
cevabınız için teşekürler.Ama vektörel çalışma yaptığımdan dolayı efect olmadan bozulma olmuyor diye biliyorum çünkü hepsi çizim sonuç olarak çözünürlükle alakalı olan birşey değil diye düşünüyorum ama bilmem yanlışmı acaba? ama biraz gerçekçilik katmam için de efect tarzı birşeye ihtiyacım var açıkcası...

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Bitmap tabanlı bir programda vereceğiniz efektler de pixel bazında olacağından, sorun yaratır.

Vektörel bir programla vereceğiniz efektler de vektöreldir. Her görüntülendiğinde yeniden hesaplanıp, yeniden çizildiği için sorun olmaz.

İşin mantığı şu: Resmi, pixel olarak düşünürsek, bitmap tabanlı bir resim, eni kadar nokta çarpı, boyu kadar nokta ebadında bir düzlem. Siz çalışma yaptıktan sonra, bu sınırlı düzlemdeki, adedi belli olan noktalara renk değeri atamış oluyorsunuz sadece.. Çalışmanız koordinat ve renk bilgileri olarak kaydediliyor. Herşey sabit. Eğer büyütmek isterseniz, ya pixel boyutlarını büyütmelisiniz. (Kareli görüntü). Veya, aralara sonradan noktalar eklemeniz gerekecek.. İşi bozan bu..

Vektörel bir çalışmada ise, yaptığınız herşey doğrultu, mesafe ve renk bilgileri orantısal olarak formule edilerek kaydediliyor ve her gösterimde yeniden hesaplanarak, yeniden çiziliyor.

Şöyle mi diyelim.. Madem sorun yaratmayacaktı da, neden pixel tabanlı ve vektör tabanlı diye ayrılmışlar? :)

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
skyfox dediğine katılıyorum vektör tabanlı programı dene efekt vermek istiyorsanız illustartor denemelisniz kolay gelsin

puckish

🌱Yeni Üye🌱
yani sonuç olarak ben istediğim kadar vektörel çalışım phtoshopla çalıştıgımdan bu logo her türlü bozuk çıkıcak çalıştıgım boyutlar dışında :S acilen corel bulup aynısını corelle yapmak lazım gibi gözüküyor sanki :)

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
:)

Şart değil Corel.. :D

Freehand veya Illustrator da olabilir.. :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
yani sonuç olarak ben istediğim kadar vektörel çalışım phtoshopla çalıştıgımdan bu logo her türlü bozuk çıkıcak çalıştıgım boyutlar dışında :S acilen corel bulup aynısını corelle yapmak lazım gibi gözüküyor sanki :)

Yaa arkadaşım sana o kadar güzel anlatmışlar ki hala dönüp aynı şeyi diyorsun.Ne vektöreli yaa Photoshop da vektörel çalışma yapamazsın.Yapacağın her iş pixel tabanlı olur.Bu kadar basit.

Şöyle bir örnek vereyim sana.Photshop da yaptın logoyu.Bunu kullana kişi yada firma tuttu bunu bir binaya uygulamaya kalktı,o zaman senin logo mozaik çalışması gibi olur.Ama vektörel programlarda bu sorun yaşanmaz.

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️

Eğer logoda Effeckt kullanmazsanız (kullanmamanızı tavsiye ederim) çizimi bitirdikten sonra File / export / paths to illustrator'u sdeçerek vektörel halde kaydedebilirsiniz.

zulfun

🌱Yeni Üye🌱
bencede photoshopta calısılmıs bır logo nun ne gıbı sorun yaratacagını anlamıs degılım sayfanın cozunurlugunu 300 dp nın altında calısma ve kaydetmeden once mutlaka layer lerı bırlestır eps olarak yada psd olark kaydet herturlu corel ılısrator yada diger programlarda acabilirsin .
hem baskıda hemde flım cıkısta kesınlıkle sorun olmaz .. boyut ne olursa olsun sorun olmaz. zaten flım cıkıs alınırken vectorelde olsa tıf tabanlıda olsa format ne olursa olsun flim baskisi alınırken cozunurluk flım cıktıdakı grafıkere kalmıs bırsey ... sonucta vectorel olan bırcızım bıle mozaık mıs gıbı cıkabılır. yada kaba tabırle kırık kırık cıkabılır..

photoshopta yapılan logo ve tasarımlarda bır sorun olmaz . corel ve ılısratorde gercekcılıgı ıstedıgın gıbı veremeyebılırsın.. basıt durur cızmıs oldugun logo...

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
bencede photoshopta calısılmıs bır logo nun ne gıbı sorun yaratacagını anlamıs degılım sayfanın cozunurlugunu 300 dp nın altında calısma ve kaydetmeden once mutlaka layer lerı bırlestır eps olarak yada psd olark kaydet herturlu corel ılısrator yada diger programlarda acabilirsin .
hem baskıda hemde flım cıkısta kesınlıkle sorun olmaz .. boyut ne olursa olsun sorun olmaz. zaten flım cıkıs alınırken vectorelde olsa tıf tabanlıda olsa format ne olursa olsun flim baskisi alınırken cozunurluk flım cıktıdakı grafıkere kalmıs bırsey ... sonucta vectorel olan bırcızım bıle mozaık mıs gıbı cıkabılır. yada kaba tabırle kırık kırık cıkabılır..

photoshopta yapılan logo ve tasarımlarda bır sorun olmaz . corel ve ılısratorde gercekcılıgı ıstedıgın gıbı veremeyebılırsın.. basıt durur cızmıs oldugun logo...

:crying: :crying: :crying:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Bir Photoshop hayranı olarak konuşuyorum; Photoshop'ta logo çalışılmaz.... Logolara efektmiş filtreymiş uygulanmaz. Logolar fotoğraf değildir, doğru uygulanması "basit" olduğu anlamına gelmeeezzz.... ha bu arada filmcideki grafikerin başını yakmayın bari. ne alaka? filmcide siz ne yaparsanız o çıkar.