Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bir Yıl 53 Hafta Çıkarmı?

oBİwAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hurriyetmatbaasi.com.tr
arkadaşlar bilidiğimiz üzere bir yıl 52 haftadan oluşuyor ancak hazırladığımız gemici takviminde eğer ilk haftayı 2010 yılının ocak ayının 1 cuma 2 cumartesi 3 pazar olarak belirlersek yıl 53 hafta çıkmakta yok ocak ayının 4'ü pazartesinden başlarsak ilk haftaya o zaman 52 çıkmakta. şimdi ilk hafta hangisi diye düşünmekteyiz. yılın yada ayın ilk haftası ilk pazartesinden itibaren sayılmazmı? piyasada gördüğüm takvim kataloglarıda 53 hafta çıkarmakta 2010 yılını. açıkçası ikilemde kaldım konu hakkında fikri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

saygılarımla...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
1 hafta ne demek?

Pazartesi den Pazara geçen günlerin tamamına Hafta denir..

Demekki ayın 1'i yada kaçı olduğu değil, pazartesi olduğuna bakacasın..

2009 yılının 52. haftasında 01 ocak 2010 da var..

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
1 hafta ne demek?

Pazartesi den Pazara geçen günlerin tamamına Hafta denir..

Demekki ayın 1'i yada kaçı olduğu değil, pazartesi olduğuna bakacasın..

2009 yılının 52. haftasında 01 ocak 2010 da var..

:alkis::artipuan:

onur hafta tarifin çok etkilici 7 gün oluyor dimi :smile: aslında bu konuyu bende çok anlamıyorum 365 gün diyorlar ama hesaplayınca fazla çıkıyor, neyse sağlık olsun 1 gün fazla 1 gün az sorun olmaz :smile:

oBİwAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hurriyetmatbaasi.com.tr
şimdi hafta pazartesinden pazara kadar geçen güne denir onu zaten bilmekteyiz ancak piyasadaki kataloglarda ve ne yazıkki forumda bile yapılan takvimlerde yıl 53 hafta çıkmakta bu noktaya parmak basalım dedik bilmem anlatabildimmi ????

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
ben anladım bi yanlışlık var o işde, dikkatin için tşk, çok doğru nasıl oluyor 53 hafta,

yanlız hafta pazartesinden pazara kadar geçen güne denir onu zaten bilmekteyiz demişsiniz onur bey bilmeyenler için söylemiştir heralde

gerçekten üzerinde durmak lazım bu konunun

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
şimdi hafta pazartesinden pazara kadar geçen güne denir onu zaten bilmekteyiz ancak piyasadaki kataloglarda ve ne yazıkki forumda bile yapılan takvimlerde yıl 53 hafta çıkmakta bu noktaya parmak basalım dedik bilmem anlatabildimmi ????

Kesinlikle haklısınız, teknik olarak basit ama teorik olarak yanlış anlaşılmaların bol olduğu bi durum piyasada...

Dediğim gibi.. Eğer takvimde bakacağım şey haftanın sayısı ise.. Sadece Gün adlarını dikkate almalıyız..

3764suleyman

Acemi Tasarımcı
bu iş gerçekten çok önemli şu an piyasada 2 çeşit takvim var biri 2009 u 53 hafta çıkartıp ocak 1 -2-ve 3 ü 53. haftaya koymuş olanı bence bu yanlış doğrusu Aralık ayının son haftası 52/1 olarak bitmeli ve ocak 1-2 ve 3 de birinci haftada olmalı ben 50 yasındayım daha yılda 53 hafta olduğunu duymadım. yılın ilk ğünü ilk haftada olur, yıl son hafta'dan başlamaz