Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

birkaç sayfa çalışmam

coskunalp98

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Son düzenleme:

coskunalp98

🏅Acemi Tasarımcı🏅
https://img37.imageshack.us/img37/865/sayfa3x.jpg
https://img132.imageshack.us/img132/3233/sayfa4.jpg

sayfa3x.jpg

https://img132.imageshack.us/img132/3233/sayfa4.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
Bursa gazetesiymiş... Eski günlerimi hatırladım.

Dişi logo altı dişi manşetler, hep sorun olur. Dikkat edilmeli. Spotsuz haber olmamalı. Sadece kuru bir başlık ve hoop içeriye gönder, olmaz. Spota yer ayırılmalı. Şu helvetica black'i horizontalini arttırarak abartmaktan ne zaman vazgeçilecek bilmem :)

Bir haberdeki resim öteki habere taşıyorsa, bir anlamı olmalı. Başkan Recep Altepe'nin eli neden öteki resme girmiş? Verilen mesaj nedir?

Başlığı spotun sol tarafına yerleştiriyor iseniz, mutlaka sağa blok yapınız ki, hangi habere ait olduğuna ilişkin bir soru işareti oluşmasın.

Dişi manşetteki başlığı (ana başlık), asla spor sayfasındaki gibi kontürlü yapmayın.

Dişi zeminleri sayfanın bir tarafına yığmayın. Bütün sayfa üzerinde dengeli biçimde dağıtın. Sayfayı dikey olarak ikiye bölün, dengeyi öyle dağıtın.

Sayfa kenarlarına denk gelen resimlerdeki kişiler, sayfa dışına bakmamalı (Bu sözüm tam olarak size yönelik değil).

Yukarıda resmini gördüğümüz sayfada, "Haciz kıskacı", alt başlığı ve "Yangında can pazarı" ile "İşsizlik rekor kırdı" başlıkları, hep yan yana olmuş. Alt başlık da başlıktır, unutmayın. Resmin içine başlık gömmekle başlık çakışmasından kurtulamazsınız.

Mümkün mertebe başlıklara renk vermekten kaçının. Bursa gazetelerinin eski hastalığıdır, bilirim. Siyah veya (dişi içinde) beyaz olsun.

Şimdilik gözüme çarpanlar bunlar.

Kolay gelsin. Bursa'daki eski arkadaşlar, herhalde genel müdür filan olmuşlardır. Herkese selâm.

Son düzenleme:

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
gerekli olan bütün yorumları arkadaş yapmış benim söylemek istediğim ise sayfayı tma yarıdan bölmüşsün bence böyle olmamalı mizampajda sayfa 9 parçadır ve ona göre bir dağılım yapmalısın mesela 6 tıya 3 gibi olabilir yada 7 ye 2 gibi. birde sürmanşeetin çok yer kaplamış doğal olarka sayfan biraz karışmış ve göz yormaya başlamış. şimdilik gözüme çarpanlar bunlar
ellerine emeğine sağlık

coskunalp98

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sevgili Levent sağolasın yaptığın yorumlardan ötürü. Biliyorsun ki şu var hangi gazeteye bakarsan bak 2+2 misali sayfayı eline aldığında ve karşıdan gazeteye baktığında 3 temel başlık görmelisin, kuraldır o çünkü. 1. Manşet, 2. Sürmanşet ve 3. İkinci manşet. Geneldir ama sürmanşetin dişi olarak çalışılması. Başkan Altepe'nin yorumuna gelince elin diğer fotoya girmesi sayfaya hareket gelmesinden dolayı öyle bişi yaptım, bir de günlük gazete ya, acilen o fotoğrafı buldu editör arkadaş ve onu kullanmak zorunda kaldım. Aksi taktirde eli kesmiş olsam çirkin bir görüntü oluşacaktı o yüzden diğer habere saplandı o. Ama yaptığın bütün yorumlar için teşekkür ederim sana. Hı bu arada Bursa medyası yabancı gelmemiş sana, hangi gazetedeydin daha önce, genel müdürlerden bahsetmişsin tanıyorumdur o arkadaşları ben büyük ihtimal. Çünkü hemen hemen 20 seneye yakın bu işin içindeyim o yüzden sordum, saygılar.

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
Hı bu arada Bursa medyası yabancı gelmemiş sana, hangi gazetedeydin daha önce, genel müdürlerden bahsetmişsin tanıyorumdur o arkadaşları ben büyük ihtimal. Çünkü hemen hemen 20 seneye yakın bu işin içindeyim o yüzden sordum, saygılar.

Bursa Hakimiyet...

Saruhan Ayber desem yeterli sanırım. Galiba Erol Abi (Erol Nural) sizin gazetede yazar şu an.

Yaklaşık 26 yıl öncesinden bahsediyorum. Nuri Kolaylı daha sayfa sekreteri idi. Onlar Doğru Hakimiyet'e gitti, biz onların yerine sayfa sekreteri olduk. 1983-1985 arasında iki yıl fasılasız sayfa sekreteri ve gece sorumlusu olarak çalıştım. O zaman Bursa'da iki ofset ve birbirine fena halde rakip iki gazete vardı. Şimdi sanırım 6-7 gazete var. Bilemiyorum sizin gazetede şu anda başka kimler var?

Son olarak, şu sayfa dizaynı konusunda, bir ek yapmak isterim: Yangın gibi önemli dramatik olaylara ait resimleri, sayfanın ortasından büyük kullanıp etrafına resimsiz haberleri serpiştirirsen daha dengeli ve fiyakalı olacaktır. Olabildiğince tabii... Kolay gelsin.

coskunalp98

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Saruhan Ayber tabii yaaaa )) benimde genel müdürümdü, hatta ilk gazeteye başladığında. O zaman Arzu Yılmazı da bilirsiniz siz, Erol Bilenser eşi rahmetli oldu Oya Bilenser. Erol Bilenser düne kadar bizde yazıyordu ayrıldı bizden. İsmail Korkmaz, Can Topaktaş vs.. tanırsınız o zaman bunları siz. Ben de Bursa Hakimiyet Fomaradayken işe başlamıştım dizgici olarak, selamlar Levent. He bu arada siman yabancı gelmiyor bana )

coskunalp98

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aykan Hoca tabi bi de, unutulmaz o, rahmetle anıyoruz onu

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
Hepsini tanıyorum. Aykan Hoca'nın rahmetli olduğunu geçen aylarda öğrendim daha... Oya Hanım'ı biliyordum, çok yıllar oldu göçeli. Bursa'nın biricik dizgi servisi şefiydi. Pek çok insanı yetiştirmişti. Çok iyiydi. Koca bir compugraphic, sadece başlıkların şerit halinde yazıldığı bir dizgi makinesi vardı, ta o dönemlerden biliyorum yani. İkisinin de rahmeti bol olsun.

Yunus Can Topaktaş'ı sayfa sekreteri olarak ilk yetiştiren benim, sonra Uludağ'a geçmiştim 1987'de, o zaman. Arzu Arınel de bir zamanlar sayfa sekreteri olarak yetiştirilmek üzere bizim servise verilmişti. Sonra muhabirliği tercih etti. İki Erol'u da biliyorum tabii. Erol Abi (Nural) gazetede karikatür çizmemize yol açan en önemli şahsiyettir. Saruhan Ayber de öyle tabii. Erol Bilenser ile de ayrı anılarımız var elbette. Sanırım sen Faysal Benzer ve sonrası ekibindensin ama dizgici olarak çalıştığın dönemde, kimlerle olduğunu bilmiyorum. Belki, Nusretler filan vardı, onlardır.

Bu arada benim işe başladığım dönemde gazete Ünlü Cadde'de idi, çalıştığım dönemde Fomara'ya taşındı. Kolay gelsin.

coskunalp98

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nusreti görünce güldüm Levent, Nusreti kim tanımazki )) Faysaldan 1 yıl sonra işe başladım. Dizgici olarak, tabi şefim rahmetli Oya ablaydı.Melek abla vardı dizgide o dönemler, Nusret vardı, Nebahat vardı ) nerde o eski günlerr

As!SumeyRa

🌱Yeni Üye🌱
YAptığın işi bende yapıyorum gazetemiz günlüktü şimdi haftalık quark xpress çalışmaları artık çok kolay... bnce tabi : ) birde gazemiz 2000 lerden beri çıkıyor baya bişey öğrendik..

As!SumeyRa

🌱Yeni Üye🌱
YAptığın işi bende yapıyorum gazetemiz günlüktü şimdi haftalık quark xpress çalışmaları artık çok kolay... bnce tabi : ) birde gazemiz 2000 lerden beri çıkıyor baya bişey öğrendik..)