Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bizim Türkler...

MehmetBaran

🌟Usta Tasarımcı🌟
Rus fizikçiler yerin 100 metre altında bakır tel bulduklarını, bunun ise atalarının bundan 1000 yıl öncesinde telefon şebekelerinin olduğunu kanıtladığını duyurdular.

Bu olaydan 1 hafta sonra Amerikan gazetelerinde ilginç bir manşet.
Amerikan bilim adamları yerin 200 metre altında 2000 yıl öncesine ait fiber optik hatlar bulduklarını, bunun ise, Amerikan toplumunun Ruslardan 1000 yıl öncesinde gelişmilş digital haberleşme sistemleri olduğunu söylediler.

Bir hafta geçmeden Türk gazetelerinde yeni bir manşet. Türk bilim adamları yerin 500 metre altına kadar kazdıklarını ve hiç birşey bulamadıklarını, bunun ise atalarının 5000 yıl öncesinde kablosuz (wireless) iletişim sistemlerini kullandıklarını söylediler...

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
"Bizim Türkler..."
Geçmişinden dalga geçerek bahsetmeyi,geleceği adına ümitsiz olmayı bilgelik sayan,
Kendi özdeğerlerinin bugünün modern dünyasında eskidiğini düşünen,
Atalarını komik olmayan esprilerle yad etmeyi saygı gibi gören,
Verdiği en büyük kavganın aslında kendiyle olduğunun bile farkına varamayan,
Günümüzde herkes tarafından hem tasdiklenmiş modern fikir akımlarının kaynağının aslında onun kendi topraklarından esinlenerek ortaya atıldığından bihaber yaşayan,
Köklü kültürünün,barbar toplumları bile dize getirerek onların medeni hayata geçişleri noktasında ne kadar katkı sağladığını hala bugün anlayamayan...
Bizim Türkler...Umutsuz!
Bizim Türkler...Kafaları kumun içinde!
Bizim Türkler...Kendine bu denli yabancılaştırılmış!
Bizim Türkler...Dünya medeniyetleri arasında farkındalığının farkında olmayan tek millet!
Milliyetçiliğin aşırılığı zararlı olabilir.Sade Türk olmaktan zarar gelmez.
Lütfen toplumda yaygınlaşan bu hastalıktan en azından bu platformu koruyalım.
Herkese saygılar,eğer aşırıya kaçtıysam.

Son düzenleme:

MehmetBaran

🌟Usta Tasarımcı🌟
"Bizim Türkler..."
Geçmişinden dalga geçerek bahsetmeyi,geleceği adına ümitsiz olmayı bilgelik sayan,
Kendi özdeğerlerinin bugünün modern dünyasında eskidiğini düşünen,
Atalarını komik olmayan esprilerle yad etmeyi saygı gibi gören,
Verdiği en büyük kavganın aslında kendiyle olduğunun bile farkına varamayan,
Günümüzde herkes tarafından hem tasdiklenmiş modern fikir akımlarının kaynağının aslında onun kendi topraklarından esinlenerek ortaya atıldığından bihaber yaşayan,
Köklü kültürünün,barbar toplumları bile dize getirerek onların medeni hayata geçişleri noktasında ne kadar katkı sağladığını hala bugün anlayamayan...
Bizim Türkler...Umutsuz!
Bizim Türkler...Kafaları kumun içinde!
Bizim Türkler...Kendine bu denli yabancılaştırılmış!
Bizim Türkler...Dünya medeniyetleri arasında farkındalığının farkında olmayan tek millet!
Milliyetçiliğin aşırılığı zararlı olabilir.Sade Türk olmaktan zarar gelmez.
Lütfen toplumda yaygınlaşan bu hastalıktan en azından bu platformu koruyalım.
Herkese saygılar,eğer aşırıya kaçtıysam.

fikrinize katılmakla birlikte ülkenin varolduğu zemini de gözönünde bulundurduğumuzda dünya yüzündeki TÜRK imajının ne kadar ayaklar altında olduğunun sanırım farkındasınız... En az sizin kadar ben de bundan ızdırap duyuyorum...

Yukarıda saydıklarınıza rağmen sadece -basit olarak- kullandığımız internetin hızından tutun fiyatına kadar, eğitim sisteminin yap-boz halinden, sistemin düzensizliğinden vs. bahsedersek ne seviyede medeniyeti takip ettiğimizi sanırım görmek mümkün olacaktır...

buna rağmen teşekkür ederim... isterdim ki bu fıkramsıyı kendim yazmış olayım ama ben yazmadım -ben yazmış olsam değiştirmem yine yazardım- mizah bir milleti geriye götürmez bunu da unutmayınız lütfen...

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
fikrinize katılmakla birlikte ülkenin varolduğu zemini de gözönünde bulundurduğumuzda dünya yüzündeki TÜRK imajının ne kadar ayaklar altında olduğunun sanırım farkındasınız... En az sizin kadar ben de bundan ızdırap duyuyorum...

Yukarıda saydıklarınıza rağmen sadece -basit olarak- kullandığımız internetin hızından tutun fiyatına kadar, eğitim sisteminin yap-boz halinden, sistemin düzensizliğinden vs. bahsedersek ne seviyede medeniyeti takip ettiğimizi sanırım görmek mümkün olacaktır...

buna rağmen teşekkür ederim... isterdim ki bu fıkramsıyı kendim yazmış olayım ama ben yazmadım -ben yazmış olsam değiştirmem yine yazardım- mizah bir milleti geriye götürmez bunu da unutmayınız lütfen...

Yazdıklarımı çok şahsileştirmeden değindiğim noktaları göz önünde bulundurarak cevap yazdığınız için ben size teşekkür ederim.
Bende Dünya'da ki "Türk" imajının elbette farkındayım.Ama bunu yine değiştirecek olanlar ben,siz,onlar.Yani herkese bir sorumluluk düşmekte.Ben sadece bunun için bizde birşeyler yapabiliriz,en azından kendi çevremizde bu olumsuz kanıyı değiştirebiliriz demek istedim.
Yaklaşımınız için tekrar teşekkürler.

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar bunu yeri burası değil bu tip sohbetlere gerek yok mesleki bi site burası yanlış yerde yanlış sohbetler yapıyorsunuz...

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar bunu yeri burası değil bu tip sohbetlere gerek yok mesleki bi site burası yanlış yerde yanlış sohbetler yapıyorsunuz...

Grafikerler.net çatısı altında aşırılıklara yer olmadığının uzun bir süre önceden beri farkında olan biri olarak,duyarlı bir duruş sergilememizin bu çatıya bir zarar vereceği kanısında değilim.Sitemizin mesleki olması onu ruhsuz bir ortam gibi algılamamızı gerektirmiyor.Sonuçta türkçe konuşuluyor ve bizler başka bir milletin bireyleri değiliz.Hele ki Türkçe'ye bu kadar hassasiyet gösteren bir platform üzerinden şuan bilgi paylaşımında bulunuyoruz.
Cevaplarımda inşaallah bir art niyet aranmaz.Seviyeli,anlaşılır ve iyi niyetli bir söyleşi olsun derdindeyim.İyi geceler.

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
Grafikerler.net çatısı altında aşırılıklara yer olmadığının uzun bir süre önceden beri farkında olan biri olarak,duyarlı bir duruş sergilememizin bu çatıya bir zarar vereceği kanısında değilim.Sitemizin mesleki olması onu ruhsuz bir ortam gibi algılamamızı gerektirmiyor.Sonuçta türkçe konuşuluyor ve bizler başka bir milletin bireyleri değiliz.Hele ki Türkçe'ye bu kadar hassasiyet gösteren bir platform üzerinden şuan bilgi paylaşımında bulunuyoruz.
Cevaplarımda inşaallah bir art niyet aranmaz.Seviyeli,anlaşılır ve iyi niyetli bir söyleşi olsun derdindeyim.İyi geceler.

konuşmanıızn türkçeyle alakası yok hocam ama şu varki bu tip muhabbetlerin sonu nereye gider bilinmez kalkar buradan biri birşey yazar sonrasında ortalık karışırbenim söylemek istediğim gerek yok burada bu sohbetlere

MehmetBaran

🌟Usta Tasarımcı🌟

Katılıyorum...

grafikerkartal' Alıntı:

grafikerkartal' Alıntı:
konuşmanıızn türkçeyle alakası yok hocam ama şu varki bu tip muhabbetlerin sonu nereye gider bilinmez kalkar buradan biri birşey yazar sonrasında ortalık karışırbenim söylemek istediğim gerek yok burada bu sohbetlere

dikkat ederseniz "yapılır" dediğiniz şeyi yapıyorsunuz... yukarıda düşüncesini yazan arkadaşa katılıyorum... ne kadar mesleki bir site olsa da bu siteyi kuran ve kullananların İNSAN olduğunu gözönünde bulundurduğumuzda tepki verebilme hakkının saklı olması gerektiğine inanırım... Forum olması insanların düşüncelerini belirtmeyecekleri anlamına gelmez... mesela uyarıda bulunmasaydınız da konu ile ilgili yorum yapsaydınız bu kadar uzamayacaktı değil mi?

hoş sohbetler ve anlayış dilerim :)

...

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
dikkat ederseniz "yapılır" dediğiniz şeyi yapıyorsunuz... yukarıda düşüncesini yazan arkadaşa katılıyorum... ne kadar mesleki bir site olsa da bu siteyi kuran ve kullananların İNSAN olduğunu gözönünde bulundurduğumuzda tepki verebilme hakkının saklı olması gerektiğine inanırım... Forum olması insanların düşüncelerini belirtmeyecekleri anlamına gelmez... mesela uyarıda bulunmasaydınız da konu ile ilgili yorum yapsaydınız bu kadar uzamayacaktı değil mi?

hoş sohbetler ve anlayış dilerim :)

...

Aynı düşünce ve dileklerle...