Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

blend'i objelerini birbirinden ayırmak..

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
cs 2 kulanıyorum..Blend yaptığım zaman acaba blend objelerini nasıl birbirinden ayırabilirim..Ayrıca blend objelerinde oynama yapabilirmiyim. Örneğin bir kare çizdim, çizdiğim karenin bir düğümünü yukarı aşağı çekip genel blend formunu değiştirebilirmiyim

Benzer konular Forum Tarih
cemilonline Freehand 4 3K

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
cs 2 kulanıyorum..Blend yaptığım zaman acaba blend objelerini nasıl birbirinden ayırabilirim..Ayrıca blend objelerinde oynama yapabilirmiyim. Örneğin bir kare çizdim, çizdiğim karenin bir düğümünü yukarı aşağı çekip genel blend formunu değiştirebilirmiyim

mesela nasıl bir blend verdınız görmek mümkün mu? ona göre cevap vereceğiz.... evet oynayabilirsini blend path üzerine pen tool ile (+) nokta eklemelisiniz....

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
1. Blend olacak iki obje seçilir.

picture2mmf.png

2. Object > Blend> Make komutu ile Blend yapılır.

picture3ogo.png

3. Blend komutundan sonra Object > Blend > Expand komutu ile Blend li objeler Expand edilir.

picture4x.png

4. Ctrl + Shift + G ile grup bozulup Blendli olan objeler istendiği gibi kullanılabilir.

picture5auo.png

Umarım faydalı olmuştur.​

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
kesinlikle çok faydası oldu. Çok teşekkür ederim. Peki bir soru daha sorsam..Objeler Blend halindyken Freehand de alt a basarak (ps) noktayı veya objeyi seçebiliyoruz. İllustratörde bunu nasıl yapıyoruz..

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Bu Illustrator içinde mümkündür. Alt tuşuna basmadan Blend komutu verildikten sonra, değiştirilmek istenilen iki ana objeden biri Direct Selection Toll ( A ) ile noktaları seçilip, istenilen şekilde değiştirelebilir.

Görsel olarak;

picture2rfz.png

picture3q.png

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok Teşekkür ederim Yunus kardeşim. Renkli berene de ayrıca selam ederim sonuç itibariyla. Çok şirin duruyor