Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Broşür Tasarımı

comuay

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben coreli yeni öğrenenlerdenim. ama broşür tasarımı ile alaka söz sahibi olmak istiyorum. bu konuda neler yapmalıyım. Broşür tasarımında dikkaat edilmesi gerekenler nelerdir. Saygılarımla

comuay

🌱Yeni Üye🌱
doğru diyorsun belki ama calışacağım iş yeri corel istiyor :(

Relax69

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corelle PS arasındakifarki merak ettim bende.Ps kullananbiri olarak Coreli bilmediğim için soruyorum.Takip ettiğim derslerden anladığım kadarı ile fazla bir fark yok ama iş yerleri coreli istiyor.

cuncunum

🌱Yeni Üye🌱
bu soruyu bende merak edıyorum ama cevaplayan olmamıs henuz

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar ikisi benzer değil tamamen bambaşka programlar. ps bitmap çalışmalarınız için kullanılan bir programdır, corel ise vektörel çalışmalarda kullanılır.

bitmap bildiğiniz resim dosyalarıdır. jpg, gif, bmp gibi dosya formatları bitmap dir. pixeller tarafından oluşturulur. bir bitmap dosyasını olduğundan daha büyük hale getirdiğinizde görüntü bozulur. daha da büyüttüğünüzde iğrenç bir hal alır.

vektörel çalışmalar ise bitmap kadar detaylı olmasa da aslında çok daha kalitelidir. vektörel olarak bir çizgi çizdiğinizde program bu çizgiyi pixel lerle oluşturmaz, çizginin geçtiği koordinatları hesaplayarak oluşturur. siz ne kadar yakınlaşsanız da koordinatlar değişmediği için yeniden çizim yapar ve görüntü kalitesinde bir kayıp olmaz.

grafik tasarım için vektörel programların (Illustrator, Freehand, CorelDraw) kullanımı çok önemlidir. çünkü bu programlarda hazırlanmış çalışmalar istenilen boyutlarda baskı yapılabilir, gerekirse istenilen boyutlarda jpg, gif, bmp, png gibi bitmap formatlarına dönüştürülebilir.

umarım bilgiler aydınlatıcı olmuştur. daha fazla detaylı bilgi isterseniz sitede yer almaktadır. araştırmanızı öneririm. kolay gelsin...

masey

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arakdaşlar sorulara nasıl cevap vermişsiniz alt tarafı broşür tasarlanacak boyutlarına göre güzel şeyler çıkar ama daima resimlerde convert to bitmap yapmadan resimleri bırakma zor çalışıyorsun

hatice67626

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar öncelikle broşür kısmına cevap vereyim. corelde broşür çalışırken ölçüsünden en az her yönden 1cm içeriden çalışın. bu güzel olmasını sağlar. işi olması gerekende 3-5 mm fazla çalışın ki kesimde işin ebatı değişmesin. işte kullandığınız resimler ofsette basılacaksa kesinlikle CMYK ve 300 dpi olması lazım. bunu ps de yapmanızı tavsiye ederim ama corelde de yapılabilir. bunlar standart bilgiler gerisi zevkinize kalmış.
ps ile corelin farkını arkadaş güzel anlatmış zaten. ikisi çok farklı programlardır. kullanım alanları biri resimler diğeri çizimlerdir. photoshop u bi kaç katagori hariç tasarımda kullanmayız genelde. tasarım için corel, freehand, indesign ve illistratör tercih edilir ama bunları kullanırken ben her zaman photoshop ihtiyaç duyarım. resimlerin formatlarıyla oynarken arka zemini oluşturuken v.s.

okan78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hehehe corel bilmeden adam nasıl yapsın zaten :)