Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bu programın kısayolları yok mu?

damlayanardag

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafidamla.com
selam arkadaşlar corel ve photoshoptan sonra sıra buna geldi.Ama corelden sonra çok zorlandım. yani kısayollar yokmu mesela yazı resmin üstüne nasıl alınıyor, sağa sola yukarı aşağı yaslama, tam ekran yapma, çoğaltma, yakınlaştırıp, uzaklaştırma filan. Bi el atıp yardım ederseniz çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürler...

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
var tabi olmaz olur mu. şimdi öncelik sıralama yapmak. maalesef işe yarar bi kısayolu yok. o yüzden nesnenin üzerinde sağ tıklıyorum ve arange yazan yerden öne arka en öne en arkaya gibi seçenekleri kullanıyorum. yaslama ise şöyle oluyor. iki türlü ama kısayolu yok. birincisi neseneyi tıklayınca üstte açılan menüden veya windows--align seçip açılan pencereden yapıyoruz. zaten şekillerden anlarsın neyi ne yaptığını. ama dikkat etmen gereken şey nereye göre hizzalayacağın. onuda küçük kare bi kutucuk var oradan seçiyoruz. bir tanesi seçilen nesnelere göre(selection) bir tanesi alana(artwork) bir tanesi de klavuz alınan nesneye göre(key line olması lazım) bu şekilde hizzalanıyor. uzaklaştırma yakınlaştırma aynı photoshopdaki gibi.ctrl + 0 da tam ekran yapar. ha sen tam ekrandan kastın ekranda hiçbir şey gözükmesin sadece çizim alanım olsunsa onu da "f" ve "tab" tuşları ile sağlıyorsun. ctrl+0 görülebilecek en büyük alanı ekrana getirir

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Edit > Keyboard Shortcuts (kısa yolu Alt + Shift + Ctrl + K) buradan kısa yolların nerede olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca seri olarak başka yoluda mouse imlecini tools (araçlar) seçeneğinin üstünde tutmaktır. Açılan her pencerenin yanında kısa yolu mevcuttur.