Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu tasarımda kroslar nereye atılmalı

Saltuk Bugra

🌱Yeni Üye🌱
Aranıza yeni kaltıldım arkadaşlar. Öncelikle herkese keyifli forumlar.

Bir hayli zamandır baskıya iş göndermemiştim. Daha önce yaptığım bir kaç parça iş de hep basit sayfa, broşür vs. gibi işlerdi. Kısacası vektörel çalışmalara ve baskıya uzağım.

Bir arkadaşım için ilk defa albüm tasarımı yaptım. Bana şablon gönderdi ve ben bu şablona göre tasarımı bitirdim. Tasarımı Illustrator de yaptım. İş kros koymaya gelince kafam karıştı ve sizin yardımınıza başvurmaya karar verdim.

Kafamdaki sorulara cevap verirseniz çok mutlu olurum.

Albüm digipak denilen yeni nesil karton kutulardan bu arada.

denemekm.jpg

1- Kroslar kesim bıçakları tarafından algılanan olmassa olmaz parçalarmıdır ?

2- Krosları ben mi koymalıyım yoksa matbanın grafikeri mi ?

3- Şekildeki gibi koyup göndersem sorun olur mu ?

4- Ben koyacaksam hangi numaralara koymalıyım. diyelim ki 1-6 hepsine koydum. Turuncu kutucuğun orayda bi karışıklık olmaz mı. Şekil biraz garip çünkü tam diktörgen veya kare değil.

5- En çok kafama takılan şey ise, matba benden PDf isterse mavi ve kırmızı çizgilerden oluşan şablonu gizleyip mi göndermem gerekecek. ? Onların Layer inde zaten şu anda "print" tiki seçili değil, yani export yapılınca kayboluyor. Gizlemelimiyim ?

6- Yeşil bölgenin içindeki yerinden kesilmesi gerekiyor. hem de tam oradan, çünkü kitapçık girecek.başka yerden kafalarına göre keserlerse işler karışır. Ne önerirsiniz. benden pdf isterlerse ne yapayım, şablonu boş halde ayrıca mı göndereyim. ?

7- AI uzantılı dosyayı her matbaa açabilir mi arkadaşlar? Genelde Corel mi kullanırlar. ? Çok mu evham yapıyorum acaba. Son anda bir aksilik çıksın istemiyorum..

Çok uzun oldu sanırım. Hayırlı çalışmalar herkese..

Saltuk Bugra

🌱Yeni Üye🌱
bu arada 1,2, 3-6 numaralara gelen çizgilerden katlanıp bükülecek, 5 ve 4 ten kesilecek tasarım.

yerena

🌱Yeni Üye🌱
şekildeki uygulama doğru görünüyor...

yerena

🌱Yeni Üye🌱
şekildeki uygulama doğru gözüküyor..

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benimle iletişime geçebilirseniz kroslar hakkında size yardımcı olmaya çalışırım

Saltuk Bugra

🌱Yeni Üye🌱
benimle iletişime geçebilirseniz kroslar hakkında size yardımcı olmaya çalışırım

ilginize teşekkür ederim..ama burdan kısa bir açıklama yapsanız daha faydalı olmaz mı..asıl merak ettiğim kesilecek ve katlanacak yerler için bu çalışmada ne yapmam gerektiği..

RIDVANBAL

🌱Yeni Üye🌱
Selamlar,
Sizin cross koymanıza gerek yok, bu şablon doğru, PDF export yaparken şablondaki bıçak izleri kalsın onları kapatmayın. Matbaa'ya bu şekilde gönderin. Zaten matbaa bünyesinde çalışan grafiker arkadaş bu şablona uygun cross ve bıçak izlerini kendisi ayarlayacak ve filme gönderecektir.

PDF dosyasına "ALBUM ADI_PRINT_TARIH" şeklinde isim verin (tüm fontları convert etmeyi, imaj dosyalarınıda embed etmeyi unutmayı) . Aynı zamanda .ai dosyasınıda hiçbirşeyi convert etmeden saf haliyle gönderin. Tabi linkli olan imaj dosyalarını ve fontlarıda aynı klasöre eklemeyi unutmayın. En önemliside işin son halini gösterecek olan JPEG formatlı önizlemeyi koymayı unutmayın.

Tüm matbaalarda da Adobe programları mevcuttur merak etmeyin.

Ben bu şekilde çalışıyorum, belki matbaadaki grafiker arkadaşa iş yüklemiş oluyorum ama en garanti çalışma yöntemi bu bence.