Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cafe & bar afiş çalışması

blackpearl

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.pdftasarim.com
''sizin gibi, söylediklerini daha kendi çalışmalarının onda birine bile uygulayamayan''
=) sitede sadece 2 adet çalışmam var ve bunlar da afiş çalışması dahi değiller, söz konusu eleştirilerin o çalışmalar üzerinde değerlendirilmesi kadar saçma bir kıyaslama dahi olamaz.

Tüm bunların dışında gördüğüm şu ki, siz eleştiriye açıksınız lakin bilginin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Ben bu işn 6 yıl eğitimini aldım, hala da alıyorum. Bırakın da, neyin ne olduğunu, nasıl yapıldığını bileyim değil mi? Ama malesef, siz ve sizin gibiler, bu sektörü bu denli değersiz hale getirebiliyorsunuz koyduğunuz işler, sergilerdiğiniz tavır dolayısı ile.

nob

🏆Pro Tasarımcı🏆
''sizin gibi, söylediklerini daha kendi çalışmalarının onda birine bile uygulayamayan''
=) sitede sadece 2 adet çalışmam var ve bunlar da afiş çalışması dahi değiller, söz konusu eleştirilerin o çalışmalar üzerinde değerlendirilmesi kadar saçma bir kıyaslama dahi olamaz.

Tüm bunların dışında gördüğüm şu ki, siz eleştiriye açıksınız lakin bilginin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Ben bu işn 6 yıl eğitimini aldım, hala da alıyorum. Bırakın da, neyin ne olduğunu, nasıl yapıldığını bileyim değil mi? Ama malesef, siz ve sizin gibiler, bu sektörü bu denli değersiz hale getirebiliyorsunuz koyduğunuz işler, sergilerdiğiniz tavır dolayısı ile.

sayın blackpearl; siteye 2008 senesinde üye olmuşsunuz ve sadece 2 çalışmanız var onların durumuda malum ortada :) . eğer eğitim alıp durumunuz buysa birde eğitimsiz halinizi tahmin bile edemiyorum.iş malesef kitaplardaki satırları ezberlemekle bitmiyor.sizin durumunuzda bundan ibaret sanırım. bana laf yetiştireceğinize gidinde biraz pratik yapıp kendinizi geliştirin.

ve mümkünse artık bu konuya daha fazla mesaj yazıp seviyeyi indirmeyin.
iyi çalışmalar dilerim.

blackpearl

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.pdftasarim.com
=) çalışmaları paylaşmıyor olmam, bu sektörde çalışmadığım anlamına gelmiyor ki, freelance ilanlarına bakacak olursanız, aktif olarak çalıştığımı görürsünüz. Pratikten kastınız, yaptıınız çalışmalar gibi ise =) ben teoride kalmayı tercih edeceğim zaten. Benim size, eğitimden, grafikerlikten vs bahsedicek yanıtım kalmadı zaten meraklanmayın, malum; anlattıklarınız, karşınızdakinin anladığı kadardır. Ve inanın meslektaşım diyebileceğim bir kişinin, bu konudaki cehaleti, bilgiye kapalılığı, eleştiriyi kabullenmezliği, zaten sizin ne kalitede bir grafiker ! olduğunuzu ispatlıyor. Kendi adıma çok üzüldüm ve utandım.

size grafikerlik! hayatınızda başarılar! dilerim.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Maalesef konu yine çalışmanın yorumlanmasından çıkıp iki üyenin atışması haline dönmüş, bu durumlarda konuya dahil olmamak en akıllıcası ama; başlık hortlatıldığında yorumlamak istememe rağmen eski olduğu düşüncesiyle vazgeçmiştim, çünkü üye geçen 2 yıl içinde kendini fazlaca geliştirmiş olabilir ve haksız eleştiri almasına sebep olmaktan çekinmiştim, lakin syn. "nob" hala daha yaptığı afiş tasarımının arkasında duruyorsa o halde çalışma ile ilgil şunları söyleyebilirim;

1- Karışık ve buram buram amatörlük kokuyor, duvar üzerine spreyleme efectiyle yazılmış yazının altında yırtılmış havasında duran kağıtlar... ve bu kağıtların altında mavi renkli metal görünümlü garip bir zemin... Bi kere mantığa aykırı bu duruş duvar üzerinde kağıt yırtılıyor ama alındaki zeminden birde tabela çıkıyor???

2- Biçok objenin hazır olduğu bariz bi şekilde belli, ama ben hazır obje kullandığnız için değil her objeyi (kendiniz çizmiş bile olsanız) farklı açıyla farklı ışıkla yerleştirmiş olmanızı eleştiriyorum, bu şekilde bir persfektif hatasına göz yummak mümkün değil.

3- Renk tercihiniz hoş, düşünceniz işe ve sektöre uygun, uygumala biraz eksik kalmış olabilir.

Ayrıca çalışma dışındaki tartışmalar içinde düşüncem şudur, Alaylı yada mektepli fark etmez sanatı kimin yaptığı değil kimin beğendiğidir asıl olan tartışma konusu. Ancak mesleğimizi yada çalışmalarımızı sanat olarak kabul edersek mekteplilere biraz daha saygıyla yaklaşmak gerekir.

haiti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu ne abi. Olay layer çöplüğüne dönmüş. Bi de buna güzel diyenler var. Çok çok çok çok kötü.

tezel

🌱Yeni Üye🌱
dost acı söyler cok kötü olmüş daha cok çalışman lazım

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Beğenen arkadaşların bunu nasıl beğendiğini aklım almıyor. Ya ben çok mükemmeliyetçiyim ya da harika diyenler çok acemi. Ne renk uyumu var ne de bir kompozisyon. Hiçbir amacı olmayan, sadece yapılmak için yapılan bir çalışma.

Çalışmayı 2010 yılında yaptığını varsayıp, 2 yıl içinde daha profesyonelleştiğini umut ediyorum.

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
tek kelimeyle berbat kusura bakma ayrıca beyenen arkadaşlarıda tebrik ediyorum maşallah ne göz zevki var millet de... komple değiştirmeni tavsiye ediyorum tasarımı nacizane fikrim... hiç beyenmedim ama emeğine de sağlık ;)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yeni çalışmalara fikirlerinizle yardımcı olmak ve yol göstermek yerine bayılıyorsunuz 2-3 yıllık konulara yorum yapmaya arkadaşlar.

nostrakabus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
wwwdurugames.com
layer bulma nedir açıklarmısınız..siz her çalışmanızda bütün objeleri kendinizmi tasarlayıp çiziyorsunuz..buna benzer afiş, broşür gibi çalışmalarda çoğu grafiker hazır obje kullanır..beğenmek zorunda tabiki değilsiniz

evet ! iyi bir tasarımcının bunu yapması gerekir. ki ben bir sanat yönetmeniyim estetik ve sanatsal vurguya dikkat ederim. Tarasım bana göre görsel sanatın en güzel bölümü kanımca.
Önce kafanızdaki şekli yada tasarımı düşündüğünüzde sahnede neler olacağınıda bilmeniz gerekir, hangi araçlar olmalı neler kulanmalıyım. Bir Tual düşünün boş bir tual , ressam nasıl bir dağı çizeceğini hayal eder. Daha sonra renklerini hazırlar ve çizmeye başlar. İşte bizim tasarım (grafik) anlayışımızda aynen bu şekilde olmalıdır.
Boş bir alanda neyi düşlüyorsak onları araçları ile tek tek yerine kendimiz çizp koymalıyız. Evet bazı objeler dışardan da etkileşim sağlayabilir, ama bu objeleride kendimiz çizebiliyorsak sorun yok o zaman güzel işler çıkar ortaya. Benim de nacizane tavsiyem kullandığımız araçları seçerken Neyi , nerede nasıl kullacağımızı öğrenmek başarılı işler çıkartmamızı sağlıyacaktır. Çok araştırma bunun sırrıdır bence.

Yılmaz DURU

nazege

🌱Yeni Üye🌱
FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ!

bana çalışmanı mail olarak atabilirmisin **** cdr eps vs gibi olabilir

Moderatör tarafında düzenlendi: