Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çalıntının Bu Kadarı!

KuzeyKara

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.facebook.com
Kimse kimseye kızmasın arkadaşlar.Bu iş hepimizin eliyle bu hale geldi.Bu çalmış bu almış deyip de başkasını suçlayacağımıza dönüp de kendimize bakalım.Maalesef bu işi kendi elimizle bu hale getirdik.Bu gün piyasa da 5-10 tl ye logo yapılıyorsa,ve üzülerek söylüyorum ki bunun müsebbibi bazı grafiker arkadaşlarımız ise olacağı budur.Başka ne bekliyoruz ki.

+1 çok doğru

aiDesign

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
500px.com
Firma sahibi kullandığı logonun bu kadar göz önünde olan bir firmaya ait olduğunu bilseydi, o logoyu ona ben çizdim diye kabullendiren tasarımcı hırsıza tepkisi ne olurdu acaba... şöyle ki büyük ihtimalle logo o firmaya "bu da bizden olsun abi" zihniyetiyle verilmiştir ve sanıyorum bedava logo sahibi oldum diye sevinen bu firmanın itiraz etmeye hakkı bile bulunmayacaktır :)

eraksa

🌟Usta Tasarımcı🌟
Müşterim yaptığım tabela tasarımını çaldı fiyatta anlaşılamadı ve aynısını yaptırmış bugun gördum dehşet üzüldüm birebir aynısı ne eksiği ne fazlası var çalışmanın :(

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Müşterim yaptığım tabela tasarımını çaldı fiyatta anlaşılamadı ve aynısını yaptırmış bugun gördum dehşet üzüldüm birebir aynısı ne eksiği ne fazlası var çalışmanın :(

Biraz çaba ile emeğinizin karşılığını rahatlıkla alırsınız.

samavi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Lig TV nin, Bundes LİGA'nın logosuyla kıyıslanması gereksiz bence renkleri ve futbolcu figürü benzer olabilir ama espiri farklı bence Lig TV nin ki daha hoş bir figür 'i'nin noktası top olarak düşünülmüş ve ona vurmak için hamle yapan bir futbolcu... kıyas gereksiz bence.

IamRock

🌱Yeni Üye🌱
:D:D Logo sitesinin logosunu bile çalmışlar :D:D İronik bi vaka..

Arslan211

🌱Yeni Üye🌱
Türkiyede mevcut yasalarımız içinde bir yasa var ki gerçekten muhteşem

"Fikir ve Sanat Eserleri Yasası" bilinen adıyla Telif Hakları yasası

bu yasa özetle "Sanatçının veya Fikir insanının Fikrini, Bilgisini, Emeğini ortaya koyarak
ürettiği bir ürünü, hizmeti, reklamı vs. onun bilgisi ve izni dışında kullananlar şuç işler
bunun yaptırımı ...." diyor

acaba bu yasaya kaçımız uyuyoruz (!)

müşteri elinde bir CD ile geliyor belli ki başka bir ajansta işi yaptırmış
ama fiyatta anlaşamamış Bir bakıyoruz tasarım gerçekten profesyonel

bu aşamada şunu yapabilmeliyiz (en azından ben böyle yapıyorum)

diyelimki müşteri elinde böyle bir CD ya da tasarımla geldi
Müşteriye önce şunu soruyorum "Hanımefendi ya da beyefendi
bu çalışma hangi ajans, firma tarafından yapıldı veya kime yaptırdınız"

ardından çalışmayı yapan firma size fiyat vermedi mi ? diye soruyorum

sonra çalışmayı yapan firmayla görüşebilir miyim diye soruyorum

eğer tatmin edici cevaplar alamadıysam

siz o firmayla, ajansla çalışmaya devam edin biz fiyat veremeyeceğiz diyorum

bizim başımıza en sık gelen olaylardan biridir

müşteri çalışmayı yaptırır ve fiyatı bahane ederek işten vazgeçtiğini söyler

sonra hazır çalışmayla başka bir firmaya gider ve işi daha düşük bir fiyatla

yaptırmaya çalışır. Elinde hazır çalışma olduğu için

gittiği diğer firmalarda fiyatlar otomatikman düşük çıkar çünkü ajanslar

ayrıca Grafik tasarım ücreti talep etmezler

böylece sizin harcadığınğz emekler boşa gider

işte sırf bu yüzden müşteriye "çalışmayı nerede yaptırdıysanız o firmayla çalışmaya devam edin demek zorundayız bundan hepimiz sorumluyuz.

Sayın arkadaşım bu dediğini yapan kaç kişi yada firma vardır sence...
Emek hırsızlığı almış başını gidiyor... Yasalarda da açıkca belirtildiği gibi suç işleniyor... Bana da kaç kere hazır CD geldi, adamlar tasarım altına tasarımı yapan kişinin imzasını bile silme gereği duymuyorlar... Ben çok karşı çıkmışımdır, fakat işverenlerimiz rakip elinden iş alma gayreti içinde olduğu sürecede hiç bir grafiker (iş yeri sahibi değilse) buna engel olamaz... Ülkemiz gerçeği bu gülüyoruz ağlanacak halimize...

brcx

🌱Yeni Üye🌱
lig-tv-logo.gif

1111487pxbundesliga.png

Bence bu gayet normal bir çalışma, Aynı sektörde adamlar, bu kadar benzerlikte olsun yani... :)

brcx

🌱Yeni Üye🌱
Sayın arkadaşım bu dediğini yapan kaç kişi yada firma vardır sence...
Emek hırsızlığı almış başını gidiyor... Yasalarda da açıkca belirtildiği gibi suç işleniyor... Bana da kaç kere hazır CD geldi, adamlar tasarım altına tasarımı yapan kişinin imzasını bile silme gereği duymuyorlar... Ben çok karşı çıkmışımdır, fakat işverenlerimiz rakip elinden iş alma gayreti içinde olduğu sürecede hiç bir grafiker (iş yeri sahibi değilse) buna engel olamaz... Ülkemiz gerçeği bu gülüyoruz ağlanacak halimize...

Biz Türklerin aklı ancak buna çalışır zaten. 3 kuruş verip adam akıllı iş yapmak yerine 2 kuruş verip daha çok yorulmayı tercih ederiz. Aslında orada ki karı 1 kuruş değildir. Çünkü kendisinin yorgunluğu ve başkalarına boyun bükmesi 1 kuruştan daha fazla eder. ("Fikrimce")

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bundes liga ile lig tv logosu aynı diyenin grafikerliğinden şüphe ederim kusura bakmayın.

YILMAZ_34

🌱Yeni Üye🌱
İki kanalda futbol yayını yapıyor, başka ve daha güzel anlatılır biçimde nasıl bi logo olabilirdi...

Ninjaemos

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Buna (Ç)alıntı demenize şaşırdım İki Futbolcuda çok Farklı Görünümler İçersinde Üstelik bundesliga logosunda Futbolcu Topa Vurmuş Çoktan Ama Lig TV de İse Lig TV Kelimesindeki "i" Harfinin Noktası Olarak Gösterilen Topa Vurmak Üzere İkide Futbol Dalında Ve Topa Vuran Adam Semboliktir Artık Bu Çalıntı Sayılmaz

hayabusa.69

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
geçenlerdede patent işi yapan bir firmanın logosu olarak gördüm brand'ı :D