RGB çalışmak mı iyi CMYK mı? bn hep cmyk çalışıyorum.
Öğrenci arkadaşlarımıza uyarı! Basılacak işler cmyk yapılır, sakın ola rgb çalışmayın! rgb ışık renklerinden oluşur(red, green, blue) . Işığa nerde ihiyacınız var? Ekranda.. Yani neymiş, rgb ekran renkleriymiş. Peki cmyk nedir? Matbaada kullanılan 4 boyanın ismi( cyan(c), magenta(m), yellow, black(k) ) Demekki neymiş? Basılacak işler cmyk da hazırlanırmış .
Arkadaşım bende biliyorum CMYK renklerin baskı için hazırlandığını, RGB'nin monitör renkleri, ışık renkleri olduğunu. Ben bu çalışmayı öylesine yaptım, konu başlığına (!) dikkat çekerim. Baskıya gidecek olsa CMYK'de çalışmamı sorun etmezdim. Ben RGB'de çalışmıştım ama kaydederken CMYK'da kaydetmişim, bütün olay buydu. Uyarın için teşekkürler, bilmeyen arkadaşlara faydası olur.
Ben zaten senin mesajına alıntı yapmadım ki , bu ne hiddet , ne gerek var![]()
Arkadaş sormuş rgb mi çalışmalı yoksa cmyk mı ? diye,
Lütfen cevap vermeden önce biraz dikkat edelim.
Başka eleştiri yapacak olan yok mu ?
Neyin eleştrisini beklediğinizi öğrenebilir miyim acaba?
Eleştri yapanlara davranışınız pek ılımlı değil, artı can sıkıntısı diye başlık atıp özen göstermeyip önem vermediğiniz bir çalışmaya arkadaşların ne kadar önem verip eleştri yapmasını bekliyorsunuz?
Kaldı ki can sıkıntısından veya ciddiyetle yapılmış olsun, tasarımcı siz iseniz , eleştri beklediğiniz işe önce sizin saygı duymanız gerekir ki başkaları da saygı duysun..
İyi çalışmalar...