Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çeviri: Cadde dans Illustrasyonu yapımı

noncelalreis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
a-ewet haklısın konuyu boşuna uzatmayalım :d

b-konunun içeriği baya bi değişti !!!

c-konuyla çok ilgilisin

d-saygılar bizden...

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
"wow"da offf yada üfff gibi duygu belirten bir ünlem yani bir dile özgü bir şey değil türkçenin deforme konusuna gelince türkçe zaten olduğu kadar deforme olmuş artık olmasa ne olur? senin yada benim yada dışardaki birinin türkçe konuştuğunumu sanıyorsun :crying: şimdi şöyle bir masana bak sürekli kullandığın kaç tane türkçeye has alet var etrafında bunlar bizim değil bizden öncekilerin suçu hatta bir örnekte vereyim bilgisayar ülkemize ilk girdiği sene dışarıdaki ismi computer idi adamlar alıp ismi türkçeye çevirdi millet öyle tanıdı bu aleti artık bilgisayarın ismi değişmez oldu.peki televizyon?türkçedeki adı "göstergeç" eve gittiğinde,iş yerinde yada bir toplumda şu göstergeçi açında izleyelim dediğinde ailen veya insanlar sana nasıl bakıcak.eğer öz güvenin bu kadar yüksek ise dene derim ciddi anlamda tabi... işte öyle bir şeyden bahsediyorum umarım kendimi ifade edebilmişimdir ...Yanlış anlama laf düellosu veya seni bozmak gibi bir niyetim yok bu konuda titiz olman çok iyi keşke herkes senin gibi türkçeyi düzgün kullanmaya dikkat etseydi ama düzgün kullanılacak bi tarafı kalmadığını söylemek istiyorum sadece...Bilgisayar allam yha ne komik o kadar çok duydum artık ki komik gelmiyor.ama "göster geç" i okuduğumda baya gülmüştüm : p

Rica ederim. :tongueout:

Siz ve sizin gibi düşünenler sayesinde maalesef Türkçe deforme oldu evet. "Zaten olmuş, olan olmuş bizde bir tekme atsak ne çıkar?" gibi düşünceler olduğu sürece de dilimizi evirip çeviren çok olacak sanırım... Kimse gayret edipte " Dilimizi düzgün yazmak gerekli, dilimize sahip çıkmak gerekli" demedikçe bu düşünce de yayıyalacak gibi gözüküyor. Ayrıca siz bu forumun bir üyesi olarak düzgün yazışmayıda kabul etmeniz gerekmektedir. Forumumuzun 29. Maddesi der ki ;

Forum dili Türkçedir. Forumda Türkçe kelimeler kullanmaya ve Türkçeyi hatasız kullanmaya özen gösteriniz. Kısa mesaj ve Msn dili diye tabir edilen kısaltmalar (Örnek: Slm, nbr, ok, bye) kullanmayınız. Türkçe olmayan harfler (W, Q, X gibi) kullanarak kelime türetmeyiniz (yaw bisi soylücam, niye şöle komiq bi awatar yüklemiyon).

Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. -->> https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

Ders için teşekkürler arkadaşım.

Saygılar.

Son düzenleme:

noncelalreis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Siz ve sizin gibi düşünenler sayesinde maalesef Türkçe deforme oldu evet. "Zaten olmuş, olan olmuş bizde bir tekme atsak ne çıkar?" gibi düşünceler olduğu sürece de dilimizi evirip çeviren çok olacak sanırım... Kimse gayret edipte " Dilimizi düzgün yazmak gerekli, dilimize sahip çıkmak gerekli" demedikçe bu düşünce de yayıyalacak gibi gözüküyor. Ayrıca siz bu forumun bir üyesi olarak düzgün yazışmayıda kabul etmeniz gerekmektedir. Forumumuzun 29. Maddesi der ki ;

Forum dili Türkçedir. Forumda Türkçe kelimeler kullanmaya ve Türkçeyi hatasız kullanmaya özen gösteriniz. Kısa mesaj ve Msn dili diye tabir edilen kısaltmalar (Örnek: Slm, nbr, ok, bye) kullanmayınız. Türkçe olmayan harfler (W, Q, X gibi) kullanarak kelime türetmeyiniz (yaw bisi soylücam, niye şöle komiq bi awatar yüklemiyon).

Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. -->> https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

Ders için teşekkürler arkadaşım.

Saygılar.

peki dostum forum kurallarını şimdilik bi kenara bırakalımda olaya şu pencereden bakalım şimdi elini vicdanına koyda söyle sen ve senin gibi türkçeyi bu kadar çok seven kişiler türkçeyi daha doğrusu benliğinizi korumak için ne yapıyorsunuz?hiçkimse darılıp gücenmesin ama oraya buraya "türkçeyi koruyalım türkçemize sahip çıkalım" gibi bi kaç cümle ile türkçe korunmaz farkında olmadan türkçe yerine yabancıların dilini koruyorsunuzda haberiniz yok bırak korumayı yabancı şarkı dinleyerek yabancı markalar kullanarak ekmeklerine yağ bile sürüyorsunuz türkçeyi çok seven kişiler hayatınızda kaç sefer türkçe lugatı açıpta bi kelimenin anlamına yada yazılışına baktınız aman nasıl olsa bu kelimenin anlamı budur ne olacak diyip üstünde bile durmadınız !!!
Dur birazda empati yapıyım ben ne yapıyorum bu konuda eeööömmm.....kocaman bir hiç açıkçası dışarıya çıkıpta yüz kişiye bu soruyu sorsanız benim gibi doksandokuz kişi kocaman bir hiç diyecekler.bunun böyle olmasının sorumlusu ben ve benim gibi doksandokuz kişi değil yüzde bir olan idareciler çünkü benim gibi bir çok kişi bırak türkçenin düzgün konuşulmasını düşünmeyi akşam eve elim boş gidersem diye düşünmekten adamın anası ağlıyor.o yüzdebir olan kişiler dayamış sırtını sağlama dünya umurlarında değil ama benim güzel türkiyemin işçisi,çiftçisi akşam eve ekmek nasıl götürürüm derdine düşmüşler.böyle bir ortamda bırak türkçeyi korumayı daha kendimizi koruyamıyoruz.bence bu durumun baş sorumluları rtük,türk dil kurumu ve meb dir.

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
peki dostum forum kurallarını şimdilik bi kenara bırakalımda olaya şu pencereden bakalım şimdi elini vicdanına koyda söyle sen ve senin gibi türkçeyi bu kadar çok seven kişiler türkçeyi daha doğrusu benliğinizi korumak için ne yapıyorsunuz?hiçkimse darılıp gücenmesin ama oraya buraya "türkçeyi koruyalım türkçemize sahip çıkalım" gibi bi kaç cümle ile türkçe korunmaz farkında olmadan türkçe yerine yabancıların dilini koruyorsunuzda haberiniz yok bırak korumayı yabancı şarkı dinleyerek yabancı markalar kullanarak ekmeklerine yağ bile sürüyorsunuz türkçeyi çok seven kişiler hayatınızda kaç sefer türkçe lugatı açıpta bi kelimenin anlamına yada yazılışına baktınız aman nasıl olsa bu kelimenin anlamı budur ne olacak diyip üstünde bile durmadınız !!!
Dur birazda empati yapıyım ben ne yapıyorum bu konuda eeööömmm.....kocaman bir hiç açıkçası dışarıya çıkıpta yüz kişiye bu soruyu sorsanız benim gibi doksandokuz kişi kocaman bir hiç diyecekler.bunun böyle olmasının sorumlusu ben ve benim gibi doksandokuz kişi değil yüzde bir olan idareciler çünkü benim gibi bir çok kişi bırak türkçenin düzgün konuşulmasını düşünmeyi akşam eve elim boş gidersem diye düşünmekten adamın anası ağlıyor.o yüzdebir olan kişiler dayamış sırtını sağlama dünya umurlarında değil ama benim güzel türkiyemin işçisi,çiftçisi akşam eve ekmek nasıl götürürüm derdine düşmüşler.böyle bir ortamda bırak türkçeyi korumayı daha kendimizi koruyamıyoruz.bence bu durumun baş sorumluları rtük,türk dil kurumu ve meb dir.

Teşekkürler Yunus.

Sevgili noncelalreis, bu konuyu neden bu kadar uzattınız anlamış değilim.Neyse daha fazla uzattıpta konuyu dağıtmayalım lütfen.

Kolay gelsin.

Ozgur A.

🏅Acemi Tasarımcı🏅
blueden gerçekten harika bir iş çıkartmışsınız.çok teşekkürler.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net

Bence siz forum kurallarını bir köşeye koyamadan, üye olduğunuz forumun kurallarına birinci pencereden bakmayı deneyin. Ben yaşadığım ve sevdiğim toprakların dilini konuşurken ve yazarken özen gösteririm. Her insan sevdiği şey için özen gösterir. El üzerinde tutmaya çalışır. O halde siz yaşadığınız toprakları sevmiyorsunuz? ( Siz derken, sizin gibi düşünenlere bir genellemede bulunuyorum.) Diyorsunuz ki "Dur birazda empati yapıyım ben ne yapıyorum bu konuda eeööömmm.....kocaman bir hiç" işte sıkınta tam burada. Biz ne için uğraşıyoruz? Sizin gibilerin fikirlerinde bir nebze olsa da Türkçe nin düzgün kullanılmasını sokmak... Buna bir yerden başlanılmalı.
Forum kurallarıda bu sebeple bu konuda hassas zaten. Bu konunun yerinin burası olmadığını düşünürek daha fazla konuyu uzatmak istemiyorum. Saygılar.

Son düzenleme:

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence siz forum kurallarını bir köşeye koyamadan, üye olduğunuz forumun kurallarını birinci pencereden bakmayı deneyin. Ben yaşadığım ve sevdiğim toprakların dilini konuşurken ve yazarken özen gösteririm. Her insan sevdiği şey için özen gösterir. El üzerinde tutmaya çalışır. O halde siz yaşadığınız toprakları sevmiyorsunuz? ( Siz derken, sizin gibi düşünenlere bir genellemede bulunuyorum.) Diyorsunuz ki "Dur birazda empati yapıyım ben ne yapıyorum bu konuda eeööömmm.....kocaman bir hiç" işte sıkınta tam burada. Biz ne için uğraşıyoruz? Sizin gibilerin fikirlerinde bir nebze olsa da Türkçe nin düzgün kullanılmasını sokamak... Buna bir yerden başlanılmalı.
Forum kurallarıda bu sebeple bu konuda hassas zaten. Bu konunun yerinin burası olmadığını düşünürek daha fazla konuyu uzatmak istemiyorum. Saygılar.

Haklısın Yunus...Türkçemiz kimliğimizdir, ona tekil sahip çıkmakla başlamalıyız...BİR çok BİR ses birleşir Bİn olur...zaten arkadaşında bizi anladıgını düşünerek konuyu uzatmak istemitorum ve anlamamakta ısrar edenler için imzama göz atmalarına rica edicem =)
Neyse bu konuların tartışılacağı topik burası değil.

Teşekkürler...

nguler1905

🌱Yeni Üye🌱
muhteşem bi çalışma belirtmeden geçemedim..ellerine sağlık..

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
çok güzel bir çeviri olmuş denizcim gerçekten eline sağlık en kısa sürede deniyeceğim

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

tuNc

🏆Pro Tasarımcı🏆
gerçekten güzel bi anlatım güzel bi çalışma en kısa zamanda bende denicem