yaptığınız çalışmayı incelemek isterim.
Çalışmalarımın AI formatındaki dosyalarını paylaşmıyorum bunun için üzgünüm.. Ancak aşağıda verdiğim bazı örnek jpeg'lerin üzerinden göz atabilirsiniz..
Saygılar
yaptığınız çalışmanın ufak bi kısmını bize anlatabilirmisiniz. o karmaşayı nasıl çözdüğünüzü çok merak ediyorum. ön lastik gibi ufak bi parçasını mesela!
elinize sağlık
iyi çalışmalar
Aşağıya yaptığım çalışmanın bazı bölümlerini parçalayarak koydum.. Karmaşayı çözmek için yapmanız gereken tek şey yapılan bu çalışmaya ''Motorsiklet Çiziyorum'' gözü ile bakmamak.. Eğer ''Motorsiklet Çiziyorum'' düşüncesi ile çalışmanızı yapmaya çalışırsanız o zaman bu çalışma size çok karışık gelecektir detayları itibari ile.. Gözünüze çok büyük bir dağ gibi gelecektir.. Ancak yaptığınız bu çalışmaya : ''Küçük küçük birsürü obje çiziyorum'' düşüncesi ile bakarsanız o zaman ilk karmaşıklığı çözmüş olursunuz. Çizdiğiniz her küçük obje ile motorsikletimiz zaten kendiliğinden oluşmaya başlamış oluyor. Çalışmada yaptığım tek şey, motorsiklet'in üzerindeki her objeyi, yüzlerce kücük parçayı çizip renklendirmek.. Renklendirmede mesh kullanınca ortaya çok daha kaliteli bir objeler bütünü çıkmış oluyor.. ''Küçük küçük birsürü objeler'' çizdikten sonra ortaya ''küçük yüzlerce objenin birleşiminden oluşan büyük tek bir obje'' çıkmış oluyor zaten.. Ortaya çıkan bu objemiz de Motorsikletimiz oluyor..
Detaylı bir çizim yapmak için size gereken en önemli şey, kücük objeleri dahi sabır göstererek, es geçmeden, detaydan ödün vermeden yapmak. Ne kadar uzun sürerse sürsün, eğer bu sabır konusunu aşarsanız, sıkılma ve bezginlik duygusunu zamanla zevk ve eğlence olarak algılamayı başarırsanız, o zaman çalışmanız günlerce de sürse onu mevcut bilgilerinizle en iyi şekilde tamamlama azmine de ulaşmış olursunuz. Herşeyden önce en önemli husus bu.
Saygılarımla...
Resim 01 : Ön lastik takımının Anchor Point'lerinin seçilmiş hali
Resim 02: Ön lastik takımının Outline önizlemesi
Resim 03: Ön lastik takımının parçalanmış hali
Resim 04: Kücük kücük yüzlerce objeden oluşmuş bir objeler bütünü