Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Coderlik mi Grafikerlik mi?

Coderlik mi Grafikerlik mi?


  • Kullanılan toplam oy
    207

tadakoglu

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
4 Tem 2008
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.tadakoglu.tk
Akisinide seçme yolundayım:dnasıl oluyor dersiniz zate yasım 16 tasarımcıların kullandıkları programaları phoshop.flash,dreamweawer kısaca adobe master collection seti ,tek eksik php fln bilmemem ama html biliom bana yetio ikisine tercih ederdim.Sürekli pratik yapmaktan başka işim yok tatilde bunlarla uğraşırım hobi yani.Okul günü dersler ön planda.
 
Son düzenleme:

Uzman-Grfkr

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
19 Eyl 2008
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar Bakıyorum Şöylebi Yorumlarada Herkes Bir Düşünce İçinde Biri Onu Savunuyo Biri Onu Anlam Veremedim Acaba Siz Hangisini Daha Çok İstiyosunuz ?? Bence Bu Önemli

Burdaki YORUM lara bakıpta sakın fikirlerinizi değiştirmeyin Derim ben size Benim Yaşım 17 Ve Bilge Adam'dan Sertifikalar aldım Aldıgım Eğitim Web&Grafiker Çünki İkisindede Ekmek Var Bence İlerisi İçin İkiside Bulunmaz Bir Nimet Ben Size Söyliyimde İster Alın İster Almayın Aklınıza...:):)İyi Çalışmalar

Hangisini İstiyosanız O Olun!!!
 

emuxa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
8 Mar 2008
Mesajlar
95
Tepkime puanı
0
her coder kesin grafik te bilir :) bence coderlık daha iyi asp yı sevdigim içindır yada adam akılı bir grafiker olmadıgım içindır :) nekadar da coderlık felek kaydırsa da genede koderlık güzel :)
 

korsanturk

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 Eki 2008
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Anket bence gereksiz elmamı hindistan cevizimi ( armutmu demiyorum çok kalıplaştı :) ) gibi bir soru olmuş. Bence ikiside birbirinden çok farklı şeyler kıyaslanamaz bile . Bu anketi yapmak her iki mesleğede haksızlık yapmak demektir .

Saygılarımla
 

myrit

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
aslında ikisinide yapabilmek en iyisi çünkü yapılacak iş aynı kişiden çıktığında sitede bu farkındalık yaratabiliyor
ve ben bunun örneklerini çok gördüm
ama her site yapımı bunu gerektirmez
bazıları çok ayrıntılı ve işlevsel olduğundan coder ve grafikerlerinde sayısının çok olmaso gerek
 

grafiksel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
20 Mar 2008
Mesajlar
31
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.selcukaker.com
Merhaba, açılan konu için fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim;
Sanat'ı sevene Grafik Tasarım; Matematiği, rakamları sevene Programcılık iyi gelicektir. Türkiye genelinde Coder daha iyi paralarla çalışmaktadır. Biraz teknik bilgiyle her grafik sanatçısı web sitesi tasarlayabilir, Türkiye'de yavaş yavaş web master'lık tarihe gömülecektir (dünya'da olduğu gibi.) "Web Tasarımcısı ve Web Programcısı" mantalitesi yerleşicektir.
 

Stenia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
29 Eki 2008
Mesajlar
42
Tepkime puanı
0
kimisi vardır sadece birine baglı kalır. oysaki kimisi de ikisini bütünleştirir.grafikerlik ve coderlik adına.bende grafikerliğe verdim oyumu cünkü ilgim ondan yana.kod konusunda da yaptıgım işler var fakat bi süre sonra insanın aklı duracak gibi oluyor.yaratıcılık olduktan sonra grafik daha iyidir..
 

blackrawen

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Grafıklerlık bence derdım onceden olsa bılısım egııtm merkezınde egıtım alıyorum ve suanda grafıkerlıgı tek gecıyorum dıyorum herkezede tavsıye edıyorum
 

AbduRRahmaN_60

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
83
Tepkime puanı
1
coderlik bana çok karışık geliyor....
grafik tasarım göze hitap ettiği için daha çok tercih edilir.....
Ama;
Coderlik ve Grafik Tasarım işi bir arada yapılırsa muhteşem şeyler ortaya çıkar....
Mesela;
Sağ Beyin ile Sol Beyin'i düşünün.....
Beynin sağ kısmı daha çok, etkilenir ve hatırlar, sol kısmı ise başarılı olmamızı sağlar....
Grafikerliği sol beyin olarak düşünürsek ve sağ beynimizi de coderlik olarak düşünürsek ve bu ikisinin de bir işte birleştiğini düşünürsek hem çok beğeniliriz... hem de çok başarılı oluruz....
Bir web sitesi yaptığımız düşünürsek kodlarla ve tasarımlarla donatsak ne kadar güzel ve dikkat çekici olur....

Sizce????
 

by_luke

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Bunu karsılastırmak bıle hata derım :) grafıklerlık tabıkı suanda zaten egıtımınıde alıyorum bılısım egıtımde en iyisi bence tekrar diyorum grafikerlik
 

eydartgrafik

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
16 Tem 2008
Mesajlar
23
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.eydart.com
code nette bulunabilir, ama grafik kendinizin yapmasi gerekir,

ben öyle düşünmüyorum code büyük bi iş.. unutmayınki code olmadan bilgisayarda olmaz.. bilgisayarlar 01 kod mantığına göre yapılıyo dimi.. code olmadan grafik yalan.. yan fizik olmadan matematikte kimyada yalan :)
 

cadara

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
16 Eki 2009
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Hülya Telli
Autodesk Yetkili Eğitmeni
3dmax Eğitmeni
Autocad Eğitmeni


Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır.“İçinde yaşadığımız yeniçağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Bilgi, ekonominin başlıca hammaddeleri ve en önemli ürünleri haline gelmiş bulunuyor. Günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunların yerini bilgi almış durumdadır.” (Thomas A. Stewart)
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok ülke, gelişmişlik düzeyini devam ettirmek ve maksimize edebilmek amacıyla, teknolojiye, bilimsel çalışmalara ve özelliklede insana yatırım yapılmasına önem vermekte ve bu alandaki çalışmalarına artan bir hızla devam etmektedir. Küresel rekabet hem ülkeler hem de kurumlar düzeyinde devam ederken rekabetin temeline hız, maliyet ve kalite yerleşmiş durumdadır. Ayrıca bu yapı içerisinde bilgi de önemli bir rol üstlenmektedir. Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır. Hammaddeleri elde tutmak değil, bilginin ve bilgi teknolojilerinin elde tutulması ülkeler ve işletmeler için yeni gerçek kabul edilmektedir.
İşletim sistemlerinin gelişmesi, bilgisayarların güçlenmesi, kişisel bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve hayatı kolaylaştırmasıyla beraber yeni bilgi alanları da ortaya çıkmış, bireylerin ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik yazılımlarda gelişmeye başlamıştır. Bugün birçok yazılım gündelik hayatımıza girdiği gibi istisnasız bütün iş dallarında kullanılmaktadır. Günümüzde her işletme bulunduğu sektöre, kendi koşul ve gereksinimlerine uygun ihtiyaç duyduğu yazılıma yatırım yapabilmektedir. Elle yapılan birçok iş, teknolojideki bu hızlı değişimden ve beraberindeki gelişmeden etkilenmiş, işin daha hızlı ve daha kısa bir sürede yapılması sağlanarak zamandan ve kaynaktan tasarruf edilmesi sağlanmıştır.
Ağ teknolojilerinin gelişmesiyle beraber, bilginin kişi ve kurumlar arasında etkin bir şekilde paylaşılması iş verimliliğinde artış sağlamakta ve elde edilen bilgi mekândan ve zamandan bağımsız değere dönüştürülebilmektedir. Burada önemli olan kişi veya kurumların kendi sektörlerine uygun sistemi veya ihtiyaç duydukları yazılımı doğru bir şekilde seçebilmeleridir.
Günümüzde tek bir yazılımla da her şey halledilebilir demek mümkün değildir. Farklı alanlardan örnekler verelim. Adobe ailesinin resim işleme, tasarım ve grafik üzerine kurulmuş, vektörel tabanlı bir resim düzenleme yazılımı olan photoshop programı ile düşündüklerinizi ekrana yansıtabilirsiniz. Ancak bir tasarımcının Photoshop dışında diğer tasarım programlarını da çok iyi bir şekilde kullanabilmesi gerekir. Mesela Macromedia ailesinin kartvizit logo, yazı mizanpaj olarak kullanılan Freehand veya katalog, broşür ve amblem çalışmaları için kullanılan Corel Draw yazılımı gibi. Bunların dışında kitap tasarım olanaklarını kullanarak uzun belge projelerinde kolaylık sağlayan QuarkXpress programlarını kullanabiliyor olmakta tasarım sektöründe yer alan firmaların ve bu sektörde görev alanların bir adım öne çıkmasını sağlamaktadır. Bu listeyi daha da genişletmek isteyenler baskı, multimedia ve grafikler için hazırlanmış Adobe Illstrator programını veya son yıllarda dergilerin, gazetelerin, kitap yayıncılarının ve reklam acentelerinin tercih ettiği Indesign programını da tercih etmelidirler.
Başka bir örnek, donanım ve yazılım sektöründeki gelişmelere bağlı olarak mimari yazılımlarda da ilerleme kaydedilmiş olmasına verilebilir. Öncesinde elle hazırlanması haftalar süren paftalar, mimari yazılımların gelişmesine paralel olarak daha kısa sürede ve daha az zamanda hazırlanabilir hale geldi. İki boyutlu çizimden 3 boyutlu modellemeye geçildi. Bunun sonucunda hazırlanan iki boyutlu çizim 3 boyuta dönüştürülmekte, otomatik olarak kesitleri alınabilmekte, malzeme ve ışık etkisiyle foto gerçekçi resimler elde edilebilmektedir. Örneğin Autodesk firmasının ürettiği AutoCAD yazılımı ile 2 boyutlu çizimleri kısa zamanda oluştururken, 3ds max yazılımıyla gerçek hayatta olabilen ama gerçekte olmayan tasarımları yapma olanağı elde edilebilmektedir. Bu ve sayısını artırabileceğimiz diğer yazılımlar örneğin birçok mimarın tercih ettiği ArchiCAD, ADT Revit, ya da makine mühendislerinin ve teknikerlerinin daha çok tercih ettiği MDT- Inventor veya Solidworks, ya da harita mühendislerine ve teknikerlerine hitap eden NetCAD, ArcView GIS gibi yazılımlar, üniversite diplomasını tamamlayan tüm teknik kişilerin iş hayatı için ön koşul olmuştur. Aynı şekilde İnşaat Mühendislerinin teknik bilgilerini tamamlayan SAP2000, STA4-CAD, Primavera yazılımlar da ihtiyaç haline gelmiştir.
Sonuç olarak; ileriyi gören, orta ve uzun vadeli hedeflerini oluştururken ve planlama yaparken ihtiyaç duyulan yazılımı önceden belirleyen, teknolojiyi doğru kullanan, veriyi kullanılabilir bilgiye dönüştürebilen, bu çabaların ve yatırımların uzun vadede fazlasıyla geri döneceğini tahmin edebilen kişi ve kurumların ön plana çıkacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.
 

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
1,209
Tepkime puanı
38
Web sitesi
www.grafink.org
komşu komşunun külüne muhtaç... ancak, kodcu olabilecek birinin grafikerliği seçmesi ne kadar yalnışsa, grafiker olabilecek birnini kodculuğu seçmesi de o kadar yanlıştır.

sözünü ettiğim bu A ve B kişisi asla hayatlarında tatmin bulamazlar.

birbirinden apayrı 2 disiplin

birbirine karşıt bir şekilde kıyaslanamaz...

o yüzden bu anket saçmadır.
 
Üst