Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çok bunaldım :'(

ilaydadles

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar;
Uzun bir zamandır grafikerler.netten uzak kaldım. Burada herkesi kendime yakın hissettiğim için sizlerle paylaşma ihtiyacı hissettim çünkü artık çok bunaldım. Özel bir firmada 2 yıldır grafikerlik yapıyorum. Aslında grafikerlik+bütün ayak işleri de denebilir. İki saat içinde benden 5-6 adet tasarımı bitirmemi istiyorlar ki bunu yapmam mümkün değil. Daha doğrusu sağlıklı birşeyler verebilmem için önce kafamda bir profil oluşturup ondan sonra devamını getirirsem benim için problem kalmayacak. Ama benden hem tasarımlar ve aynı anda bitirmek için daha bir sürü iş veriyorlar. En sinir olduğum nokta ise, "2 saat içinde hazır olsun" lafı. Sanki hazır birşey alıyorum şak diye çıkarıyorum. Karşımdakinden sadece işime biraz saygı göstermesini istiyorum ama nerdeee. O kadar stres altındayım ki 2 yıl bana bir ömür geldi ve sanırım bu çok sevdiğim mesleği bırakacağım. Başımdan geçenleri anlatsam bir sayfayı doldururum çünkü çok doldum. Yanımda olmanıza ihtiyacım var :crying:

_sinestezi_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mesleği bırakmak yerine başka bir şirkette matbaada vs. bir yerde işe girmeyi denesen daha mantıklı değilmi? :/

ilaydadles

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
O kadar çok yere başvurdumki.

Zaten yanlış yere konu açmışım. Şimdi farkettim.

emrahdemirci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Aslında bu konuda dernekleşip emeğimizin sömürülmesine engel olmamız lazım. Firmalar grafik tasarımcı alırken kendilerine bir makine aldıklarını zannediyorlar. İyi fikirlerin çıkması için zamana yayılması gerektiğini düşünmüyorlar. Bende 10 senedir emek verdiğim mesleğimi son 2 yıldır çalıştığım şirket yüzünden bırakmayı düşünüyorum.

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu sıkıntıları yaşadığınız için son derece üzgünüm arkadaşlar. ancak bu sadece bizim mesleğimize ait bir yaklaşım değil. Türkiye'nin genel sorunu zaten işe alınmış kişilerin lokalize olarak çalıştırılmamasıdır. Yani muhasebeye alınanan kişinin çay demlemesi, paspas çekmesi, fotokopi çekmesi, bankalara gitmesi gibi istekler; grafikerden de aynı şeyleri istemek vs. bunun nedeni hem kurumsallaşamamak hem de piyasa rekabetinden etkilenmemek adına az işçi ile çok işi başarma güdüsü. bu nedenle hangi mesleği seçerseniz seçin durum aynı olacaktır. Nakliye firmasında şöför olsanız hammal da olacaksınız, muhasebeci olursanız sekreter olacaksınız, çöpçü olsanız yol kazıcı da olacaksanız, aşçı olsanız temizlikçi de olacaksınız yani kısacası hem bir departman için girip çok yerde çalışacaksınız. yani grafiker ilanlarında web tasarım bilgisi istemenin anlamını düşünün mesela. bu gibi şeyler çok fazla sadece bizim mesleğimizle ilgili değil. Yalnız sorunlardan bahsederken de kendi hatalarımızdan da bahsedelim. öyle ki işe ilk başladığınız dönemlerde de bu şekilde yaklaşır işyerleri ancak o zamanlar bu yaptırımlar size koymaz, çünkü yenisinizdir ve hem şevkiniz vardır hem de yeni olmanın verdiği göze girme hevesi. herkes aynı hataya düşer, yardım amacıyla yaptığınız şeyler zamanla sizin göreviniz olur çıkar. siz iş yerinin eline ipi önce tutuşturup emret sahip deyip sonra da sizi kölelikten azad etmesini bekleyemessiniz. bu nedenle ya en başından birey olduğunuzu ve sizin işyerine değil onların size ihtiyacı olduğunu hissettirmediğiniz sürece bu böyle sürüp gider. e tabiki bir not daha . iş hayatında ne olursa olsun işyerinizden avans istemeyin, günlük yaşantınızı işyerinizde anlatmayın, yaşam zorluklarınızı asla hissettirmeyin. çünkü siz ne kadar bağımlı bir insan olarak kendinizi gösterirseniz sizden talepler de o derece artar. bağımsız güçlü ve her zaman kendine bakabilen bir birey olduğunuzu hissettirdiğinizde işleriniz daha iyiye doğru gider. ben de cok yazdım ama içimden geldi ole işte. mesleği bırakmana gelince işyerini ya bırak ya da ukalaca cevap ver ve bana bi yardımcı alın işi öğrensin ben bundan sonra işyerinde iki işi birden yapamam çaycılıkta kendimi geliştiricem deyin. kolay gelsin iyi çalışmalar herkese.

LaYeR

🏆Pro Tasarımcı🏆
aaaahhhh ahh arkadaşım daha ne sıkıntılar var bu meslekte çoookk çektim bende dua et ve sabret Allsh yardımcın olsn inş. :)