Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Cool KaDıN

Benzer konular

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
genel hatlar itibari ile başarılı ancak
küçük bir iki detay var göze çarpan
birincisi kadının çenesi yok gibi :)
bir iki dırça darbesi ile hallolur.
ikincisi yüz kısmına yanağı belli edecek
bi iki rötuş yapabilirsin

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Yüz,boyun bölgelerinde gölgelendirmelerle daha başarılı olabilirdi ayrıca boyun ve koltuk altındaki çizgiler rahatsız edici olmuş biraz daha flu yada gölgeleme yaparken açık koyu tonlarla yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz küçük ayrıntılar dışında başarılı emeğinize sağlık .

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
genel hatlar itibari ile başarılı ancak
küçük bir iki detay var göze çarpan
birincisi kadının çenesi yok gibi :)
bir iki dırça darbesi ile hallolur.
ikincisi yüz kısmına yanağı belli edecek
bi iki rötuş yapabilirsin

sevgili öğrenci arkadaş
yorumunuzda başarılı demişsiniz o yüzden sormak isterim başarıdan kastınız nedir?
bir fotoğrafta ki kadın objesinin dış hatlarını pen tool ile çizip içini de insan teniyle hiç alakası olmayan bir renkle fill yapmak mı?
nerede başarı?

tek kelimeyle vasat bir çalışma
birşeyi "yaptım oldu" diye buraya eklerken biraz daha özenli olmalısınız
dış hatları çizivermek kolay fotoğraf üzerinden
ama o kahve rengiyle cart diye çizilmiş yamuk çizgilerle anlatmaya çalıştığınız gölgelerle zaten çalışmanın kalitesini göstermişsiniz

unutmadan sormak isterim "Cool Kadın" demişsiniz
Türkçenin dejenere olmasıyla dilimize girmiş cool kelimesine takmadım da bu kadının neresi "cool" siz cool deyince ne anlarsınız onu merak ettim birde
aydınlatırsanız çok sevinirim

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
Horus isimli üyeden alıntı
sevgili öğrenci arkadaş
yorumunuzda başarılı demişsiniz o yüzden sormak isterim başarıdan kastınız nedir?
bir fotoğrafta ki kadın objesinin dış hatlarını pen tool ile çizip içini de insan teniyle hiç alakası olmayan bir renkle fill yapmak mı?
nerede başarı?
Amacım olumsuz eleştiri yapmak değil
karşımdaki kişinin tecrübe düzeyini bilmiyorum
ben genel olarak çizime başarılı dedim kendimce gördüğüm eksikleri de belirttim
müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz sözü benim için genel bir hayat felsefesidir.

caution

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sevgili öğrenci arkadaş
nerede başarı?

ama o kahve rengiyle cart diye çizilmiş yamuk çizgilerle anlatmaya çalıştığınız gölgelerle zaten çalışmanın kalitesini göstermişsiniz

Türkçenin dejenere olmasıyla dilimize girmiş cool kelimesine takmadım da bu kadının neresi "cool" siz cool deyince ne anlarsınız onu merak ettim birde

ben her çalışmayı basamak olarak görüyorum ve o basamaklardan tek tek çıkmayı yeğlemişimdir her zaman. teknik yanlış olabilir hatalı olabilir bunları tabi ki belirtin ama şevk kırıcı yorumlar bunlar ...hiç koyma gibisinden.. çok yanlış siz de bu yorumu hiç yapmamış olabilirdiniz.zorunlu değilsiniz.

caution

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler..öğrenciyim bilginize..

karantina

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
deryademir83.blogspot.com
sevgili öğrenci arkadaş
nerede başarı?

Yorumunuz gerçekten sert ve kırıcı olmuş.Eğer bu siteye sadece mükemmel yada vasat olmayan çalışmalar konacaksa hiçbirimiz çalışma sunmayalım.Arkadaş öğrenciyim demiş belli ki yeni yeni öğreniyor herkesin Allah vergisi yeteneği olmuyor malesef.Bu eleştirileriniz yerine tecrübelerinize dayanarak arkadaşa daha yapıcı yorumlar yapmanızı beklerdim.Kimsenin avukatı değilim ama bu yoruma gerçekten üzüldüm.

Çalışmaya gelince;Oje ve ruj rengi uyumsuz olmuş.Gölgelendirmeleri daha da yoğunlaştırırsan çalışman daha güzel olacaktır.Tranparan değerleriyle oynarsan daha gerçekçi olacağına inanıyorum.İnanıyorum ki diğer çalışmalarında daha iyi olacaktır yavaş yavaş,çok çalışarak,bol bol gözlem yaparak herşey daha güzel olacaktır.

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Öncelikle bahsettiğiniz gibi her çalışma bir basamaktır kesinlikle her yaptığımız çalışma gözümüzde en iyisi oluyor ama bir sonrakini yaparken aslında diğer çalışmamızın ne kadar eksik olduğunu farkeder ve yenisinde eksiklerimizi kapatmaya çalışırız.Tablet ilemi çiziyorsunuz bilmiyorum ama biraz daha gölge ve ışık vermeye başlarsanız daha da güzel olduğunu görebilirsiniz.Genel olarak da yorumlar bu doğrultuda anladığım kadarıyla.Başarılar diliyorum,bir sonraki çalışmanızı bekliyorum:)

Son düzenleme:

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
ilk çalışmanız ise başarılı:)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Horus a katılmakla beraber, site içi veya genel ilüstrasyon çizimlerini takip etmenizi ve bol bol çizim yapmanızı öneriyorum.

Aslında daha güzel olabilir çalışmanız ama basamak olarak gördüklerinizden basamakları ikişer ikişer atlamak yerine teker teker çıkmanız daha sağlıklı.

Ten rengi, baş parmağın olmayışı, dudaklar, dişler...Hatalar üstüne düşüldükçe düzelebilir..

Çalışmalarınızı eklerken kullandığınız programları, yapam aşaması (mouse, tablet) gibi bilgilendirici detayları yazmayı unutmamalısınız ki yeni başlayanlar içinde yönlendirici(basamak) olsun..
Kolay gelsin.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
genel olarak benim yorum ve eleştirilerime laf atan arkadaşlara cevap vereyim
her gördüğünüz çalışmaya "başarılı" diyecek seviyedeyseniz önünüzde alacağınız çok uzun bir yol var demektir

bu gibi her çalışmanın bir basamak olduğunu bilecek kadar tecrübem var endişe etmeyin
sevgili annemin karnında sıkıntıdan sanat eserleri yaratmıyordum ben
ancak her seferinde üstüne basa basa belirtiyorum ve maalesef siz gibi temiz kalpli insanlarımız anlamamakta ısrar ediyorlar
ben üstte ne yazıyorum hemen altında bir başka öğrenci "inşallah bu seviyelere gelebiliriz" yazıyor
alın işte çiçek böcek başarılı aferim koçum yürü be aslanım yorumlarınızın sonucu yetişen nesil

konuyu açan arkadaşa hatırlatma ;
öğrenci iseniz ne değişiecek ki flood yaparak bunu belirtme arzusu duymuşsunuz yeniden?

madem bu kadar kaba eleştirilerim devam edeyim bari belki anlayan bir kulak duyar sesimi

bir üyemiz çalışmanın daha güzel görünmesi için oje-ruj renginin uygunluğuna değinmiş
bir öğrenci için gösterilmesi gereken doğru yol budur aslen öyle değil mi?
sen ojeyle rujun rengini tuttur yeter, dudakların yamukluğu, anatomik hatalar, keskin hatlar, fotoğraf üstünden kabaca yapılmış çizim, gölge niyetine kullanılmış tuhaf çizgiler....
bunların bir önemi yok
ruju ve oje yi atlama yeter
bak onuda tutturursanız o zaman mükemmel olacak çalışma ve " inşallah bu seviyeye gelebiliriz" diyen diğer öğrenci arkadaş ta bu topik sayesinde illustarsyon sanatının tüm erdemlerine nail olacak

lütfen bir silkelenin ve kendinize gelin
öğrenci olmak, bir işte yeni olmak başka birşey, özensiz bir çalışmayı eleştiriye sunmak bambaşka birşeydir
forumda, forumu bırakın google da bir arama yapıp örneklere bakmak, bu örneklere yapılan eleştirilerden ders çıkarmak bu kadar mı yorucudur?
okulda size öğretilen sadece çiz ve boyamıdır?

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
horus eleştirilerinde %100 haklı olabilirsin ancak üslubun konusunda aynı şeyi söylemek imkansız.
herkes senin kadar profesyonel olmayabilir.eleştiri yapanlar neticede bu işte olan tecrübeleri ile orantılı olarak eleştiri yaparlar sen yapılan işi eleştirmenin ötesine geçip
insanların yorumlarınıda eleştiriyorsun ki buna hakkın yok.
ve tekrar söylüyorum yapılan eleştiriler insanların tecrübeleri ile doğru orantılıdır.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
horus eleştirilerinde %100 haklı olabilirsin ancak üslubun konusunda aynı şeyi söylemek imkansız.
herkes senin kadar profesyonel olmayabilir.eleştiri yapanlar neticede bu işte olan tecrübeleri ile orantılı olarak eleştiri yaparlar sen yapılan işi eleştirmenin ötesine geçip
insanların yorumlarınıda eleştiriyorsun ki buna hakkın yok.
ve tekrar söylüyorum yapılan eleştiriler insanların tecrübeleri ile doğru orantılıdır.

kişilerin yorumlarını eleştiriyorum evet ama neden?
1- olmadık şeylere methiyeler düzdükleri için
2- onlar kendilerinde benim yorumlarımda ki üslubu eleştirme hakkını gördükleri için
siz de hala benim üslubumdasınız

burada grafiker olduğunu iddia eden yada olma yolunda olduğunu söyleyen binlerce insan acaba kendilerine hiç sormazlar mı "bumudur tasarım, bumudur okullarda öğretilen, bumudur yaratıcılık" diye?
bir kişi çıkıcak, bir fotoğrafın etrafından pen tool la çizecek, sonra basacak fill i oldu bitti
sonra bunu burada yayınlayacak ve yorum bekleyecek
yapmayın allah aşkına o halde 5 yaşında ki oğlumun yaptığı boyamaları da ekleyeyim ben buraya
sonuçta ben çizimi veriyorum o içini dolduruyor dümdüz renklerle
anlatabildim mi ne demek istediğimi?

bırakın benim mesajlarımı çalışmaya odaklanın isterseniz sadece
ben bu denli basit çalışmaları yapıp, ortaya koyduğu işte harcanmış birkaç dakika dışında başka birşey olmadığını farketmeyen kişiler çalışma eklediğinde de, sonra birileri kalkıp onları pohpohladığında da aynı bu üslupla yanıt vermeye devam edeceğim
forum kurulduğu günden beri bunu yaptım ve inanın hiç te pişman değilim

benim bu tarz yorumlar yapmamı istemeyen varsa kalkıp bu gibi arkadaşlara yaptığının aslında ne tasarım, ne yaratıcılık nede başka birşey olduğunu, hele hele illustrasyon hiç olmadığını, olsa olsa el alıştırması için yapılmış basit bir çizim olduğunu anlatsın, çalışmayı ekleyende bunu efendi efendi kabullensin, onun ulaştığı seviye çok matah bir yermiş gibi "inşallah bu seviyelere geliriz " diye yorum yapan olduğunda da birisi "hop birader orda dur bakalım" desin o zaman ben susarım

bakın sizler "müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz " kendinize düstur seçerken bu seviyeyi çok üst görüp inşallah bu seviyelere geliriz diyen arkadaş bir topik açmış
başlığını bir inceleyin belki beni anlarsınız
https://www.grafikerler.net/bu-resim-gibi-yapmayi-ogretin-para-kazanicam-t47352.html
hadi ona da müjdeleyin de para kazansın bu işi hakkıyla yapan birçok kişi işsiz gezerken

saygılar efendim

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu sitedeki amaç nedir polemik yapmak mıdır
yoksa yapılan işi eleştirmek midir
yapılan işi eleştirme hakkına tabiki
sahipsiniz ancak insanların yorumlarını
eleştirme hakkına sahip değilsiniz
daha önce de belirttiğim gibi,
herkes kendi tecrübesine göre
iş ve eleştiri yapacaktır

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
hala neredesiniz anlayamıyorum ki ben
polemik olayın neresinde bana onu gösterin
ben çalışmayı yorumlarken siz ve sizin gibi birkaç kişi daha neden benim yorumumu ve üslubumu eleştirdiniz? size bu hakkı kim verdi?
siz başlattınız bende doğrumu savunuyorum bütün olay bu
eğer hala ısrarlıysanız bana bu çalışmayı yorumlayın sadece
neden takıldınız ki bana?

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
bu sitedeki amaç nedir polemik yapmak mıdır
yoksa yapılan işi eleştirmek midir
yapılan işi eleştirme hakkına tabiki
sahipsiniz ancak insanların yorumlarını
eleştirme hakkına sahip değilsiniz
daha önce de belirttiğim gibi,
herkes kendi tecrübesine göre
iş ve eleştiri yapacaktır

'' bu sitedeki amaç nedir polemik yapmak mıdır '' soru sordunuz...

çalışma üzerine her hangi yorum olabilir, ille de olumlu bir yorum değil... Horus çok net bilertı anatomik hataları var diye neden siz onun yorumlara üzerine yorum yapmayi polemik yaratıyorsunuz?

''herkes kendi tecrübesine göre iş ve eleştiri yapacaktır'' - evet, öyle, o zaman ne için lazım konu dağatmak? bir birimize biraz daha dikkatli olalım

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Arkadaşımız öğrenci belki bu çalışmalarının başında ama şu varki herkez belli bir fotografı kenarların dakupe edip içini düz bir renge boyayabilir.Amaç biraz daha teşvik etmek çalışma yarım çünkü boya ile doldurduktan sonra hiç bir işlem yapılmamış gölge vs. gibi

Uslup herkeze görede değişir,bence usluptan çok ne denmek istediğine takılın bazı sözler insanı kamçılar hırsla çalışmasına sebep olur.Kral çıplak olayını bilirmisiniz iki uyanık ve kendini yormak istemeyen terzi krala üzerinizdeki elbise çok güzel der ve o hevesle yürür kendinin iyi göründüğüne tüm inanmışlığıyla,kimsede kırılmasın diye bir şey söyleyemez, en sonunda gördüğünü söyleyen bir çocuk bağırır kral çıplak diye,yaptığımız işin birgün birileri tarafından yüzünüze haykırılmasını istemiyorsanız bu yolda ilerlerken tüm eleştrilere açık olmanız gerekir.Çalışma gerçekten çıplak kalmış biraz gölge ve üzerindeki detaylarla çok daha güzel olabilir.

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar grafik tasarım konusunda hepiniz benden daha tecrübeli olabilirsiniz.
yapılan işde benim görmediğim hataları da görebilirsiniz tüm bunlara saygım vardır.
ancak ben en azından haddimide hakkımı da bilirim.
sizler yapılan işi eleştirebilirsiniz ancak benim veya başkalarının işle ilgili yorumlarını
eleştirme hakkına sahip değilsiniz. eleştirirseniz polamiğe yol açmış olursunuz ki
bu çalışma da önüne geleni eleştiren ben değilim.
insanların düşüncelerini kısıtlama veya yönlendirme hakkına da kimse sahip değildir.