İhracatçı firmaların bir finansman kaynağı olarak sermaye piyasasının sunduğu imkanlardan daha geniş ölçüde yararlanmalarına, rekabetçi, iyi yönetilen, halka arza uygun bir kurumsal yönetim yapısına kavuşmalarına ve kurumsal yönetim ilkelerini benimsemelerine katkıda bulunmak üzere Mayıs 2011de kurulumuz, İMKB, TSPAKB, İMKB, TAKASBANK, MKK ile TİMin taraf olduğu bir İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.
Protokol kapsamında halka arz ile kurumsal yönetim ilkeleri konusunda bilgilendirici ve yol gösterici eğitim ve seminer faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlanmakta olup bu yöndeki faaliyetler sürdürülmektedir.
Söz konusu girişim SPK, TOBB, İMKB ve TSPAKB işbirliğinde yürütülen Halka Arz Seferberliğini de tamamlayıcı niteliktedir ve hedef şirket kitlesinin kurumsallık ve ölçek bakımından halka arz potansiyelinin yüksek olduğu göz önüne alındığında, piyasa derinliğinin artırılması ve piyasa disiplini ile yatırımcının korunması yönündeki diğer çalışmaları da destekleyeceği düşünülmektedir.
Bu bölümün son paragrafı kalsın (hisse senetleri borsada işlem görmeyen halka açık şirketleri 55inin
)