Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel 12 Fountain Problemi

jahoon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selamlar,

Corel 12'yi yeni kurdum. Fakat Fountain seçeneklerinden herhangi birisini seçtiğimde program kapanıyor. Bazen direkt olarak kapanıyor bazende "corel 12 çalışmayı durdurdu" diye.
Nette bu problemi araştırdım lakin bir çözüm henüz bulamadım. Zaten arama yaptığımda çoğunlukla İngilizce çözümler var. Yardımcı olabilecek arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim. Bu arada ne olur ne olmaz sistemin bazı özelliklerini de belirteyim dedim.

Windows Sürümü : Windows 7 Ultimate (Güncel)

İşlemci : Core İ7 2.93

Ram : 8 GB

Sistem Türü : 64 Bit

VGA : 2 GB 256 Bit.

Benzer konular

jahoon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Fikir de alabilirim. Bu arada şunu söylim, 3 tane ayrı kişilerden aldığım Corel'in 3'üde aynı hatayı verdi. NetFramework falan araştırdım biraz ama değişen bir şey yok malesef. Başkasında çalışan program bende çalışmıyor. Anlamadım gitti :)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
sorunuza ben cevap vereyim, mevcut işletim sisteminizden kaynaklı;
ne yapılabilir?
Win95 , Win98 işletim sisteminde bu sorunları yaşamayacağınız aşikar

şimdi ben bir soru sorayım izninizle;

neden CorelDRAW 12 ?
8 ay sonra X6 (V16) çıkacak bu ısrar nedir V12 diye;

konfigürasyon özelliklerinizde ;
Windows Sürümü : Windows 7 Ultimate (Güncel) İşlemci : Core İ7 2.93 Ram : 8 GB Sistem Türü : 64 Bit VGA : 2 GB 256 Bit.

iyi bir performans kurun X3 - X4 - X5 bakın rahatınıza

jahoon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ne yapılabilir?

neden CorelDRAW 12 ?

Windows Sürümü : Windows 7 Ultimate (Güncel) İşlemci : Core İ7 2.93 Ram : 8 GB Sistem Türü : 64 Bit VGA : 2 GB 256 Bit.

iyi bir performans kurun X3 - X4 - X5 bakın rahatınıza

Aslında Corel X5 kullanıyorum. Fakt değerli matbaamız ısrarla 12 kullanıyor. İşleri pdf de göndersem renk problemi yaşıyoruz. Ben de kendimce çözüm oalrak 12 kurdum. Yaptığım çalışmaları 12 ye importladığımda inanılmaz renk farkı ile karşıalştım. Bu yüzden 12 :)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
hayır efendim burda durun şimdi !
siz X5 'i kullanmaya devam edin,
save as bölümünden ya cmx5 yapar,
yada V12 göre kayıt edersiniz, hiçbir sorun yaşamazsınız!
bırakın artık kafasından icat uyduran matbaacıları
o kendini güncellesin

jahoon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hayır efendim burda durun şimdi !
siz X5 'i kullanmaya devam edin,
save as bölümünden ya cmx5 yapar,
yada V12 göre kayıt edersiniz, hiçbir sorun yaşamazsınız!
bırakın artık kafasından icat uyduran matbaacıları
o kendini güncellesin

Tekrar güzel söylediniz. Ben zaten X5'den V12 olarak kaydediyorum. Ama gelinde bunlara anlatın işte. Neyse ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Ben araştırmaya devam edeyim biraz daha :)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
ne yapılabilir?

neden CorelDRAW 12 ?

Hocam alışık olmadığımız bir şekilde topu taca mı attınız ? jahoon arkadaşımız veya başkası hem V12 kullanıp hem de Fountain Fill özelliğini kullanamaz mı ? ...
( Ben de her iki versiyon da mevcut ve sorunsuz )

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Hocam alışık olmadığımız bir şekilde topu taca mı attınız ? jahoon arkadaşımız veya başkası hem V12 kullanıp hem de Fountain Fill özelliğini kullanamaz mı ? ...
( Ben de her iki versiyon da mevcut ve sorunsuz )

aynen öyle sayın şeker;
plase yok, taç var !

musti790

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.codermen.com
Selamlar,

Corel 12'yi yeni kurdum. Fakat Fountain seçeneklerinden herhangi birisini seçtiğimde program kapanıyor. Bazen direkt olarak kapanıyor bazende "corel 12 çalışmayı durdurdu" diye.
Nette bu problemi araştırdım lakin bir çözüm henüz bulamadım. Zaten arama yaptığımda çoğunlukla İngilizce çözümler var. Yardımcı olabilecek arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim. Bu arada ne olur ne olmaz sistemin bazı özelliklerini de belirteyim dedim.

Windows Sürümü : Windows 7 Ultimate (Güncel)

İşlemci : Core İ7 2.93

Ram : 8 GB

Sistem Türü : 64 Bit

VGA : 2 GB 256 Bit.

Aynı sistemde farklı corel sürümü kullanıyor musunuz?

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Benim bildiğim kadarıyla Corel Draw x4 & x5'teki bazı efektler x12'de düzgün çıkmıyor, sebebide, sonradan eklenen veya geliştirilen bazı efektlerin x12'de olmadığı için kaydederken(Konvertlese dahi) düzgün çıkmıyor. Adamlar gereksiz yerde versiyon yükseltmiyorlar.

musti790

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.codermen.com
Evet Corel X5 kullanıyorum.

Büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyor.Çünkü bir tanıdığım da aynı şekilde sizin kullandığınız sürümlerin ikisini de kullandı daha doğrusu kullanamadı diyeyim.Israrla dedi ki ben eski sürüme alıştım yeniye alışana kadar bunu kullanayım dedi.Sistemine yeniden işletim sistemi kurulumu yapıldıktan sonra X5 i kurduk ve düzgünce çalıştı.Bence ikisinden birini seçin kullanmak için.Ayrıca şunuda belirteyim 12 eski bir sürüm dosyaları Win 7 ye uygun olmayabilir.Sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir.Veya X5 ile 12 aynı sürücü içerisindeyse Yani C sürücüsüne kuruluysa, eski sürümü farklı bir sürücüye de kurabilirsiniz.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Cevap yazmadan önce sanırım kimse eski yazıları okumuyor. Bende hem v12 hem de X5 var ikisi de sorunsuz çalışıyor. Neden cevap yazanlar çözüm yoluna gitmiyorlar? ...

jahoon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyor.Çünkü bir tanıdığım da aynı şekilde sizin kullandığınız sürümlerin ikisini de kullandı daha doğrusu kullanamadı diyeyim.Israrla dedi ki ben eski sürüme alıştım yeniye alışana kadar bunu kullanayım dedi.Sistemine yeniden işletim sistemi kurulumu yapıldıktan sonra X5 i kurduk ve düzgünce çalıştı.Bence ikisinden birini seçin kullanmak için.Ayrıca şunuda belirteyim 12 eski bir sürüm dosyaları Win 7 ye uygun olmayabilir.Sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir.Veya X5 ile 12 aynı sürücü içerisindeyse Yani C sürücüsüne kuruluysa, eski sürümü farklı bir sürücüye de kurabilirsiniz.

En son denediğim CorelDRAW 12 'yi, hem X5 hem 12 yi aynı anda kullanan bir arkadaşımdan almıştım. Onun işletim sistemide 64 bit Win7. Yani aynı anda çalışmalarında sıkıntı yok. Böyle bir şey de olamaz bence.

Benim tahminim ki büyük ihtimalle bu; netframework 4.0... yada frameworklerden herhangi bir dosya. artık bilemicem şimdi :) bir çok oyun ve programların düzgün çalışmasında yardımcı olan frame'ler bazende böyle gıcık problemlere sebep olabiliyor.

Not: Halâ araştırıyorum :)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
buyrun o zaman sizden alalım, ilgili açıklamayı;
CorelDRAW belgelerini CMX olarak kaydederseniz dosyayı bozma ihtimali çok yüksek. Özellikle de bol efektli bir çalışmaysa efektlerin bozulmasına sebep olabilirsiniz.

CMX biçimini genelde basit vektörel çizimler için kullanmaya çalışın.

jahoon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eveet... İki günlük araştırma sonucu kesin olmamakla birlikte %80 :D Win7 64 Bit. Çünkü yaptığım bir çok araştırmada ve okuduğum tüm yazılarda aynı şikayet sıfır cevap :D hatta bu sitede de bu konu daha önce açılmış. (Ben bunu araştırmayıp hemen hazıra konmak istemişim bundan dolayıda kendimi kınıyorum.) İşte konu :)

https://www.grafikerler.net/corel-12-kullan-yorum-yeni-pcde-i-lem-duruyor-t114401.html

Lâkin ben çabuk pes eden biri değilimdir. Araştırmaya devam edeceğim. Çünkü Hiç bir firma eski de olsa programlarını yeni nesil işletim sistemlerine uyumsuz bir şekilde sunmaz. Ya benim pc de yada yazılımda bir yerde bir problem olduğuna inanıyorum. Umarım çözeriz :)

Saygılar arkadaşlar.