Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel 12 Fountain Problemi

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu aşamadan sonra biraz saçma olabilir ama Corel 12'yi TAMAMEN kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi ? ...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
CorelDRAW belgelerini CMX olarak kaydederseniz dosyayı bozma ihtimali çok yüksek. Özellikle de bol efektli bir çalışmaysa efektlerin bozulmasına sebep olabilirsiniz.

CMX biçimini genelde basit vektörel çizimler için kullanmaya çalışın.

orada iki öneride bulunmuşum ben ya cmx yapar yada V12 göre kayıt edersiniz demişim direk cmx desem ; evet effectlerde ve degradelerde sorun yaşar, ama Save as versiyon 12 şeklinde kayıt edin, hiç bir sorun yaşamazsınız ...... çözümünüde yok sayamazsınız, sayın, K.Çakır :)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
orada iki öneride bulunmuşum ben ya cmx yapar yada V12 göre kayıt edersiniz demişim direk cmx desem ; evet effectlerde ve degradelerde sorun yaşar, ama Save as versiyon 12 şeklinde kayıt edin, hiç bir sorun yaşamazsınız ...... çözümünüde yok sayamazsınız, sayın, K.Çakır :)
CorelDRAW'da sorun yaşayan bir kişi dosyasını cmx kaydederek daha fazla sorun yaşayabilir ve sizin gibi Corel üstadı birinden bu cevabı almışsa da pekala güvenerek bu işlemi gerçekleştirebilir. Bu da geri dönülmez sorunlara neden olabilir.

Çözümü yok saymıyorum, sadece bilmeyenler için bir uyarıda bulunmak istedim Sayın Vardar.

musti790

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.codermen.com
En son denediğim CorelDRAW 12 'yi, hem X5 hem 12 yi aynı anda kullanan bir arkadaşımdan almıştım. Onun işletim sistemide 64 bit Win7. Yani aynı anda çalışmalarında sıkıntı yok. Böyle bir şey de olamaz bence.

Benim tahminim ki büyük ihtimalle bu; netframework 4.0... yada frameworklerden herhangi bir dosya. artık bilemicem şimdi :) bir çok oyun ve programların düzgün çalışmasında yardımcı olan frame'ler bazende böyle gıcık problemlere sebep olabiliyor.

Not: Halâ araştırıyorum :)

Anladım :).Benim üstte açıkladığım olay Xp de olmuştu belkide işletim sisteminde bir sorun vardı bilemeyeceğim.Yine sorununuzla ilgili bende birşey bulursam yardımcı olmaya çalışırım :)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu konuyla ilgili olarak konu açmaya gerek duymamıştım ama hazır konusu açılmışken X5'de yaptığım çalışmaları v11 (v12'den emin değilim) olarak kaydettiğim zaman sorun çıkıyor. Başka bir yere kesim vs. işlemleri için gönderiyorum bu sebeple v11 kaydediyorum gönderdiğim yerde dosya açılmıyor bu sebeple dosyayı kopyalıyorum v12'ye atıp v11 olarak kaydediyorum sorun kalmıyor. Bende sırf bu sebeple iki versiyon aynı anda yüklü.