ben photoshop'ta corele girmeden bütün fotoğrafları cmyk moduna ve 300 dpi' a çevirmiştim zaten... sanırım bu durumda tekrar convert to bitmap yapmama gerek yok....
corel nimetlerinden RGB ‘yi CMYK ‘ya çeviren çevirme esnasında resim üzerindeki hiçbir effect yada özel işleminizi bozmadan resim moduna çeviren macro 'yuda kullanabilirsiniz ki ben size ısrarla bunu tavsiye ediyorum. bir kontrol ederseniz hiç bir şey kaybetmezsiniz, Forumda Free CorelDRAW Makroları diye aratırsanız bu eklentiye ulaşabilirsiniz.
bir de mesela elimde 30 sayfalık bir dosya var corelde... bu parttaki tüm metinleri tek bir hamlede convertleyebiliyor muyum yoksa tek tek metinleri seçip ctrl+Q mü yapmalıyım..
Çalışma sayfalarınızın her biri için;
Edit -> Select All -> Text dersiniz ve Corel size bütün textleri seçer bir şeye dokunmadan Ctrl + Q basarsınız yada Arrange/Convert to Curves diyebilirsiniz.
unuttum yazmayı: fotoğraflar Tİf formatında....
Neden tiff? özel bir nedeni var mı? Tiff dosyalarının mb Jpg 'e göre büyüktür,
bence Jpg kalmasında bir sakınca yoktu.
dosya boyutları kimisinde 4 mb kimisinde 50 mb.
burada bir yanlışım var mı acaba..
teşekkürler..
kullandığınız resimlerin ebatlarıyla alakalı bir durum. Örnek 13 cm. x 9 cm. bir resmin 300 dpi çözünürlükte dosya boyutu diyelim ki 2 mb. ise
18 cm. x 13 cm. bir resmin yine 300 dpi çözünürlükte dosya boyutu 4 mb. gibi olur ama sizin bahsettiğinizin sebebini siz bileceksiniz.
çünkü; resimler internetten edinilme mi? yoksa dijital bir makine çekimi mi? yada resimlerle PS de ne gibi uygulamalar yapıldı bunların cevapları sizde.
bence PDF olarak gönderebilirsiniz çalışmalarınızı matbaaya,
burada bir iki önemli noktayı dikkat etmeniz gerekir.
Corel diğer vektör programlarına nazaran PDF oluşturma ve açma konusundan
daha başarılıdır.
Hiçbir renk kaybı olmadan, dilerseniz
fontların tamamını konvertleyip,
dilerseniz fontları konvertlemeden
PDF belgesine gömebilirsiniz. Görüntüleri dilerseniz
downsample yapabilir ya da yapmadan da
maksimum JPEG sıkıştırma uygulayarak baskıya gidecek şekilde dosya boyutunu küçülterek PDF oluşturabilirsiniz.
PDF oluşturma ile ilgili renk ayarlarında
Native ‘yi seçip
renk profillerini kapatırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız. Çünkü ben herhangi bir sorun yaşamıyorum.
bu arada
fontları tek hamlede convertleyemezsin her sayfada Edit mensünden select all text i seçip convertleyebilirsin. yada
pdf olarak gönderdiğinde matbaacı montaj programında hazırladığında fontlarda genelde sorun olmuyo. pdf te convertlemene gerek kalmıyo yani
tif formatındaki boyutlar ebata göre değişir
photosopta yapmışsan tabi gerek yok cmyk ya çevirmene
agit77 isimli arkadaşın söyledikleri doğrudur
ben küçük ilave ile konuyu toparlayayım istedim.