Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel de pdf sorunu

mor cadı

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba herkese...
Arkadaşlar corel de önceden 250 kb lık dosyalar oluştururken bu BOYUT BİRDEN 1.5 MB i geçmeye başladı. Tasarım da: 3 sayfalık bir dökümandan oluşmakta.
Yazıların ve şekillerin üzerine sağ tıklayınca: convert to curves, convert to text seçeneği oluyor. Bunun etkeni nedir? Ayrıca PUBLISH TO PDF deyincede de bazı ayarlar var. objects kısmında vs. Döküman boyutlarını ufaltmak adına ne yapmak gerekiyor?

Acilen konuda iyi olan arkadaşlar dönüş yaparsa iyi olur.

Sevgilerimle,
Emine.

Benzer konular

alpsecen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bende corelin kendi içinde corel to pdf den haricinde corelden pdf ye çeviren ve detayları bozmadan düşük dosya boyutunda çeviren program arıyorum. ismini biline varsa lütfen buraya yazsın. matbaacıların kullandığı bir program var ama ismini ben bilmiyorum. o programı soruyorum.

invincible

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba herkese...
Arkadaşlar corel de önceden 250 kb lık dosyalar oluştururken bu BOYUT BİRDEN 1.5 MB i geçmeye başladı. Tasarım da: 3 sayfalık bir dökümandan oluşmakta.
Yazıların ve şekillerin üzerine sağ tıklayınca: convert to curves, convert to text seçeneği oluyor. Bunun etkeni nedir? Ayrıca PUBLISH TO PDF deyincede de bazı ayarlar var. objects kısmında vs. Döküman boyutlarını ufaltmak adına ne yapmak gerekiyor?

Acilen konuda iyi olan arkadaşlar dönüş yaparsa iyi olur.

Sevgilerimle,
Emine.

Convert to curves işlemi corel'daki tanımlı objelerin kırılması, nokta formatına dönüştürülmesidir. Bir text'e, yani yazıya convert to curves uyguladığınızda o yazı noktalardan oluşan bir çizime dönüşür, dolayısıyla dosya boyutunuz biraz artar. Normalde bahsettiğiniz 250 kb. boyutunda dosyalar convertlenince dosya boyutu o derece yükselmez ama kullandığınız fontdaki nokta sayısı fazlaysa olabilir. Tasarımda fotoğraf kullandıysanız onunda etkisi büyüktür.

arkadaşlar bende corelin kendi içinde corel to pdf den haricinde corelden pdf ye çeviren ve detayları bozmadan düşük dosya boyutunda çeviren program arıyorum. ismini biline varsa lütfen buraya yazsın. matbaacıların kullandığı bir program var ama ismini ben bilmiyorum. o programı soruyorum.

Corel'in publish to pdf özelliği sayesinde detaylı ayarlar yapabilir dosya boyutunu küçültebilirsin. Ama dersen ki pek fazla ayar yapmayım, küçülsün yeter, primo pdf gibi programlar var, deneyebilirsin. Adobe distiller daha profesyoneldir, profesyonellerin kullandığı bir pdf aracıdır, bana kalırsa küçülsün yeter deme, çünkü her program küçültürken birşeyin kalitesinden kırpar, adobe distiller ayarlarını öğrenip kullanmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

alpsecen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim amacımda kaliteden ödün vermeden küçük boyutlu pdhler. küçük boyut derken mesela 5 mb cdr 3 mb pdf yerine 1,5-2 mb pdf yapsın. corel da publish to pdf kullanıyorum zaten. ama yeri geliyo 500 kb corel 1,5 mb pdf oluyo

invincible

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kaliteyi düşürmeden boyutu düşürmek mümkün değil. 5 mbyte dosyayı pdf yaptığınızda, corel keyfi olarak 3 mb yapmıyor, girdiğiniz pdf ayarları değerleri sonucunda boyut o oluyor.
Ayarları düşürdüğünüzde ise kalite düşecektir, kalite terazinin bir kolundaysa boyut diğer kolunda yani..

yıldızlar Akın

🌱Yeni Üye🌱
slm corel x3 bilgisyararımda yüklü değil.x3le yapılmış bir çalışma geldi 12 de açamadım bunu nasıl değiştirebilirim.

mor cadı

🌱Yeni Üye🌱
Cevaplar gelmiş...çok teşekkürler...
Birileri bir kuyuya taş attı ve çıkarmak bana kaldı. Az sonra bir soru sormam ve yardım istemem gerek sizlerden...

invincible

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm corel x3 bilgisyararımda yüklü değil.x3le yapılmış bir çalışma geldi 12 de açamadım bunu nasıl değiştirebilirim.

Online çevirici aradım ama bulamadım, bu durumda ya CorelDraw x3 kuracaksın, ya da x3 veya üzeri versiyonlar yüklü bilgisayarlarda 12 olarak kaydedeceksin. :/