Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel de tek sayfadaki çalışmaları farklı sayfalara aktarma??

dominichammet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar başlıktanda anlaşılacağı üzere çalışırken tek sayfa üzerinde bi kaç tane tasarım yaptım şimdi bunları farklı farklı sayfalara nası atayacapım tool menusunden page layout yapıyorum ama sayfalar üst üste biniyo biri bana yardım edebilir mi acaba rica etsem?

dominichammet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hmm çok zor bir soru sordum sanırım. o kadar görüntülenmeye karşı bir cevap bile gelmemiş. Baya bilgiliymişiz CorelDraw da doğrusu..

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Bir ana sayfa (master page) mi yapmaya çalışıyorsunu? Yani yaptığınız bir tasarımın her sayfada olmasını mı istiyorsunuz? Soru bu ise Object Manager'den Desktop katmanı üstüne yeni bir katman açın ve tasarımı burada yapın. Bu katman tüm sayfalarda görünecektir.

kubrakoyn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
her bir calısmayı kopyala yeni bir sayfa acıp yapıstır ve o sayfayı kaydet.sanırım sorunun cevabı bu.

dominichammet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir ana sayfa (master page) mi yapmaya çalışıyorsunu? Yani yaptığınız bir tasarımın her sayfada olmasını mı istiyorsunuz? Soru bu ise Object Manager'den Desktop katmanı üstüne yeni bir katman açın ve tasarımı burada yapın. Bu katman tüm sayfalarda görünecektir.

aslında ben exceldeki gibi yapmayı istiyodum yani page 1 de ilk sayfa page 2 de 2.sayfa diye ama yapamadım olmadı hiç bi şekilde bu yuzden de her sayfa için farklı bir corel dosyası açtım ilgilenen herkese teşekkür ederim. Bu Forum kapanabilir.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Tamam öyleyse sayfa ekleyebilirsiniz. Dökümanda hiç bir nesne seçili değilken PageDown tuşuna basın. Sayfa ekleme penceresi çıkacak. Burada kaç adet sayfa eklemek istiyorsanız sayısını gireceksiniz. Aynı Excell deki gibi sayfalar çalışma alanının altında belirecek. PageUp ve PageDown tuşlarıyla sayfalar arasında gezinebilirsiniz. Hatta sayfaları Indesign, Quark ve Ventura'daki gibi karşılıklı olarak yerleştirebilirsiniz.

dominichammet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam öyleyse sayfa ekleyebilirsiniz. Dökümanda hiç bir nesne seçili değilken PageDown tuşuna basın. Sayfa ekleme penceresi çıkacak. Burada kaç adet sayfa eklemek istiyorsanız sayısını gireceksiniz. Aynı Excell deki gibi sayfalar çalışma alanının altında belirecek. PageUp ve PageDown tuşlarıyla sayfalar arasında gezinebilirsiniz. Hatta sayfaları Indesign, Quark ve Ventura'daki gibi karşılıklı olarak yerleştirebilirsiniz.

Evet bunu sormuştumm bende. Çok teşekkür ederim yardımınız için. Çok işime yaradı ;)
Indesign daki gibi nasıl karşılıklı yerleştirebilirim sayfaları peki?

nujin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanırım baya uzun süre önce yazmışsınız Indesign daki gibi nasıl karşılıklı yerleştirebilirim sayfaları peki? demişsiniz ben şu şekilde yapıyorum umarım yardımcı olmuşumdur..

layout tan page setupu açıyoruz ilk önce layout kısmından facing pagesi seçili hale getiriyoruz ardından layouttan insert pageyi seçiyoruz ve ordan istediğimiz sayfa sayısını verip istediğimizi yapıyoruz sayfalar yanyana gelmiş oluyor bu şekilde...

dominichammet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet uzun süre olmuştu ama yinede çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için ;)