Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel dekupe yapma sorunu

phenomenone

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar selam

benim sorunum dekupe yaptığımda örnek vericekğim resimdeki gibi oval yerlerde çıkıklar olması doğru yapamamam vs. bu resmi photosopta yapmaya çalıştım onda da olmadı. doğru olmuyor. mesela resmi seçip sonra work path oluştur diyorum ama bu seferde pixel pixel oluyor. bunun bir çözümü varmı vektörel olarak kusursuz bir dekupe yapmak istiyorum sizce çözüm nasıl olmalıdır.

şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim...

escizim.jpg

https://img210.imageshack.us/img210/3360/escizim.jpg

Son düzenleme:

Benzer konular

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
bu çalışmanın decupesini en sağlıklı photoshopda yapabilirsiniz.
Decupe için pen ile ugrasmanıza bile gerek yok çünkü arka plan zaten tek renk
photoshopu açtıktan sonra 'w' tuşuna basarak yada soldaki tool menüsünden 2. sıradan 2. olan magic wand tool'u seçerek beyaz alanlara tıklayın ve delete deyin.
Tabi ilk önce backgroundu layer yapmayı unutmayın.

sfx

🌱Yeni Üye🌱
corel de trace özelliği ile daha temiz çıkar. dekubeye gerek kalmaz.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer vektörel olarak "kusursuz" bir çizim istiyorsanız ne trace özelliği ne de Photoshop işinizi görmez. Corel'de üzerinden yeniden çizmeniz gerekli başka türlü istediğiniz kalitede bir çizime sahip olamazsınız. Küçük bir hatırlatma resmi tam ortadan bir yarısını çiz mirror ile diğer yarısını çizmeye kalmadan oluşturabilirisiniz ...

tirilye

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Resmi CorelDraw belgesinin içindeyken edit de. Corel PhotoPaint açılacak ardından klavyeden w ye bas toleransı ayarla 8-10 arası bu resim içn iyi. Shift tuşuna basılı tutarak beyaz alanları seç. Ardından Select/İnverse yap kaydet ve kapat. Dekupaj işlemi tamam veya.
Bitmaps menüsünden Bitmap Color Mask aracından da pratik bir şekilde beyaz yerleri seçip yokedebilirsin.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın Tirilye bu pratik kısa yol için teşekkür ediyoruz, bunu resimli anlatımla destekleyebilirseniz çok daha iyi olacak diye düşünüyorum.