Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw Dersleri: Print Merge ve Sayfa Numaralandirma (1)

sedhat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya ben yapıyorum ama sayfa custom oluyo sayfa A4 kalmalı ve ardışık gitmeli benim anlatmak istediğim bu ama galiba ben anlatamadım :) yada anlayamadım saygılar...

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya ben yapıyorum ama sayfa custom oluyo sayfa A4 kalmalı ve ardışık gitmeli benim anlatmak istediğim bu ama galiba ben anlatamadım :) yada anlayamadım saygılar...

sedhat cok iyi anladim problemini, su anda elimde bir is var baskiya yetismesi lazim o yuzden resimli aciklama yapamiyorum biraz beklersen bu aksam belkide gec saatte olabilir ama cevaplayacagim,,

hazir birseyler yazmisken ilgilenen arkadaslar bende tesekkurlerimi sunarim,
saygilar, iyi calismalar
sezgin

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
Biri izmir mi dedi :)

evet dostum
senden bende aynı havayı kokluyormuşuz

en kısa zamanda seninle tanışmak isterim
profilindeki adrese mail attım ama ulaşmadıysa bir başka yol bulalım.

birde corel ile ilgili blok sitende yavaşlama ile ilgli bir açıklama yapmış ve çözümünü söylemişsin. iaşret ettiğin adres te ilgili gms yoktu. başka bir şekilde indirdim ama sanırım kuramadım. cdr 12 kullanıyorum. yavaşlama zaten en büyük sorunum bu aralar. bu konuda ayrıca yardımını beklerim

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Biraz gecikmeli olarakta olsa hem sedhat arkadasimizin sorusuna cevap verelim hemde konumuzun 3. bolumune giris yapalim, bu bolumde hazirladigimiz veritabani ile calistidigimiz coreli yaziciya gonderme oncesi olan son a$amasindan kisaca bahsedecegim, aciklamalari resimeler icersinde yaptim ancak atladigim bir iki ufak ayrintiyida resimlerin arasinda veriyorum

1- sayfa icersinde coklu is baskisinda ki en onemli nokta sayfanin ve isin olculerinin degismemesidir dogal olarak ( sedhatin en buyuk problemi bu idi), Corel isinizi baskiya gonderirken sayfanin tamamini is varmis gibi kabul eder (siz aksini istemedikce), bu sorunu cozebilmek icin isterseniz isinizi tam sayfa calisir print oncesi goz karari ufaltirsiniz, isterseniz isinizi $ansa birakmaz sayfanizi isinizin olcusu ile ayni tutarsiniz (ki$isel tecrubem; 5. resimde goreceginiz beyaz bosluklarin olusmamasi icin i$i sayfadan cok az mesala 0.2mm tasirin yani isiniz sayfadanda tassin ama cok az)

2- imposition layout'u sectiginizde on izlemde isiniz (aslinda sayfaniz) gri olacaktir sutun ve satirlari ayarlarken resimde daire icine alinmis bulunan kiliti aktif hale getirmelisiniz, bu kilit i$inizin olcusunu - ekrana gelen secenekte baski kagidinin olcusunun degerlerini etkiler hic bir degisiklik istemiyorsaniz kilidi secili hale getirip ekrana gelen soruya "no" deyip geciyoruz.
Sutun ve satir ayarlarindan, once hangisini secerseniz i$iniz o sira ile sayfaya yayilacaktir, yani assaidaki ornekte 1-2-3 olan ilk sira 1-5-9 olarakta ayarlanabilinir, sizin tercihiniz

3-

4- resimde aciklandigi gibi isterseniz isi formalariz, boylece bazi islerde tek bicak ile isi cikartabiliriz , her bir isi secip 180 derece ceviriyoruz

5- ve sonuc... (yukarida belirttigim gibi beyazliklarin olmamasi icin sayfanizi isinizin olcusunden cok az bir miktar kucuk tutun )

konu belki biraz uzun oldu biraz gevezelik gibi oldu belki ama akillarda soru isareti birakmayacak kadarda acik oldu sanirim , zaten amac yeni baslayanlara bir seyleri anlatabilmekti, cok kisa bir bolum daha kaldi , onuda hafta icinde bir ara hazirlayip konumuzu bitirecegim..
saygilar, , sezgin

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
Gerçekten Çok Başarılı Bir Anlatım Dediğiniz Gibi A'dan Z'ye Her ŞEy Açıkça Belli Elinize Sağlık :alkis:

sedhat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sağolasın abi güzel bilgilerini bizimle paylaştığın için

sedhat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
peki bunları yaparken print mergeyi kullanmıyoruz değil mi?

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ilk once degerli yorumlar icin cok tesekkurler ilgilenenlere,
sedhat soruna gelince print merge'i kullaniyoruz tabiiki , numara siralari icin ve numaralama veri tabanini corele yaptiriyoruz ,aynen 1. bolumde anlatildigi gibi ( son ornekte o kisimlari bir daha anlatma geregi duymadim, bilindigini kabul ederek ornekledim), ek olarak; cok yogun degilim sanirim bugun bir kac kucuk ayrinti bilgi vererek konuyu bitirmis olacagim, saygilar

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Üstün derce Coreldraw ı kullanıyorsun mr.tar anlatım ve paylaşımların gerçekten coreldrawa bakış açısını degiştiriyor senin gibi kullanıcıları görmek gerçekten güzel paylaşım için saol arkadaşım kolay gelsin....

bence birsürü yıldız ve tecrübe puanı benden olsun hadi saygılarla :D:D:

yatir

🌱Yeni Üye🌱
aradığım bilgilerdi çok teşekkürler.

kugumulu

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar

selamlar ben programlama(freelancer) ve grafik(kendiişyerimvar) üzerine çalışmaktayım....corelde wizard yazma konusunda arastırma yaparken ilk denk gelen site siz oldunuz...

öncelikle teşekkür ederim merge cok isime yarayacak yalnız bir sorumvar

*** bu mergede dosya icerisinden isim çektirebilirmiyim yani şöyle anlatim her dökümana ayrı isim yazdırmak istiyorum mesela bu isimleri word veya normal .txt olarak yazdırma imkanım varmı varsa ilgilenirseniz sevinirim....

ikinci sorum ise
***arkadaslar aranızda wizard yazma konusu ile ilgilenen yada bu sitede yazıldımı bilmiyorum ama bilgi alabilecegim kimse varsa bana yardımcı olabilirseniz sevinirim

email:*********** aynı zamanda msn adresim arkadaslar

Moderatör tarafında düzenlendi:

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
selamlar ben programlama(freelancer) ve grafik(kendiişyerimvar) üzerine çalışmaktayım....corelde wizard yazma konusunda arastırma yaparken ilk denk gelen site siz oldunuz...

öncelikle teşekkür ederim merge cok isime yarayacak yalnız bir sorumvar

*** bu mergede dosya icerisinden isim çektirebilirmiyim yani şöyle anlatim her dökümana ayrı isim yazdırmak istiyorum mesela bu isimleri word veya normal .txt olarak yazdırma imkanım varmı varsa ilgilenirseniz sevinirim....

ikinci sorum ise
***arkadaslar aranızda wizard yazma konusu ile ilgilenen yada bu sitede yazıldımı bilmiyorum ama bilgi alabilecegim kimse varsa bana yardımcı olabilirseniz sevinirim

email:**************** aynı zamanda msn adresim arkadaslar

ilk sorunun cevabini bu topik icerisinde elimden geldigince anlattim zaten, word formatinda degil ama txt yada .csv formatindaki tum database i corele atabilirsin (bir iki uygulama yaparsan cok kolay oldugunu anlayacaksin ama takildigin nokta olursa yardimci olmaya calisirim)

ikinci sorunun cevabinin yeri maalesef burasi degil, forumu biraz incelersen corel draw soru ve sorunlari diye ayri bir topigimiz var orada dile getirirsen hepimiz icin daha faydali olur kanaatindeyim, yanlis anlama lutfen ama bu topikte sadece print merge ile ilgili bilgi ve yardim vermeye calisiyorum eger corelin diger sorularinida buraya tasirsak konu ozunden kopar ayrica bu konu ile ilgilenmeyen kisilerde okumayacaklari icin yardimci olamazlar,
soru yu orada yazarsan sanirim yardimci olmaya calisan arkadaslar olacaktir

hazir yazmisken konuyu takip eden arkadaslarada kucuk bir bilgi vermek istiyorum; merge ve sayfa numaralandirma ile ilgili anlatmam gereken cok az bir sey kaldi ama bir turlu hazirlayamadim ozurler, umarim bu hafta bitiririz artik,
saygilar

Moderatör tarafında düzenlendi:

musa ilev

🌱Yeni Üye🌱
anlatımınız bir harika teşekkür ederim gerçekten çok yaralı oldu benim için saygılarımla

meşguf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
anlatımlarınız doyurucu ve sıradan yazılan şeyler değil.benim için bu sitede okuduğum en faydalı bilgi diyebilirim.elinize sağlık.teşekkürler

Atakanceylan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Andınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkürler...

abdullahkeskin

🌱Yeni Üye🌱
mrb anlatmış olduğun konu için çok teşekkür ederim öncelkle benimde bir sorum olacak .yağmış olduğumuz işlemle sadece yazıcıdan çıktı olarak alabiliyoruz. ayrıca bu yapmış olduğumuz işlemi kaydetip örneğin etiket basımı içi daha ucuz yöntem olan dijital bakıdan çıktı almak istesek nasıl bir işlem geçekleştireceğiz.biraz bozuk bi cümle oldu :d yani yaptığımız işlemi taslak olarak kaydetip tabi numaralarıda mevcut olarak başka bi şekilde çıkartabilirmiyiz.?

anki001

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım çok sağol aylardır böyle birşey arıyordum ALLAH razı olsun senden çok büyük bir bilgi paylaşımı,,, biz tek tek elimizle giriyorduk uzun zaman alıyordu

artiajans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herhangi bir degradeyi veya resmi kalın tramlı (noktalar gözle görülür irilikte) hale nasıl getirebiliriz?

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ila8691 demiski:
....Benim sorum bu numaralandirmanin yaninda Adres etiketleride bu sekilde mümkün olurmu (olursa Nasil?) bir aciklama yaparsan cok sevinirim.

ve diger bir sorumda a4 üzerinde 8 adet Bilet ve her bilet üzerinde iki adet ayni numaralandirma yapmak istiyorum bu sorunumu nasil cözebilirim.
(Ayni numarayla biletin bir yarisi koparilip müsteriye verilecek bir diger kismida bileti kesen sahista kalacak)
simdiden tesekkürler

Sevgili arkadasim 1. sorunun cevabini 10 numarali mesajda bulabilirsin, yapman gereken 2. resimdeki excel tablolarini hazirlarken konu yerine adres yazman ve alt satirlarada kislerin adreslerini girmen,,

2. sorunun cevabi ise 25 numarali mesajin tamami ayni bilet icin 2 yada daha fazla yere numaralandirma yapabilirsin.

Kolay gelsin..