Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw Dersleri: Print Merge ve Sayfa Numaralandirma (1)

BY KARMA

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
peki mr. tar ..buraya kadar inanılmaz güzel bir paylasım olmus.çok tesekkür ederim.size bir soru..bu numarayı 1 den 50 ye değilde.geriye sayan yapamazmıyız.. 50 den başlayıp 001 de bitse.. matbaada geri sayan numaratör misali..bunuda çözerseniz.. artık ne diyim size...:)

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sayin by karma,
tabiiki yaparsiniz;
1. mesajda 4. resimde gordugunuz pencerede start i "50" den baslatirsiniz ve end yazan kisimada bitmesini istediginiz rakami yani sizin orneginizde 1 yazarsiniz ve ayni islemlere devam edersiniz, saygilar , kolay gelsin

BY KARMA

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sayin by karma,
tabiiki yaparsiniz;
1. mesajda 4. resimde gordugunuz pencerede start i "50" den baslatirsiniz ve end yazan kisimada bitmesini istediginiz rakami yani sizin orneginizde 1 yazarsiniz ve ayni islemlere devam edersiniz, saygilar , kolay gelsin

cevap verdiğiniz için öncelikle tesekkür ederim.ben zaten yazmadan önce denemiştim ama olmadı,birde siz deneyin isterseniz..ya ben yapamadım yada gerçekten olmuyor :emo1:

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
By karma, alttaki resimlerde istediginiz islemi gorebilirsiniz;

eger hala olmadi ise kucuk bir ipucu: ikinci resimdeki azalan sayilar yerine muhtemelen tek bir satir ( en buyuk sayiyi) goruyorsunuzdur, "back" tusu ile geri gidin format kismini degistirin , bir kac kez ileri - geri tuslari ile deneme yaparsaniz hazirlanan data okunacak ve ekrana getirilecektir,,
kolay gelsin

BY KARMA

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet haklısın format kısmı değişince oluyor..deneme yanılma yapmak lazım:)sağol mr.tar

fatihtemel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.fatihtemel.com
ne denilebilirki... mr.tar mükemmel bir konu olmuş. emek vermişsin eline bileğine bilgine sağlık..

derbederr

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.bizimdijital.com
kARDEŞ VAR YA TAM 1 YILDIR BUNU ARAŞTIRIYORUM
VE OLMUYORDU ŞİMDİ OLDU
SR A3 DEDİĞİNE GÖRE DC 12 TARZI MAKİNA KULLANIYORSUN
DİJİTAL BASKI MAKİNALARI PARKI BENDE DE GENİŞ
MAKİNALARIMLA NE İŞİN OLURSA OLSUN ÖZELE YAZMAN YETERLİ
BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR ETTİM
İSMAİL KARA
773 30 53

sezgi-sirin

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok yararlı bir ders olmuş. emeğinize sağlık..

general72

🌱Yeni Üye🌱
Aslinda sordugunuz soruyu anlattigim konuya ek olarak zaten devam ettirecektim , acikcasi 3 bolum halinde sunmayi dusunuyordum ama madem soruldu aciklamaya calisayim, bu arada "up" olayi tamamen farkli bir olay print merge ile ilgili degil onuda en son bolumde aciklayacagim zaten, assagida resimlerle anlatilan olay bir sayfada 4 ayri numaralandirma icin gecerli , tablo sayisini sayfanizdaki is kadar arttirabilirsiniz..

1-isinizi hazirladiniz ve numaralandirmaya geldiniz;

2- onemli olan nokta burasi next demeden ayni yontemler ama farkli tablo isimleri ile ek tablolar olusturmaya devam ediyoruz ( assagidaki resimde belirttigim gibi numaralarin birbirini takib etmesine ozen gosterin) hata yaparsaniz "back" butonu ile geri donebilir yada hatali tabloyu "delete" butonu ile silebilir ve yenisini olusturabilirsiniz

3- kontrol ediyoruz

4-resimde dendigi gibi print merge'in acilan menusunden ilgili tabloyu secip ilgili yere birakiyoruz (daha once belirttigim gibi print merge imleci cok inatci bir imlec, yeni baslayanlari sinir edecektir eminim, tablo degistirme sirasinda imleci tekrar tiklayarak deaktif etmeniz gerekli)

5- ve baski onizleme sayfasindayiz sayfalarimizi kontrol ediyoruz

bir hata gordugunuzde tablolari silmenize gerek yok , hatali olan tabloyu " File -> Print Merge -> Edit Merge Fields" tan duzeltebilirsiniz ( ayni komuta print merge toolbarinin 2. ikonundan da ulasabilirsiniz)

kolay gelsin

Selamlar. Öncelikle emeğiniz için ellerinize sağlık diyorum. Sorun resimlerin açılmaması. Acaba benimle ilgili mi sorun var. A-4'e tek bir numara basımında sorun yaşamadım. Yalnız A-4'e 4 adet Perakende Satış Fişi koyduğumuz zaman ve her birine ayrı ayrı numara verilmesi gerektiği zaman ne yapılacak. Sanırım resimde anlatılmış ama ben açamadım. Tekrar ellerinize sağlık

metborn

🌱Yeni Üye🌱
Ellerine sağlık, allah razı olsun hocam.

Ben exclde yaptığım 20.000 adet numaratör'ü cvs olarak da txt olarak da okutamıyorum corel'e. 20.000 adeti elimle NEW diyerek çoğaltmaya çalışıyorum son çare olarak. Bileğim ağrıdı :D

Bu olayın sebebi nedir hocam? Başka bilgisayarda hazırladım 10.001'den 20.000'e kadar numaraları. Fakat coral yanlış veya bozuk dosya olduğunu söylüyor. Çözemedim gitti.

Dizayn34

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim. Benim için çok faydalı oldu.
Sağlıklı başarılı mutlu günler dilerim.

bhdrgvn

🌱Yeni Üye🌱
Bu uygulamayı Illustrator'de de yapabiliyor muyuz?

odabas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim benzer bir sorunum var

Indesing veya Qark'ta A4 e hazıladıgım arkalı onlu clktı alcagım formatı pdf olan dokumanıma nasıl numara verebilirimm
sayfaları acerken bir ozellik olmalaımı
formatlar orjinalde olabilir