Bir Sorunum var word belgesinde ki yazıyı kopyalayıp corele attığımda açmış olduğum text kutucuğunun dışına taşıyor daha öncede aynı şekilde yapıyordum ama bölyle bir sorunla karşılaştım paste special işimi çözmedi bilginize neden olabilir acaba.. ?
Corel, Text editörü olan word ün tüm paragraf yeteneklerine sahiptir. Lakin pekçok grafiker bu konuyu merak bile etmez.
Text alanı içerisine girdiğinizde corel cetveline dikkat edin. Orada paragraf başlangıç ve bitiş sınırları (sizdeki bprolen bitiş sınır) tab sekme mesafeleri ve bunların metin hizalama alternatifleri görünür. Cetvelin sol üst köşesindeki sekmenin üzerine her tıkladığında değişir, buradan eklemek istediğin sekmeyi seçersin.
Bunlar ne işe yarar;
Yazı yazarken, büyük boşluklar paragraf text içerisinde sütunlu ve hizalı yazılar yazmak istediğinde, boşluk çubuğunun üzerinde uyuyup kalmaktansa, tek bir tab tuşu ile istediğin yere be belirttiğin özellikte yazı yazmaya başlayabilirsin.
Paragraf text içerisinde Üst alt satırları hizalamak için boşluk bırakarak uğraşan arkadaşlara, ve ya bikere tab tuşuna bastım, taa nereye gitti yazı diyenlere duyrulur.
Kolay gelsin.