Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

By ÇaKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
fotoyu gördüysen tam olarak yarım yuvarlak etrafı lacivert yazılar beyaz olacak fotoda olduğu gibi ama düzgün yapmayı beceremedim nasıl yapacam

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
tamam kardes o zaman yukarida cevabi verdim once nesneyi cizeceksin daha sonra yazdigin yazi secili iken text menusunden Fit to text secenegini tikla.Buyuk kalin bir siyah ok belirecektir.Sonra nesneyi tikla islem tamam eger anlamadiysan resimli anlatayim mi ?

By ÇaKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
yazıyı yuvarlıyabiliyorum oluyo yalnız etrafındaki lacivert bölümü yapamıyorum
seni yoracam ama resimlia anlatmanı rica edecem
şimdiden teşekkürler

republicali

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar benim sıkıntım şu.

photoshop ile corelde ki renk ayarlarının aynı olmayışı
örneğin aynıformatta bir resmin renkleri farklı farklı gözüküyor
bu soru nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler vereceğiniz cevaplar için

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
her iki programda cmyk mı yoksa rgb mi olduğuna dikkat etmelisiniz.
her iki drumda eşit olsa bile corelle ps nin renk tonları zaten biribirini tutmaz.
bariz farklar vardır.

birde programınızın renk+mönitör ayarlarını denetleyin.

republicali

🌱Yeni Üye🌱
her iki programda cmyk mı yoksa rgb mi olduğuna dikkat etmelisiniz.
her iki drumda eşit olsa bile corelle ps nin renk tonları zaten biribirini tutmaz.
bariz farklar vardır.

birde programınızın renk+mönitör ayarlarını denetleyin.

Alakanız için teşekkür ederim emine hanım

Corel & Pshop un renklerinin elbet birbirini tutmadığını biliyorum.
Resim formatlarıda aynı.

Yalnız bunun ayarının yapıldığından eminim.
Bir ihtimal corel managament ten yapılıyor olabilir.

Malumatı olan arkadaşlar yardımcı olurlar ise çok makbule geçecektir

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
tool / colormanagement açın.
ve aşağıdaki gibi monitörünüzün ok simgesinin açık olmasını sağlayın
graphic1hq6.jpg

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
13483058ah3.jpg
[/URL][/IMG]

egmek istedigin yazi secili halde iken

text menusunden fit text to path secenegini tiklayip

39300436zn5.jpg
[/URL][/IMG]

egim vermek istedigin nesnenin ustune geliyosun istedigin sekil olustuktan sonra

12972218od2.jpg
[/URL][/IMG]

nesneye bunu oymak icin ikisini birden secili hale getirip strim kutucugunu tikliyosun. Boylece icide oyulmus oluyor

By ÇaKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben bu yuvarlağı bu şekilde nasıl yaparım onu blmiyodum
ama bişekilde hallettim
teşekkürler

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben bu yuvarlağı bu şekilde nasıl yaparım onu blmiyodum
ama bişekilde hallettim
teşekkürler

valla hoca o yuvarlagi nasil cizecegini sana nasil anlatacagimi bilmiyorum acikcasi.Baska sorun olursa beklerim iyi calismalar

Siyah Mamba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tekrardan Merhaba arkadaşLar ;
Malesef çizim yapmaya çalışırken gene bir yerde takıLdım.
Bir kare düşünün.Ve bu karenin ortasında da bir kare var.Yani bir bina , bu binanın penceresi var.Ben pencereyi boyamak istemiyorum.Binanın dış yüzünü boyadıgımda pencerede boyanıyor.Pencere filan kalmıyor ortada tamamen düz bir bina gibi ortaya çıkıyor.Tabi boyamadan önce pencereleride bezier tooL ile kenarlerından işaretliyorum.Ama dediğim gibi boyarken pencereyide boyuyor.NasıL haLLedebilirim ?

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tekrardan Merhaba arkadaşLar ;
Malesef çizim yapmaya çalışırken gene bir yerde takıLdım.
Bir kare düşünün.Ve bu karenin ortasında da bir kare var.Yani bir bina , bu binanın penceresi var.Ben pencereyi boyamak istemiyorum.Binanın dış yüzünü boyadıgımda pencerede boyanıyor.Pencere filan kalmıyor ortada tamamen düz bir bina gibi ortaya çıkıyor.Tabi boyamadan önce pencereleride bezier tooL ile kenarlerından işaretliyorum.Ama dediğim gibi boyarken pencereyide boyuyor.NasıL haLLedebilirim ?

valla anladigim kadariyla cok basit pencereyi secili haldeyken schift+page up tusuna bas pencereyi en uste alsin ve sadece binayi secip boya yada binayi pencereye trim ozelligi kullanarak oy pencere kismi bos kalsin. Ikisini birden sectigin zaman tukarda trim kutucugu acilacaktir. Yok yanlis cevap vermissen ufacik bi resim koyarsan sana ayrintili anlatayim kolay gelsin

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu işi neden photoshopta yapmıyorsunuz.
işi uzmanına vermek gerek değil mi?
daha kolay ve net sonuçlar alırsınız.

Siyah Mamba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla anladigim kadariyla cok basit pencereyi secili haldeyken schift+page up tusuna bas pencereyi en uste alsin ve sadece binayi secip boya yada binayi pencereye trim ozelligi kullanarak oy pencere kismi bos kalsin. Ikisini birden sectigin zaman tukarda trim kutucugu acilacaktir. Yok yanlis cevap vermissen ufacik bi resim koyarsan sana ayrintili anlatayim kolay gelsin

Hayır yanLış anlamamışsın st_anger_07 trim özelliği değil de
- schift+page up tusuna bas pencereyi en uste alsin - bunu yapmaya çalıştım ama yukarı alamadım bir türlü...

Siyah Mamba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu işi neden photoshopta yapmıyorsunuz.
işi uzmanına vermek gerek değil mi?
daha kolay ve net sonuçlar alırsınız.

Bu işte acemi oLdugum için photoshopta nasıl yapılacağını bilmiyorum.Ve CoreLDraw da yapıldıgını biliyorum.O yüzden Drawı kullanıyorum-kullanmaya çalışıorum.

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
pencere diye bahsettiğin karenin dolgu rengi var mı mesela beyaz? (yoksa dolgu rengi yok da aslında üste almana rağmen göremiyormusun?)

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu işte acemi oLdugum için photoshopta nasıl yapılacağını bilmiyorum.Ve CoreLDraw da yapıldıgını biliyorum.O yüzden Drawı kullanıyorum-kullanmaya çalışıorum.

yo yo dogru yoldasin corelde cizmelisin zatende o zaman soyle yap once binayi schift+page down yap sonrada zemini yap penceren istte kalmis olur. Eger olmassa dosyayi upload et ben hallederim senin icin

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar ben söylediyinizi yaptım ama olmadı.Şimdi ben layer penceresinde her hangi bir objeye SHİFT tıklaylb mousela tıklayılnca seçiliyor ben başka objeye keçince bu kayb oluyor.Benim anlamaq istediğim photoshopdakı özellik varmı Corel`de?Photoshopda mesela, layer penceresinde bir objeye tıklayınca seçiyor, sonra layer penceresinde başka objeye tıklayıb DELETE tuşuna tıklayınca, ilk seçdiyiniz objenin formasında kesik açıyor sonrakı objede.Bu özellik varmı Corelde?
Önceden teşekkür ediyorum! :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

brhmdkz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
export yaparken 2 pencere çıkar karşına. birinci pencerede dosya boyutu ve çözünürlüğünü ayrlarsın. 2. pencerede dosyanın türünü seçersin. burada default ve progress tiklerinin olduğuna emin olmalısın.