Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw'ın Geliştirilmesi İçin Öneriler

reborn

🏆Pro Tasarımcı🏆
maksat zoru başarmaksa yapılması lazım rekabet ortamında eziklerin arasından kurtulmak yada sıyrılmak için bu tür ciddi değişiklikler şart. Sizin yada konuyu okuyan arkadaşlardan ingilizcesi olanlardan ricam corele yazsınlar x6 da bizi şaşırtın.
Birde corel neden eskoyla anlaşıp corelde kullanılacak yamalar satın almıyor. İllustratorda çalışan yama yazılımlarla corelde çalışacak hale getirilebilir diye tahmin ediyorum.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Buyrun, makronuz burada. Her bir hizalama seçeneği için kıasyol atamanız gerekecek.

Kusura bakmayın her ihtiyacım için sizden yardım istiyorum ama ben macro yazmasını bilmiyorum. En kısa zamanda öğrenmem lazım ve bu konu üzerinde duracağım. Bu kadar hızlı cevap vereceğinizi de tahmin etmiyordum macro ve ilginiz için tşk.ler ...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
maksat zoru başarmaksa yapılması lazım rekabet ortamında eziklerin arasından kurtulmak yada sıyrılmak için bu tür ciddi değişiklikler şart. Sizin yada konuyu okuyan arkadaşlardan ingilizcesi olanlardan ricam corele yazsınlar x6 da bizi şaşırtın.
Birde corel neden eskoyla anlaşıp corelde kullanılacak yamalar satın almıyor. İllustratorda çalışan yama yazılımlarla corelde çalışacak hale getirilebilir diye tahmin ediyorum.
Evet, yıllardır CorelDRAW'ın yeni sürümlerinin beni şaşırtmasını bekliyorum. Her yeni sürüm kesinlikle daha doyurucu ve daha kararlı çıkmasına karşın bugüne kadar belki de yüksek olan beklentilerimi bulamadım açıkçası. CorelDRAW'ı 3. sürümünden bu yana her sürümünü didik didik edene kadar kullandım. X5 gerçekten de bugüne kadar kullandığım en iyi sürüm oldu. Bir çok kişi özellikler film çıkışta renk sorunu yaşasa da aslında sorun biraz da renk yönetimi konusunu piyasadaki bu işi yapan kişilerin bilmemesinden kaynaklanıyor.

Corel'in Esko ile anlaşması ya da daha büyük işler yapması bence biraz zor. Neticede Corel, Adobe kadar büyük ve parası olan bir firma değil. Bu nedenle fazla yenilik getiremiyor. Adobe bugün dünyadaki büyük üniversitelerle çalışıyor ve akademik çalışmalara maddi destek verip Ar-Ge'den de kısmıyor. Neticede Adobe yazılımlarının fiyatı da buna göre yüksek kalıyor.

Corel ise CorelDRAW Graphic Suite paketini sektördeki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor fakat bunu daha düşük maddi desteklerle yapıyor. Corel GS aslında bütün grafik işlerini yapabileceğiniz uygun fiyatlı bir yazılım paketi olma konseptiyle pazarda yer buluyor.

Sonuçta X6'dan umutluyum. Her ne kadar sihir beklemesem de kullanıcılarını şaşırtacak özellikler getireceklerine eminim. Tabii yine de bu özellikleri öğrenip kullanmak yine kullanıcıya kalıyor. Örneğin ColorStyles özelliği özellikle renklerle uğraşan kullanıcılar için çok önemli. Fakat X5 sürümüne kadar pek kullandığım bir özellik değildi. Çünkü hatalarla dolu ve biraz da kullanışsızdı. X5 ile colorstyles'ı çok etkin bir şekilde kullanıp, find and replace ile uğraşmadan tüm döküman renklerine kısayoldan müdahale edebiliyorum. X6'da da daha gelişmiş olmasını bekliyorum.

İngilizce ya da Türkçe... Corel firmasına göndereceğiniz tüm e-postaların değerlendirileceğinden emin olun. Özellikle coreldraw.com gibi bir resmi topluluk forumunda yazarsanız mutlaka dikkate alınacaktır. Dili Türkçe olan kullanıcılar için halihazırda bir kaç forum başlığı açmış bulunuyorum. Orada ne kadar kalabalık olursak sesimizi duyurmak o denli kolay olacaktır.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Kusura bakmayın her ihtiyacım için sizden yardım istiyorum ama ben macro yazmasını bilmiyorum. En kısa zamanda öğrenmem lazım ve bu konu üzerinde duracağım. Bu kadar hızlı cevap vereceğinizi de tahmin etmiyordum macro ve ilginiz için tşk.ler ...
Rica ederim, siz yardım istemediniz aslında, ben kaşındım :)... Makro yazmayı bilmeseniz bile makro kaydetmeyi ve kaydettiğiniz makroyu kullanmayı, kısayol atamayı öğrenin. Mutlaka işlerinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle X5'teki Macro Manager penceresi makro kullanımını çok daha kolaylaştırıyor. Deneyin, biraz kurcalayın... sonuçları mutlaka tatmin edecektir.