Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Font Sorunu

Psy_tugrul

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba, Arkadaşlar coreldraw x4 kullanmaya çalışıyorum ama fonlarla ilgili sorunum var eklediğim resimde de göründüğü gibi yazı karekteri bölümüne tıkladığımda fontlar karşıma gelmiyo, anca bi font un üstünde biraz beklersem o fontu seçebiliyorum. Bilgisayarımda o kadar fazla font da yok, fontları görüntüleyemeyecek kadar yavaş da değil bilgisayarım.Bitstream font navigator kullandım fontları onunla yükledim değişen bişey yok, Ne tavsiye edersiniz ne yapmam gerekiyo.Şimdiden Teşekkür Ederim.

cap2i.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Bu sorunu ilk defa görüyorum. Daha neler göreceğiz kim bilir :) CorelDRAW'ın font listesini render yapan bir dll ya da bir modülü bozulmuş gibi görünüyor. Ya da X4 ile gelen yeni bir özellik olan Live Text'in ekran kartı ile bir şekilde uyumsuz çalışması da olabilir. CorelDRAW'daki diğer font listelerinde de aynı sorunu yaşıyorsanız (örneğin Properties Docker'daki ya da Text>Edit Text panelindeki font listesi gibi.) Önce Live Text Özelliğini kapatmayı deneyin. Bu da fayda etmiyorsa ekran kartı sürücülerinizi güncelleştirin. Bunda da bir sonuç çıkmazsa CorelDRAW'ı Program Ekle/Kaldır'dan Repair etmeyi deneyin.

Psy_tugrul

🌱Yeni Üye🌱
Söylediklerinizi denedim ama bi sonuç alamadım ayarlarını kurcalarken font listesi ayarlarından 'use font to display font name' seçeneğini kaldırınca yazı karekterlerinin yazılışları aynı oldu liste şeklinde görebiliyorum şu an böyle idare edelim bakalım.Heralde benim ekran kartı yavaş biraz belki hard diskten okuma hızı filan yavaştır makinanın. Cevap için teşekkürler.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Bunun teknik cevabını bilmiyorum ama..
PS'deki gibi toolsları resetleme olayı varsa onu dene
yine olmuyorsa programı kaldır yeniden kur

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Bunun teknik cevabını bilmiyorum ama..
PS'deki gibi toolsları resetleme olayı varsa onu dene
yine olmuyorsa programı kaldır yeniden kur
Evet bu da sorunu çözebilir. Corel'i fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin. Açılışta F8 tuuna basarak bunu ypaabilirsiniz. Tabi çalışma alanınızı önceden kaydetmenizde fayda var.

romantizma

🌱Yeni Üye🌱
aynı sorun bende de var kardeşim. vala buna yapacak bişi bulamadım. büyük olasılık bu bilgisayarın performansıyla alakalı (ekran kartı vs.) eğer bi çözümünü bulursam hemen paylaşıcam

GrfkTsrmm

🌱Yeni Üye🌱
aynı sorunu bende yaşıyorum. Coreli sildim tekrar yükledim ama fayda etmedi yardımcı olursanız çok sevinirim.