Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel ile Layer kapatma? Yardım..

unutmabeni

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkdaşlar merhaba, Coreldraw ile dizgi yapıyorum tasarım iş bittikten sonra pdf formatında işi baskıya göndermek üzere matbaaya gönderiyorum. Fakat matbaadan layerları kapatmamı istiyorlar, iş convert edilmiş gruplanmış bi şekilde standart pdf ayarları ile göndermeme rağmen iş yanlış deniliyor.

Photoshop formatında kaydedip background layer ile birleştirerek pdf yaptığımda sorun çözülüyor ama bu seferde iş pixel oalrak basılıyor bu sorunu nasıl aşabilirim bilgisi olan var mı?

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Matbaa bu konuda yetersiz kalmış anlaşılan. Geçtiğimiz günlerde benim de başıma şöyle bir olay geldi, film çıkış için gönderidğim PDF'lerde text olduğu için basamıyorlarmış. Eskilerden bir Eskofot film çıkış makinesi ve eski bir rip ile çalışan firma maalesef textleri embedd edilmiş PDF'leri basamıyor, "textleri konvertleyip gönderin" diyorlar. Bu tip çözüm önerileri üreten firmalar maalesef bu işlerde yetersiz kalıyorlar.

CorelDRAW'da ister layerli çalışın isterseniz tek layer çalışın bu sizin üreteceğiniz PDF nin sorunlu olması anlamına gelmez.

unutmabeni

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Matbaa bu konuda yetersiz kalmış anlaşılan. Geçtiğimiz günlerde benim de başıma şöyle bir olay geldi, film çıkış için gönderidğim PDF'lerde text olduğu için basamıyorlarmış. Eskilerden bir Eskofot film çıkış makinesi ve eski bir rip ile çalışan firma maalesef textleri embedd edilmiş PDF'leri basamıyor, "textleri konvertleyip gönderin" diyorlar. Bu tip çözüm önerileri üreten firmalar maalesef bu işlerde yetersiz kalıyorlar.

CorelDRAW'da ister layerli çalışın isterseniz tek layer çalışın bu sizin üreteceğiniz PDF nin sorunlu olması anlamına gelmez.

valla bilmiyorum ama bu işi vector olarak bastırmam gerek yani mutlaka bi çözümü vardır bunun. çünkü vector olarak basılmış bu iş. Büyük ihtimal pdf ayarlarından heralde.. Bilmiyorum yani belki pdfte kaynaklı değildir.. Ama halledince buraya yazarım.. :) Varmı başaka bilen?

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
gönder işi bakalım bu kadar zor olmamamısı gerek nedir sizi yokuşa sürmelerin sebebi anlaşılmadı...