Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel renkleri matlastiriyor

Maxi DD

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaslar.

Bir sorum olacakti. Ben bayagi zamandan beri Corel kullaniyorum ve te basdan beri ufak ama etkisi büyük olan bir sorunum var.

Corelde yapmis oldugum bir el ilanini mesela PDF veya JPEG konvertlemek istersem (ki mu formatdan haric buradaki matbaalar kabul etmiyor) calismaya eklemis oldugum jpeg resimleri solduruyor. Ayarlarina baktim ve orada kalitesi en yüksekde.

Eger cözümünü bilen var ise ricam olur cevap yazmasi.

herkeze selam.

habibe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım aynı sorunla bende bi çok kez rastladım yanlız bende buna çözüm bulamadım sorunun nerden olduğunu bilmiorum ama tahmiinim bu olay convert yaptığımızdan kaynaklanıor die tahmin ediorum eğer bunun çözümünü bilen varsa biizide bilgilenmesini rica edioruz

grafiker001

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cebelibereket.net
corel renkleri matlastiriyor zannediyorsunuz bu sadece bir yanilsamadir. cmyk renk skalasi ile calisan coreldraw sizin yaptiginiz calismalari matbaa baskisinda nasil gorunecekse o sekilde gosterir ama illa canli gormek istiyorum baskida ne cikar bana ne diyorsaniz iste corelde renkleri canlı gormenin yontemi: TOOLS - COLORMANAGEMENT - (cikan pencerede SETTINGS - OPTİMİZED FOR THE WEB) seçenegini tıklayın goruntu istediginiz canlilikta olacaktır. hepsi bu...

niyogara

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bencede bu sorunu cözmez

nishan

🌱Yeni Üye🌱
Bende 3 gün önce corelde bi katalog yaptım aynı sorun bende de oldu.
Önemli olan baskıdaki sonuç. Ayrıca corelde diil pdf e çevrildiğinde, acrobat reader programında mat çıkıo sanırım. dimi Maxi DD. en azından bende öyleydi

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşım. öncelikle resimlerinin jpg olduğunu söylemişşin buna dikkatini çekmek isterim. eğer baskıya gönderdiğin resim jpg ise bu muhtelem bir hatadır zaten. resimlerini ps aç ve iyi bir ekran kalibrasyonu altında renklerini ayarla. bu arada çözününürlüğünün de baskıya en yakın değerde olmasına dikkat et (304 pixels/inch) bunları yapıpı, aynı zamanda corelde pdf i nasıl yaptığını bilemiyorum ama sana önereceğim yöntem şudur;

aDoBe acrobat pro 7 - 8 versiyonun ile makinene pdf writer adı altında sanal bir yazacı kurar. bu yazıcıyı kullanarak dosyanı buna yazdır. tabi pdf ayarlarından film servisinden alacağın ayarları barındırmak gerek onu secerek eğer onlardan bir yardım alamıyorsun bu secenekler arasında high quality seceneği yardımı ile işini pdf yapabilirsin.

muhtemelen bu sorununda çözülmüş olacaktır.

grafiker001

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cebelibereket.net
1- file-publish to PDF bu corel belgesini PDF ye cevirir aDoBe arkadasimiz nasil oldugunu bilmiyormus.
2- Niyogora arkadasimiz tarif ettigimiz renk kalibrasyonunun corel belgesinin hangi amaç icin olusturulduguna dair ayarlanmasına dair yazdigimiz yonergenin ise yaramadigini yazmis. yaniliyor zira matbaa baski sistemleri aksi bir istemde bulunulmadigi takdirde (spot renk baski, ozel baski tekniklerinin ofset sistemlere uyarlanmasi durumunda uygulanan ilkeler haricinde) kacinilmaz olarak uygulanilmasi gerekilen bir durumdur. yani eger gercekten renk bilginiz yoksa corelin colormanagementine guvenmek durumundasiniz. rgb, lab, cmy, gibi cmyk nin disinda bir renk tonu kullaniyorsaniz elbette cmyk ya cevirdiginiz zaman farki goreceksiniz. ayni islemi hangi programda yaparsaniz yapin ayni sonuc ortaya cikar. bknz. photoshop- image-mode- renk ayarlarini yaptiginizda sonuclari karsilastirin.
3- aDoBe arkadasimizin pdf ile renk ayrimina is gonderme yontemi meseleyi cozmeyecektir. sadece isin rengini istedigimiz sekilde gormemize yardim eder baski sonucunu degistirmez.

yanlis va hatalarim olduysa kusuruma bakmayin. iyi calismalar.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
tabiki pdf in nasıl yapıldıgını bılıyorum.

corelde pdf i nasıl yaptığını bilemiyorum ama.....

hangı tontemle yaptıgını bılmıyorum arkadasımızın. oncelıkle bu soyledıklerın benı tatmın etmedı. ripte turlu sorunlar cıkaran corel, pdf i yaparken ne kadar duzgun calısır bılemıyorum ama bu ışın publish to pdf komutu ıle yapılan pdf ıle baskıya uygun degerler alırmı bılmeıyorum. en garantili yol baskıya uygun tum ayarlarımız corele yapmak ve acrobat yazıcısına pdf i bastırmak. hem bunu bastırmanın bıze saglayacagı bır avantaj ise tıpkı ripe gider gibi işimizin olası baskı sorunlarına karsı kontrol etmemızı saglar.

tabı yıne bılemıyorum. ben bu sekılde yapıyorum. hatta ben acrobat printerini kullanmayıp. direk film cıkısın kendi PPD ile postscript doyaya basıyorum ışımı sonra bunu dstillerden gecirerek pdf yapıyorum.

bundan saglıklı bır baska yontem de bılmıyorum. bı arastırını ıstersenız

grafiker001

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cebelibereket.net
aDoBe abicigim, kusuruma bakma amacim akil vermek degildi, sadece bilinmeyen bir sey var onu aciklamak gayretinde oldum. sonuc itibari ile burasi bilgi paylasim sitesi. corelin pdf yapma ozelligi ile alakali olan kismina cevaben verdim. illa ki corel den postscript bir yazici dosyasi olusuturlmak istenirse zaten print secenegindeki yazicilar bolumunde DEVICE INDEPENDENT POSTSCRIPT FILE secenegi belki ise yarayabilir. ancak gunumuz teknolojilerinde artik bir cok sey dosyanin kendisi ile halledilebilir durumda. CTP (Computer to plate, bilgisayardan kaliba) teknolojileri gibi bir takim teknolojileri gelismekte, HP'nin 5000 serisi icin yapilan direkt kaliba yazdirma teknolojisini gormediysem de bu konuyla ilgili kucuk capta bilgi sahibi oldum yani lazer yazicilar bile artik kaliba baski yapacak teknoloji ile donatilacak sanirim. dogrusu su anda tum yazici ureticileri hic bir sekilde matbaalar aydinger baskidan lazer yazici uzerinde sonuc alacaklarina dair garanti verilmiyor ve kullanmamalari ogutleniyor. fakat Turkiye sartlarinda hepimiz lazer yazici kullaniyoruz. sozu fazla dolastirmak kabaliksa kisa keseyim, Adobe agabey, yazici (gerek lazer, gerek film v.s.) teknolojileri gelistigi surece soylediklerimizin hepsi bir adim geride kalmaya mahkum oluyor. yanlis bilgi verdiysem ozur dilerim.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
estf... yanlıs bilgi verdin demıyorum canım. sadece pdf yapmak ıcın kullanılan en saglıklı (gunumuz sartlarında ozellıkle de bızım ıcınde bulundugumu sahıp olduıgmuz teknolojı ıle) pdf yapma yontemını en azından benım bıldıgım en saglıklı yontemı anlatmaya calıstım. tabıkı degısık teknolojıler degısık yontemler soz konusudur bunları tabıkı yerı geldıgınde ogrenmek bılmek gerekır.
verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler

koma

🌱Yeni Üye🌱
Bu sorun RGB ile CMYK arasındaki fark olmasın sakın.

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
soruna ta başta şöyle bir çözüm bulalım.

bütün vektörleri AI formatında gönder.
bütün bitmapları da TIF formatında. Orda sadece çalıştıkları programda ikisini üst üste çakacaklar ve sorun kalmayacak. yalnız her ikisinin de öçlüsü aynı olmalı. unutma..

Admiral

🌱Yeni Üye🌱
:peace1: katılıyorum
soruna ta başta şöyle bir çözüm bulalım.

bütün vektörleri AI formatında gönder.
bütün bitmapları da TIF formatında. Orda sadece çalıştıkları programda ikisini üst üste çakacaklar ve sorun kalmayacak. yalnız her ikisinin de öçlüsü aynı olmalı. unutma..

basharfiben

🌱Yeni Üye🌱
ben adobeye katılıyorum sanal bi ps yazıcım var sapasağlam ps ye çeviriyorum ardından distillerde pdfye çeviriyorum sorun falan kalmıyor cillop gibi iş çıkıyor

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
ben adobeye katılıyorum sanal bi ps yazıcım var sapasağlam ps ye çeviriyorum ardından distillerde pdfye çeviriyorum sorun falan kalmıyor cillop gibi iş çıkıyor

Bende katılıyım bari size ayrıca şöle bişey daha var jpg kullanma tif formatında resimleri 304.8 dpi e göre koyarsan sayfaya hiç sorun çıkmaz kolay gelsin arakadaşlar

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
katılıyorum

Bende katılıyım bari size ayrıca şöle bişey daha var jpg kullanma tif formatında resimleri 304.8 dpi e göre koyarsan sayfaya hiç sorun çıkmaz kolay gelsin arakadaşlar

hasansantalu

🌱Yeni Üye🌱
sesin calışmandan bence sorun yok bede corel kullanıyorum benımkı solvent baskı makınası
oyle bı sorun olmuyor ıkıncısı renk paletını kontrol etsen cmyk rgb buda baskıda fark eder cunku calıstıgın renkler rgb ıse baskıda'kı boya cmyk ıse cok vark eder bılmem yardımcı oldummu

niket81

🌱Yeni Üye🌱
renk parlaklık sorunu

Arkadaşlar ben sadece bazı arkadaşların yazılarını okuyabildim yanlış bi yorum yapıyorsam özür dilerim.
Ama burdaki konu arkadaşın yaptığı işin görüntü kalıtesi ile ilgili ilk önce bu arkadaş ekran kalibrasyon ayarı yapması lazımi monitör dirveri yüklemesi ve corelde renk ayarı vermesi lazım ondan sonra en basitinden jpg yapsın ve photoshop ta bi baksın bide corelde baksın bence sorun çözümlenecektir.
bide baskı sonrası kontorl etsin ekrandan ona göre tecrübe kazanmış olur.
Bende çok uğraştım o konu hakkında hatta pantone renk kalotoğunu alarak kontorl ettim, basılmış cmyk skalalarından takip ettim ve en uygun renk profilini yakaladım.

angelman_34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
effect/adjustmant ve oradan auto equalize yap..

suatkapan

🌱Yeni Üye🌱
ArkadaŞlar Bunu En BÜyÜk Sorunu MonİtÖrdÜr Sİzİn AnlattiĞiniz YanniŞ Anlamadiysam MonİtÖr Sorunudur MonİtÖrÜnÜz Grafİk Programlarina Uyumlu Olmalidir Yanİ Pİkslİ YÜsek Olmalidir Kirmiziyi Pembe Pembeyİde Turuncu GÖrÜrsÜnÜz Baskida Pembe Kirmizi Cikar Bende Bu Sorunu Çok YaŞadim Ve MonİtÖrÜnÜzÜn Cd Sİnİ Bİlgİsayariniza Tanitin O Zaman Sorunun %50 Sİ ÇÖzÜlmÜŞ OlaÇak EĞerkİ Hala Sorun Varsa O Zaman MonİtÖrÜnÜzÜ DeĞİŞtİrİn