Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel X3' te yardim

HooligaN

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.pyramid-media.de
öncelikle herkese merhaba,

ben mevcut bir dernek logosunu corel ile yeniden cizmem lazim.

logoyu her ne kadar cözünürlügü büyük olsada corel'de vektör yapmaga calistim fakat cok ugrastirdigi icin (yani düzenlemeler vs.) onun icin yeniden cizmege karar verdim fakat logonun etrafinda 3 obje var ve o obje tekrarlanarak bir cemberin etrafina sifirlanarak yerlestirilmis. ben bunun bir kolay yolu olup olmadigini sormak icin sizlere yaziyorum.

normal bir yaziyi nasil bir objenin icine yada disina yerlestirebiliyorsak, bende bu objeleri bir cizdigim cemberin etrafina yerlestirmek istiyorum (cemberin cizgisine oturacak vaziyette ve esit araliklarla)

bana bir yardimci olur musunuz size birde resim koyuyorum belki anlatamamisimdir =)

objeler.jpg

Benzer konular

MC_HUSAM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum çok ugrasman..(tavsiyem önce bi yuvarlak çiz sonra çogaltıcan objeyi çiz
dik bi şekilde yerleştir sonra arrange=>transformations=>rotate seçeneğinden angle var onunla biraz oyna mantıgı çözersin sonrası allah kerim zaten. değerler dogru girildikten sonra kendiliğinden çoğaltırsın yerlerine oturur yapacagın çalışmayı bilmediğim için ve bu kdr üstad varken bana pek söz düşmediği için bu kdr yeter)
kolay gelsin..

aşşk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım önce üzerine yerleştirmek istediğin dairei çiz daha sonra bu objelerden birini yada grubu daire üzerinde biryere nereye istiosan yerleştr daha sonra üzerine çift tıklayıp etrafında açısal olarak dönderdiğin merkezi büyük dairenin merkezine getir ve hangi aralıkta istiosan mausla çekerek sağ klikten çoğalt ( uzun oldu biras galiba sanırsam)

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok geç kalmışım bu sayfayı açmakta ama bilgilendirmek amaçlı bir ek yapayım;
ben bu tür işlerde basit bir sistem kullanıyorum.

tarih eski ama bie ek yapayım. tekrarlanacak kısmı kopyalayıp çember üzerine Teks to bar ile yazı yazma sekmesine gelip paste yapılınca sanki font yapıştırmış gibi nesnenin yapıştığını göreceksin. kaç adet çoğalması gerekiyorsa paste yap sonra font puntosundan istediğin kadar büyütüp uc uca getir. bu sistemi dişli yapımındada bullanabilirsiniz.

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok geç kalmışım bu sayfayı açmakta ama bilgilendirmek amaçlı bir ek yapayım;
ben bu tür işlerde basit bir sistem kullanıyorum.

tarih eski ama bie ek yapayım. tekrarlanacak kısmı kopyalayıp çember üzerine Teks to bar ile yazı yazma sekmesine gelip paste yapılınca sanki font yapıştırmış gibi nesnenin yapıştığını göreceksin. kaç adet çoğalması gerekiyorsa paste yap sonra font puntosundan istediğin kadar büyütüp uc uca getir. bu sistemi dişli yapımındada bullanabilirsiniz.

afidancı arkadaşım yöntemini tam anlayamadım biraz daha açabilir misin. teks to bar ile neyi kastettiğini de bu arada anlayamadım. biraz daha yöntemini açarsan faydalı olur sanırsam.iyi çalışmalar.